20.Březen 2008
...neodmyslitelná část mého života !!!
...Cukrovkou to začalo...a pokračovalo to dál !!! Asi bych to  nebyla já !!! :-) K té už jakto tak bývá patří diabetická neuropatie....(pozn. Neuropatie je poškození nervových zakončení v končetinách, úbytek až ztráta citlivosti vedoucí k následným poškození diabetika (necítí např. popálení, poranění ostrými předměty - zapíchnutý kamínek do plosky nohy, apod.)...neznamenalo to pro mne nic zvláštního...jenom brát nějaký prášek na noc...je to vlastně mizivé,proti píchání inzulínu. Zanedbatelné je to však do doby, než začne nemoc obtěžovat...což se momentálně trochu děje...
...Když přišlo období puberty, začala jsem  mít velice podivné stavy...pocity úzkosti, strachu...v těch chvílích jsem slyšela krásnou hudbu, viděla třeba nádhernou krajinu, nebo přede mnou chodil oranžový trpaslík...všechno hezké ale doprovázel ten obrovský strach !!! Kam jinam mne tenkrát poslali, než na psychiatrii :-)...Tam naštěstí duchapřítomně usoudili, že jejich pomoc nepotřebuji...což ale znamenalo, že o moje problémy se všichni naprosto přestali starat a trvalo " roky ", než se začalo něco dít a přišlo se na to, že mám epilepsii (pozn. Epilepsie (padoucnice, padoucí nemoc) je záchvatovité onemocnění mozku.). Za tu dobu samozřejmě pouhé pocity dospěly i do stavu záchvatů...Hrozné byly ty chvíle, kdy jsem nevěděla, co mi vlastně je a jako je někdo rád, že mu nic není, já bych snad i oslavovala den, kdy se řeklo, že mám epilepsii a moje nemoc, moje problémy měly jméno a mohly se konečně začít řešit !!! A momentálně se řešit i daří...medikamentózní cestou se podařilo epilepsii naprosto zkompenzovat !!!
...Co bylo dál ??? Přišla doba, kdy mi otekl krk a já dostala zánět do štítné žlázy...od té doby je narušena její funkce, nicméně toto je asi jediná věc, která mne netrápí a ani neobtěžuje !!!
...Jako konečná je tu jedna věc, která se přidává v posledních letech, dnech...a to vysoký nitrooční tlak...Tam však je vývoj teprve ve hvězdách !!!
...V mém životě však jsou i různé kuriozity...jako jedna velmi vtipná, kdy jsem třeba na rok přestala mluvit !!! Proč ??? Nikdo nenašel vysvětlení ...
Vložil: 8Therese4 ¤