O autorovi
Autor blogu
Jméno: Chiquita.
Region: Praha 9
O mně: Miluj toho,kdo ti nerika,ze jsi sexy ale jsi krasna.Toho,kdo zavola zpatky,kdyz jsi ty polozila,ktery zustane vzhuru aby te videl spat-ktery liba tve celo.Toho,kdo te chce ukazat svetu,i kdyz nejsi zrovna miss.A ktery pratelum rekne:"Tak to je ona."
Můj profil

Kategorie

19.Leden 2008

o hledání ....po čem hledající touží....???

Je to stý článek, tak snad ho zasvětím nějaké duchaplné úvaze :)

Lidé hledají, když po něčem touží, když se jim něčeho nedostává, když ´´mají potřebuj která je neuspokojená´´ jak by řekla jedna naše profesorka na Ekonomii....lidé hledají i z rozmaru, z touhy po něčem novém a nepoznaném, z obavy ze stereotypu.

Člověk by neřekl ale na hledání záleží. Nemluvím teď jenom o tom co hledáme ale i jak. Je několik typů jak se dá hledat z niž těch několik málo které jsem poznala bych se Vám pokusila přiblížit. Tedy hledání první: víme co chceme, aspoň zhruba, jdeme a to první co se tomu nějak podobá  bereme (moje častá chyba). Typ druhý: víme naprosto konrétně co chceme a jdeme za tím a dokud to není to pravé - hledáme stále....po čase, když nenajde prohlásí že: ,,tohle bude asi ono´´ a jde do toho nebo se na hledání vykašle, začít se dá i jindy...

Průšvih přichází v obou případech- v prvním, když daná ´´ lhůta´´ skončí a už to nepotřebujeme a nebo už jsme našli to ´´lepší´´...v druhém když ´´to co je asi ono´´ oním není. Mazec je taky v případě, když ´´ono´´ zjistí, že je jen náhražkou, rozptýlením či věcí přechodnou. Loučení je nasnadě. Pro koho ale bude těžké?

Podle hledání se o člověku můžeme dozvědět zajímavé věci (i když někdy smutné) ...dozvíte se třeba jak vidí svět, jestli má rád věci extravagantní, perfetkní nebo se naopak spokojí s něčím obyčejným,průměrným či tuctovým. Jestli má rád velký výběr a možnost výběru vůbec. Nebo jestli se s výběrem vůbec namáhá, nebo ho nechává na někom jiném nebo zcela náhodě... A co lidé, kteří si zvolí něco jen na překlenutí určité doby? Jen ´´ na nějaký čas?´´ může opravdu taková věc jako pozorování člověka při výběru ukázat část jěho charakteru? (Možná proto muži tak neradi nakupují :) bojí se, aby jsme je neporkoukly ;) ) 

Povězte mi, co si o tom myslíte? Kam by jste se zařadili? Jste snílci co přád hledají a nebo perfekcionisté kteří nemohou najít? Nabo něco úplně jiného?

vložil: Chiquita. ¤


Komentáře (2):
  • 19.01.2008 22:08:35, Trumann

    Mno já mylsím , že bych sem mohl zařadit mezi lidi co jdou po jedne konkretní veci a nepřestanou dokud to nenajdou s nelibosti však musim přiznat , že občas člověk opravdu nenajde to co chtěl ani kdyby se rozkrájel a musí tak udělat ustupek .. ale už dost o mě ty jsi přednejší v každém tvém článku se odráží kus tebe .. kus tvého zážitku .. usměvu .. starosti .. snu a chováni .. mluvíme spolu tak často až mám někdy pocit že jsme sourozenci (Já vim tohle bych ti přece nemohl udělat :D ) .. a tvuj stý článek na mě dělá dojem že se cítíš být věcí na dobu přechodnou , ale věz že tak jako si byla pro někoho náhražkou tak si pro jiného originálem z rýzího zlata .

  • 19.01.2008 21:32:10, Beee88

    JJ Baru bohužel je to tak :( Ale do podrobna se raději vyjadřovat nebudu....jen vim že jsi zas trefila...