19.Březen 2008, napsal Diggy v 16:46 ... Draci

Jako většina bytostí i draci jsou děleni na dobré a zlé. Málokdo mohl proniknout do tajů dračí magie a moudrosti. Nenechte se plést řečmi o tom že draci jsou jako zvířata a nejsou schopni myslet. Ne tak to vážně není, draci jsou inteligentní a velice chytří tvorové, i když existují výjimky a určité druhy které opravdu jsou spíše zvířata.

Draci jsou známí asi hlavně svojí oblibou lesklých a třpytivých šperků, kovů a kamenů. Je také zmínka o tom že své nejoblíbenější kousky draci očarovávali tak, aby kdyby jim je někdo vzal, náhle onemocněl, nalepila se na něj smůla nebo dokonce se proměnil v draka.

Draci měli také hodně nepřátel např. rytíře, mágy a spousty jiných lidí kteří se jich bály. A tak jsou draci přirozeně velmi odolní. Jejich kůže je velice silná, dokáže odrazit každý šíp (kromě elfských šípů) a také absorbovala neuvěřitelné množství magické energie. Nejméně odolnými částmi jsou oči a někdy i křídla.

Draci mezi sebou, jinými živočichy a s lidmi komunikovali pomocí telepatie. Takto se mezi sebou dorozumívali a dokázali i telepaticky poslat obraz určitých míst, věcí nebo něčeho jiného. Také dokázali nazírat určitou scénu nebo rozhovor. Ale čím dál byli mezi sebou komunikující dál, tím bylo spojení slabší, někdy se stalo že se ztratilo úplně.

Jelikož draci museli často odolávat útokům, vynalezli způsob metamorfózy tedy jak měnit své tělo tak aby bylo podobné strukturou a tvarem okolnímu prostředí. Byli v tom tak pokročilí že na sebe někdy dokázali vzít i lidskou podobu. Také ale měli spoustu jiných věcí užitečných pro válečníky a pro mágy, kvůli nímž byli hromadně vybíjeni. Např. nejvíce ceněna byla jejich kůže která byla velice nejen magicky odolná, jejich jazyk a krev (věřily ve schopnost porozumět řeči zvířat), dále pak jejich zuby a drápy. Z nich se vyráběly hlavně šípy a kopí, které byly jedovaté pro elfy. Dračí šupiny na pancéři měli dar odrazit jakýkoliv šíp či oštěp. Draci byli dříve chápáni jako symbol chaosu a často byli spojováni se silou živlů.

Draci jsou opravdu asi nejmagičtější fantasktní bytosti a přes svou majestátnost a okouzlující osobnost se právě oni nejvíce vyjímali na předlohách legend a mýtu a proč taky ne:)))

 

 
Komentáře (0):