12.Únor 2009

Dobry vecer, protoze u nas na rozdil od vas vecer je. Uz mam za sebou sprchu a tak jsem si k dnesnimu psani uz zalezla do pelisku, aby na me nemohla zima. Posledni dobou jsem mela problem se dokopat k tomu neco napsat, ale dneska se mi po dlouhy dobe chce:) Mam totiz pocit, ze jsem se tu uz zabydlela takovym zpusobem, ze si uz ani jako au-pair nepripadam, spis takova starsi segra...placena :)

No ale nejdriv vam povim co je noveho a toho je urcite hodne, takze nevim proc jsem se tu zasekla ve psani a premyslela, co vlastne napsat:) Kazdopadne uz vim, jak to probiha, kdyz pod vlivem alkoholu nabourate auto a zrusite tim dodavku elektriny pro 3000 lidi. Samozrejme, ze to nevim z vlastni zkusenosti, jelikoz ke me jeste ridicak nejak nedoputoval, prihodilo se to jedne me kamaradce au-pair. Kdybych tu mela popisovat cely pribeh, jak se to prihodilo, tak to vyda na jednu knihu cervene knihovny, nakonci uz teda spis cerne. Proste pod vlivem mela pocit, ze to nepocka a tak sedla za volant a stalo se. Ji teda nastesti nic a nikomu jinymu taky ne, ale i tak je toho nadrobeno az az. Zkuste si sami uhodnout jestli nekdo, kdo zpusobil nehodu pod vlivem alkoholu muze byt vlastne au-pair. Spravne, nemuze...coz je teda komplikace cislo jedna. Kamaradka ma jediny stesti, ze ubrecela policajta a ten ji nedal na noc do vezeni, protoze to je tady normalni. No ale vezeni ji taky jeste muze potkat, coz se dozvi az bude mit soud. Vezeni nebo hodne tucna pokuta. Nevi se taky jestli se bude platit skoda na aute, jestli se bude platit skoda na sloupu, skoda spotrebitelum atd atd atd, vsichni se ted jen modlime aby to bylo co nejmin. Soud je ke konci unora, tak zatim stejne nema smysl nad tim spekulovat.

Tenhle tyden Pavlina vyrazi zase na vychodni pobrezi, a tak nastoupim do sluzby ja. Pracuju v patek od osmi do peti a pak noc, sobotu cely den a noc, v nedeli od rana do 10ti a pak od osmi noc, v pondeli od rana do peti...zkratka se s holkama tenhle vikend uzijeme. No me je uz ted jasny, ze me zase cekaj probdeny noci s hruzostrasnejma predstavama, nechutny ranni vstavani ( jsem zvedava jestli s rychlosti rustu holek se mi jeste vejdou do postele, koupani, snidane, svaciny, obedy, vecere...no zkratka vsechno, ale nevadi, jednou za cas se to zvladnout da. Jediny co me na to vzdycky desi je ta zodpovednost za ne, asi pujdou na voditko:) Jen doufam, ze se trochu zlepsi to prsavy pocasi, protoze byt s nima cely vikend doma, tak asi bude ohromna regrace:))

Dneska jsem vyzehlila dve pracky, co jsem dala vcera, tak mam ted doufam od pradla zase chvilku pokoj. Normalne me to asi zacalo bavit, tak jednou do mesice u televize je to docela prima relax. Vlastne kdyz si uvedomim, co to vsechno delam co se tyce domacich praci, tak by tomu mamka neverila. Kazdy den meju nadobi, plnim a vyndavam mycku, peru, zehlim, skladam pradlo, meju koupelnu vcetne zachodu!!!, tridim odpadky, vyvazim a uklizim popelnice, cistim sporak a celkove kuchyn, luxuju....no mazec zkratka, jak ja se tesim domu:))No ale chtela jsem napsat, ze uz jsem pak nejak extra nemela co na praci, tak jsem projizdela stary maily a vlastne jsem dosla az na zacatek tohodle vseho. Jak jsem se 14.3 poprve zaregistrovala na webovkach, jak mi 15.4 poprve napsala Pavlina, jak jsem 24.4 poprve volala s Ericem. Jak jsem to tak procitala uplne se ve me vybavily ty pocity a myslenky co se mi tenkrat honily hlavou. Bylo to v dobe, kdy uz jsem si vlastne rikala, ze mi nikdo normalni nemuze napsat a pak se ozvala Pavlina. Takze jsem si rekla, ze to zkusim, ale ze v pripade neuspechu nebudu uz dal hledat...no a ono to vyslo. Ono je potreba, aby si clovek obcas pripomnel, jak to vlastne vsechno zacalo. Vzpominam se na prvni vecer, co jsem prijela. Jak jsem neumela se sprchou a musela si tak dat studenou:)) Taky jak jsem byla nasledujici pondeli prekvapena, kdyz se Pavlina najednou zdejchla a ja uz byla na holky sama. Sama sebe obdivuju, ze jsem to vlastne zvladla:) Nejak vic si ale ty zacatky nepamatuju, jak to treba probihalo v zari, co jsme podnikaly prvni tyden. Skoda, mozna jsem si mela tenhle blog psat o trochu podrobneji a ted bych vedela:)

Kazdopadne dneska (protoze jsem pres veskere odhodlani nestihla cely clanek napsat vcera) mi Pavlina zmenila rozvrh na vikend, prehodila mi sobotu s nedeli. Asi zapomnela, ze kazdou nedeli volam s tatkou a kdyz muze, tak i s mamkou. Sice prisla jestli by mi to nevadilo, ale tak musi ji bejt jasny, ze ja stejne nikdy nereknu ne. Takze pak jen: Diky, jses moc hodna...... Nebo se tomu rika taky blba, ze jo:))) No nic, ale to se zvladne, vsechno se zvladne, ten celej pulrok se zvladne a pak hura domu a BYE Ameriko.

Uz jsem tim asi pro dnesek vycerpala vsechno, co jsem vam chtela. Tak doufam, ze se mate vsichni paradne a tak no. Tak zase nekdy ahooooj

Vložil: Ev-elyn ¤


Komentáře (1):
  • 18.02.2009 19:24:01, Daddy

    Přečetl jsem si tvé únorové povídání a vzpomínání a taky se mi pomalu nechce věřit, že už pomalu sestupuješ z kopce dolů. A věř, že čím budeš níže tím bude ten sestup rychlejší (to znám z celé řady Alpských sestupů :-) Máš pravdu jsi fakt dobrá jak to s holkama zvládáš, tak bacha na finále, nezapomínej nikdy na dobré jištění. Čauky