29.Leden 2009

Ahojte, tak nejak jsem si o vikendu rikala, ze vam napisu, v nedeli jsem si pak rikala ze v pondeli, v pondeli ze v utery, predevcirem a vcera jsem si nerikala nic a dnes vam pisu:) Noveho neni v podstate nic, ale nechci se opakovat.

Mame tedy konec ledna a po par proprsenych dnech se zase vratilo slunicko a je tady u nas takovej ceskej kveten, aspon teda pres den, v noci je zima jako na Sibiri. Z toho vyplyva, ze uz zase vic casu travime s holkama venku, chodime do parku, kde si vzdycky sednu na nejaky slunecny misto a slunce si necham palit do zad, taky odpoledne travime venku, malujeme s vodovkama, coz teda bavi hlavne me- byste meli videt tu zirafu, co jsem nakreslila vcera:) No zkratka uz to neni takovy debilni, jako kdyz bylo hnusne...ale tak ono se to blby pocasi zase vrati, nemam obavy.

No ted jsem si vzpomnela, kdyz to tu notasove klapu, ze mam vlastne novy laptop, co jsem koupila v sobotu, legrace byla, ze to vubec nebyl ten, co jsem chtela koupit puvodne. Kdyz jsem byla v tom krame poprvy, tak tam totiz byl bilej jen jeden, ale podruhy dva, tudiz se to zkomplikovalo. No nakonec jsem koupila Sony VAIO VGN-NS240E a z tohodle bilyho krasavce vam tu pisu. Byl levnejsi nez ten druhej, tak jsem i usetrila nejakou tu korunu...teda spis dolar:) Myslim, ze tenhle mi krasne staci a koupit ten druhej, tak bychsi asi i nadavala. No dost o laptopu, na tom neni nic zajimavyho.

Minulej tejden jsme se tak vsichni sesli u vecere vcetne Erica, takze bylo prihodno jim oznamit rozhodnuti, ze na druhy rok, ne dekuji nezustanu. Prvni co vylezlo z Erica bylo, ze si to jeste rozmyslim. Aha, to by me zajimalo, kde na to prisel:)) Myslim, ze si to asi nerozmyslim, rok preci jen neni az tak uplne kratka doba a popravde si nedokazu predstavit, ze by mel prijit jeste jeden. Dneska teda prisla Pavlina se zajimavou nabidkou, ze pokud prodlouzim aspon na pul roku az rok, tak mi budou davat kazdy tyden o 50 dolaru navic a zaplati mi dovolenou na Havaji. Ty dovoleny je skoda, ale co se da delat, ne vzdycky muze mit clovek vsechno...snad na me nezanevrou, aby ted treba nezacla nejaka sikana:))) Nabidla jsem jim, ze bych treba mohla prijet dalsi prazdniny na 3 mesice, kdyby po tom touzili, tak uvidime...nakonec by to mohla bejt takova dlouhodoba spoluprace v podobe letnich brigad :)

Dalsi, co je noveho v me Au-Pair komunite je, ze moje kamaradka Alexandra z Chile musi tak nejak skoro z niceho nic zmenit rodinu. Respektive jeji hostitelska rodina ji uz vic nechce. Dobry co? Jak si muzou jen tak lusknutim prstu pohrat s vasim osudem. Takze ted musi rychle hledat novou rodinu, na coz mate od agentury 2 tydny nez vas poslou nekam do Utahu nebo kam:) Pro ni je to o to tezsi, ze ted tady ma Chada, a tak se snazi hledat v okoli. No doufam, ze to dobre dopadne, pac je to prima holka, ktera by v ty nasi parte chybela. Ted od nas navic odchazi dalsi Au-Pair Iryna, po roce meni rodinu a tak se stehuje do San Jose, coz je sice hned pod San Franciscem, ale i tak je to hodinu a pul jizdy a to jeste nesmi bejt provoz. Proste, kdyz jste takhle daleko od domova a vasi pratele jsou zase jen takovy podobni dobrodruzi jako vy, tak je ta fluktuace lidi docela velika. Lidi odchazi a zase prichazi, i kdyz mam pocit, ze jenom spis odchazi. Vlastne jsem takovy posledni clen, co byl prijat, co se tyce Au-Pair a to uz tu taky nejsem az takovy novacek. I kdyz ted kousek ode me prijela nova holcina z Anglie, tak bysme se asi mohli spratelit...uvidime...(Uvidime- to tu pisu docela casto koukam:)).

Holky se ted nejak uplne promenily v takovy milujici osubky, furt me nekde objimaji a rikaji jak me maji radi, asi nastolily citovy vydirani, zizaly jedny. Je s nima legrace a myslim, ze jsem jedna z mala au-pair, ktera si tu praci vice mene uziva a bavi ji. Jasny ze se mi rano nechce vylejzat z postele, ale tak to je spis tim, ze je 8 neco a ne tim, ze bych mela bejt s holkama. No ale taky samozrejme zlobej, obcas kdyz dovadime, tak jsou pak rozdivocely a musej se krotit a jak s nima ted po odpolednich mluvim cesky, tak uz jsem se 2x pristihla, ze jsem na Sabi zakricela Sabrino!!- a az jsem se poprvy lekla, jak drsne to zni:) No ale nevymenila bych je, oproti tomu co slysim od ostatnich holek, tak zlaty moje deticky. V utery mi jedna maminka, co zase chodi se svejma dvojcata s nama do skolky, rekla, ze si nejdriv myslela, ze jsem jejich mamka ja, ze to tak vypada podle toho vztahu co mezi sebou mame, zajimavy co? A to neni poprvy, co me nekdo takhle pochvalil. Ja samozrejme vzdycky jen nejak zabrblam, ze jsem za to placena, ale tak pohladi me to po dusi, ne ze ne. Ale nerada bych to zakrikla, nerada bych, aby se hned zitra neco prihodilo. Mam totiz az panickou hruzu z toho, ze se jim neco stane. Zvlast Sabi je kaskaderka, co se klidne rozebehne proti zdi.

Dneska uz vam asi nemam az tak moc co napsat, zitra uz je patek, to je az sileny jak ty dny leti. V sobotu asi zase utratim nejaky ten dolar za hadry a vecer se chystame do klubu. Ted jsme byli ty dva posledni vikendy, coz je spojeno s tim, ze Iryna odchazi, tak si to chce jeste poradne uzit. Eric ted uklada holky do postele, Pavlina je nekde na meetingu v Sacramentu, takze pak preberu sluzbu ja, tak mi prejte, teda spis holkam, tvrde spani. Ja se zase brzy ozvu.

Uzivejte snehu, ciao

Vložil: Ev-elyn ¤