06.Listopad 2009

Ahojte,

Neuveritelne se stalo zazrakem a spici princezna se po sto letech probrala z tvrdeho spanku, aby zasedala vedet. Nebudete mi to verit, ale fakt si posledni dobou sotva stacim cistit zuby jak je toho hodne, natoz nejaky psani:)) Ale po poradku, nemam teda jedno poneti, kdy a co jsem psala naposledy, ale kazdopadne se toho stalo tolik, ze bych stravila noc nad tim to tu vsechno popsat. Dovolte mi teda aspon vypichnout to nejpodstanejsi. Jednak tu byl na navstave tatka a podnikli jsme spolu vylet do vsech moznych a mnohdy i nemoznych zakouti severozapadu USA. Ja bych vam strasne moc rada poreferovala jaky to bylo, ale to by bylo fakt na strasne dlouho. Takze vam musi stacit ze to bylo super. Ani jsme se s tatkou vzajmne nepozabijeli a tak celkove bylo zkratka fajn mit aspon jednoho rodice zasena chvilku u sebe. Jak totiz vite, rozhodla jsem se v USA zustat o rok dyl a protahnout si tak svoji Au-Pairi sluzbu. Myslim ze az se vratim tak si zaridim jesle, skolku a druzinu dohromady. Jeste k tomu pripojim porodnici a psi utulek a nad hlavu si pripichnu svatozar:))) To byl samozrejme jen joke - jako ze vtip.

Takze v tuto chvili jsem tu uuuuz, ja ani nevim. Je legracni jak to clovek na zacatku pocita- tyden, dva tydny, mesic, ctvrt roku a ted kdyz se nekdo zepta, tak rikam druhej rok a nejakou blizsi specifikaci se nezabyvam. Ale budme tedy konkretni a mohu rict ze uz tu kroutim 14,5 mesice. To je docela dobry:)) No kezby se ten cas zastavil na chvilku a natahl trosicku. I kdyz asi ne ted v listopadu, pac se zrovna nadobro rozloucilo leto a zacina tady takovy divny posmourny pocasi. Prvni rok jsem stravila u cesky, ale na druhy rok jsem si rikala, ze by to uz fakt chtelo nekam do americkyho prostredi. Takze jem si zazadala o zmenu. Sice jsem si tajne prala skoncit v San Franciscu, protoze jsem do toho mesta zamilovana, ale to nakonec nedopadlo. Takze jsem stale v Marin County, a to 9 mil jizneji nez predtim. A vlastne si ani nemam na co stezovat. Do San Francisca muzu zajet kdykoliv a mam to 15 minut na GGBridge (Teda pokud se tady zrovna neborti Bay Bridge a tenhle kousek cesty pak trva hodinu). Navic jsem porad pobliz predesly rodince takze holky, ktery mi samozrejme porad chybi, muzu aspon sem tam navstivit. Ze zacatku to bylo zvlastni, vracet s na misto, kde jste byli rok doma, ale ted uz mi to ani neprijde, vlastne uz mi o tam prijde takovy cizi, zvykla jsem si uz nekde jinde. Ale to nic nemeni na to, ze holky jsem adoptovala do srdicka jako svoje mladsi segry a cloveku neni lip, nez kdyz dostane takovej HUG az se z toho polozi na zem:)

Ale ted neco k nove rodince. Prostehovala jsem se k osmiclenne zabehnute americke rodine. Tata Chanler, mama Anne, deti Joshua 11, Madsen 8 a Kaela 4, hnedy retrivr Dakota a dve kotata Oreo a Shadow. Musim rict, ze prvnich par dnu bylo narocnych, preci jen to tu je oproti zvyklostem o dost zivejsi, ale jakmile jsem jen trochu privykla tempu, tak musim rict, ze malokdy mam cas se vubec podivat na hodinky. Oproti prvnimu roku jsem se vlastne stala takovym soferem, protoze v aute s detma travim kazdy den. Taky vsechny tri deti maji skolu kazdy den, kdy Kaelina konci nejdriv ve dvanact, Maddiina ve 3 a Josh ma skolu az do pul 4ty, no nekdy i dyl. Jen tak pro zajimavost vam tady muzu popsat jak vypada takove moje utery. Takze vstavam po sedme, protoze uz od osmi mam skolu ( English for native speakers - College of Marin), pak se dostanu domu a chvili jen tak zevluju nez v 11 zacnu pripravovat moje a deti pradlo na prani, to mi vzdycky vyjde na 4 davky, takze cely den pak travim hazenim veci do pracky a z pracky do susicky, odkud to nakominkuju, abych jim to vecer uz mohla narovnat do skrini. Prava legrace ale zacne az s detma. Takze vyzvednu Kaelu a povetsinou spolu zajedeme do obchodu pokoupit njaky veci co chybi. Ta se vetsinou vozi v kosiku a dulezite si vybira co by chtela. No vetsinou v ramci zachovani dobrych vztahu neco malyho ji koupim. Kdyz nakoupime, tak honem spechame domu, abych se mohla venovat jednak pradlu, jednak priprave vecere a dezerty ( zele, muffiny, brownies, lemon bars...cokoliv:)) a jednak taky Kaele. Ve tri sjedeme vyzvednout Maddie. Rychle ji dovezu domu, popripade dam neco najist abych ji uz o 45 min pozdeji mohla vyhodit na soccer a s Kaelou v sedacce zase chvata domu prehodit pradlo. Po ctvrty hodine jedeme pro Joshe, ktery ma v uterky Jazz band a konci az ve 4:30. S sebou tahneme jeho tasku s karate vecma. Domu ho ani nevezeme, rovnou ho vyhodime dva exity na dalnici na karate. Po ceste zpet se stavime na hristi vyzvednout Maddie ao pul sesty uz jsem doma abych mohla dofinishovat pripravy na veceri. Do toho se musi cvicit piano a povinne cist. Kdyz po sesty dovali Josh, konecne muzeme servirovat jidlo a spolecne vetsinou i s Anne se najist a rict jakej byl den. No a kdyz jsem uspesna, tak se ten dn v sedm dostanu do sve chaticky a jsem stastna ze mam uterek za sebou. Kdyz to neni az tak strasny, tak se snazim jeste vyrazit do posilovny nebo si zaplavat, ale vetsinou jsem rada ze jsem chvilku v klidu. Navic s moji English class a ted jeste navic class na univerzite Berkeley Business Communication nemam o ukoly nouzi. Zkratka a dobre se neudim, ale to je dobre.

Navic mam hned vedle v baraku sousedku, co je taky Au-Pair a myslim ze jsme si prima sedly. Jednak si deti hrajou spolu, takze kdyz se nam nahodou podari dat je dohromady, tak si vetsinou samy vystaci a my mame chvilku si pokecat. Taky spolu casto vyrazime parit do San Francisca (naposledy Halloween party, coz byla neuveritelna kce:)) a v neposledni rade mame spolecnou class na Berkeley. Jmenuje se Adriana, ale rika se ji Drika, jo a je z Brazilie- coz se nezapre- hlavne teda kdyz pari nebo ridi:))

No psal bych, protoze je toho hodne co napsat, ale zase nad tim nemuzu stravit cely den a noc. Zitra uz je nastesti patek, ale v sobotu mam Business class a pak odpoledna ma Kaela narozeninovou party a nasledne vecer mam jeste hlidani, takze tenhle vikend opravdu nebude na odpocinek moc casu, tak ted nemuzu ponocovat a bdit tu nad laptopem. Ja se sem treba zase brzo podivam a neco malo vic napisu. Ted jste aspon dostali takovy zakladni info, jak to tu se mnou pokracuje. Jo jinak jsem tenhle tyden skrabla auto, ale jen malicko. Vlastne docela dost, ale neni to zase tak zavazny, rodinka nad tim jen mavla rukou- auto uz je totiz promackly od predesly Au-Pairky:)))

Tak se zatim mejte vsichni moc fajn a zase nekdy;)

Ahoj!!!

Vložil: Ev-elyn ¤


Komentáře (2):
  • 17.05.2011 17:49:09, Daddy

    Tak už jsi zase o pár měsíců dál, tak by to chtělo zase přidat nějaké novinky ...

  • 22.11.2009 12:57:34, Daddy

    No hurá, konečně jsme se probrali. Hezky jsi popsala co se změnilo, tak hlavně občas ještě něco přidej. Doufám, že tuto něděli (tedy asi tak za 5 hodin)zase dáme chvilku řeč. čauky