24.Listopad 2008

Dobry podvecer ze zeme, kterou nevim kterej blazen pojmenoval "tovarna na sny". Kdyz jsme totiz u tech snu, tak me se tuhle zdalo, ze lezim doma ve svy posteli. Ale to nebyl jen tak nejakej obycejnej sen, ten pocit byl natolik sinej, ze jsem tomu fakt ve sve polospici zmatenosti verila...avsak jen do te doby nez jsem otevrela oci do tmy. Prvni 3 sekundy to jeste vypadalo nadejne, protoze jsem nevidela nic, az pak mi podle vznikajicich obrysu doslo, ze takhle ten muj pokoj uplne nevypada. Doslo mi tedy, ze jsem stale jenom v pokoji, ktery mam povoleno obyvat na dobu jednoho roku. Vlastne je to taky muj pokoj a moje postel, ale tak nejak jinak. No necekejte zadnej plactivej zaver historky, otocila jsem se na druhej bok a spala dal. Co si z toho ale muzete vzit je, ze se mi stale casteji objevuji stejskave chvilky. Ja nevim jestli je to treba tim pocasim, ze uz je tu v 5 tma nebo proste jen tim, ze uz tu boucham ctvrtej mesic, ale je to tak.

Stve me, ze v radiu hrajou vanocni pisnicky a pritom je venku 25. To je jak kdyby je u nas hrali v srpnu...Takze zdaleka nemam pocit, ze za mesic jsou Vanoce, ta atmosfera trosicku chybi. Vsude se ted vanocne zdobi a musim rict, ze nektery dekorace jsou fakt vymakany, ale proste na ty zeleny trave (ktera po mesicich sucha konecne opet zelena) to vypada jak pest na oko. I kdyz nechvalme pocasi, vzdycky kdyz neco takovyho reknu, tak rano se probouzim do sedivejch mraku. Pravdou je, ze nas ted cekaji 3 mesice hnusna, dny jako mame ted by se mely zase navratit v unoru. Zatim mame hezky zarijovy podzim. Hezky v tom, ze je teplo, zarijovy v tom, ze pada listi a tak to vytvari krasne barevne scenerie, no hotovy panoramata. Ale tak taky bych vam mela napsat, co je skoro za tech 14 dni noveho. Tak to se ale muzu hned rozloucit, pac novyho neni nic. Nebo ja nevim, uz me to tady taky neohromuje a hlavne neprekvapuje.

Za chvilku, cili v puli prosince, mi konci skola a ziskam tak vysnene 4 kredity. Z cehoz nam vyplyva, ze uz mi budou chybet jen 2 k tomu, abych splnila jeden ze vzdelavacich pozadavku agentury a oni mi pak za to koupi letenku domu. Uz pomalu premyslim, jak se skolou do dalsiho semestru, ktery zacina v lednu. Tak nejak jsem se rozhodla, ze se pokusim o certifikaci TOFEL, abych se domu nevratila s prazdnou. Zduraznuji pokusim, protoze nemam jedno tuseni, jak je to narocny a predpokladam, ze to taky bude pekne mastny. I kdyz za dva kredity by se dalo najit i neco nenarocneho, co by si clovek jen tak odsedel...uvidime, zase co kdyz to pak neudelam, to si budu pripadat jak idiot. Coz uz si pripadam i ted, kdyz v kramu misto: Do you need a bag. slysim: Do you ride a bike. No proste k zazracnemu anglickemu prozreni zatim nedoslo. Nutno podotknout, ze se ani nijak extremne o to nesnazim, jelikoz a protoze po osmi hodinach s detmi uz jsem natolik vystavena, ze uz to ten mozek nebere a nebere a nebere. Mozna je unava zpusobena tim, ze uz jsem se v podstate 3 mesice nevyspala tak jak bych potrebovala a neprobudila sama od sebe, vzdycky k tomu mam rano astistenci dvou zdatnych budiku:)) Ted mam kazdopadne sanci na odpocinek, protoze, damy a panove, s uderem patecni 4 hodiny ranni mi zacina dovolena, ktera konci az...tadaaaaaaa...uterni noci a to tedy mame 1,2,3,4,5 dni bez deti, protoze si nemyslete, ze tyhle dny stravim zavrena v pokoji. S par dalsima lidma vyrazime smer L.A. at taky z toho zivota neco mame. Tema par lidma myslim Moniku a jejiho Barryho a Ale a jejiho Chada, takze kdo je lichej? No ja prece, ze jo:)) Tak doufam, ze na hotelu nebudu muset spat treba v koupelne. Je mi jasny, ze s posteli moc pocitat nemuzu, ale nejake teple suche mistecko pobliz topeni, to by mi tak akorat vyhovovalo:)) Kazdopadne si s sebou beru sluchatka abych zabranila pripadnym nechtenym sluchovym vjemum:) Jinak teda prvni auto- Mony, Barry, ja vyrazi to patecni rano (druhe se prida pozdeji) a jedeme do nejakyho mestecka pobliz L.A., kde ma Barry tetu, ktera nam poskytne azyl pro prvni noc. Od ni se rano vydame do L.A., kde mame v planu projit Hollywood a tak nejak vsechno, co stoji za podivani a sobotni noc pak stravime na hotelu. V nedeli je v planu Universal Studios, kde bezesporu stravime cely den. Navecer se presuneme a ted nastava velky otaznik, protoze nevim kam, jedna z moznosti je Long Beach a ta druha je neco na ten zpusob, akorat si nepamatuju jak se to jmenuje. At tam ci tam, stravime tam pondeli a cast utery a pak uz supky dupky domu, abychom zase mohli ve stredu pracovat. Nevim jaky to bude, ale tesim se moc, vse budu samozrejme poctive dokumentovat a kdyz potkam nejakou tu celebritu, tak ji zdvorile pozadam o podpis:))

Jinak co se jeste v nejblizsich dnech chysta je den dikuvzdani tento ctvrtek, kdy se doufam najime dobreho jidla a pak 7.12, coz je nedele je hromadne peceni cukrovi, kdy se u nas sejdou vsechny Pavliny cesky kamaradky a spolecne si pokusime nahodit vanocni atmosferu. Ja mam praci jasnou, mamka mi ted poslala balik s drcenejma piskotama a rumem, takze z toho nemuze byt nic jineho nez vosi hnizda, coz je moje zamilovane cukrovi a tak se modlim, aby jednak balik dosel a taky aby 4 porce byly dost pro vsechny, hlavne tedy pro me..mnam. No a pak uz tak pozvolna proplujeme pres vanoce a Silvestra do noveho roku. Silvestra jeste nevim jak stravime, padaly takovy nazory, ze vyrazime do klubu do Frisca, ale myslim, ze tam to bude asi celkem natriskany touhle dobou, tak se to bude muset jeste vyresit...asi by mi ani nevadilo nabidnout Pavline hlidani, at si pro zmenu taky muze vyrazit ona. Ale to je preci jen jeste vic jak mesic, tak se nechame prekvapit, co nam to prinese. Kazdopadne uz mi asi dosla vsechna potrebna sdeleni pro tento den a kdyz si na neco vzpomenu a hned to nezapomenu, tak vam to treba napisu zase priste.

Uzivejte snehu, vanocni pohody, peceni cukrovi, nakupovani darku a mejte se tam paradne. Aloha

Vložil: Ev-elyn ¤


Komentáře (2):
  • 28.11.2008 05:14:46, Ev-elyn

    Jestli ho tam nepotkam, tak muj zivot prestane mit smysl a spacham protestni sebevrazdu na jeho prahu- budu zadrzovat dech tak dlouho dokud neprijde :-D

  • 25.11.2008 20:17:01, kacakavova

    Ahojík Evičko!Tak jsem ráda,že se tam máš dobře!!!Tady je spousta sněhu a ledu,je to o život..Moc děkuju za přáníčko,chtěla jsem Ti odepsat,ale nějak se mi usmrtila simka,vůbec s ní nic nejde,takže touto formou,když mi chvíli vydrží net..:D Je to tu hrůza:D Užij si dovču a budu držet palce,abys v LA potkala Wovonta:D