02.Listopad 2008

Nazdarek kasparek, koukam, ze tu mam malinko skluz s tim psanim, tak se to dnes pokusim napravit. Zase nam par americkejch dni ubylo, tak mi snad neda takovou praci tu neco vypotit:) Popravde jsem na tom ale dost spatne s pameti, takhle zpetne si vybavit co se delo dva, tri dny zpet mi dava zabrat.

Dnes mame 1.11, tudiz prvni listopadovy den a tim padem, uz tu prozivam 4ty mesic- srpen, zari, rijen, listopad- zni to hezky co? Ve skutecnosti jsou to jen dva a pidi kus, ackoliv mi nekdy pripada ze uz tu jsem roky. Coz se teda neprojevuje zrovna v urovni anglictiny, bohuzel, ale unava z deti je znacna. Taky se nam konecne zkazilo pocasi, tak se mi muzete skodolibe posmivat, ze nam tu uz dva dny v kuse prsi. Zle jazyky tvrdi, ze ted klidne muze prset cely mesic- to bude zabava byt s detmi zavrena porad doma, to asi ani nebudu po mesici na spagat. Ale snad se to nevyplni, protoze uz bych taky vazne rada zacala s tim tenisem. Melo to byt 21. 10, pak to posunuli na 30., to uz ale bylo obdobi destu, tak snad ted v utery by se mohlo zadarit a kdyz ne, tak na jare je preci taky hezky ze jo. Me to celkem stve, protoze uz mam jak raketu, tak tenisky a ted se na to muzu tak akorat koukat. Tenisky jsem teda uz vyuzila, pac jsem byla behat. Jo, BEHAT. Pohltila me atmosfera a ja se vydala na svuj prvni beh tady, myslenka slusna, realizace byla horsi. Mohla jsem ubehnout tak dve mile max, ale stejne jsem dobehla s dvouma infarktama a s veskerou krvi nahrnutou v hlave, jak se snazila dostat zoufale ke kysliku:)) Bezelo se fajn, nez teda prisel prvni kopec, ten me trochu zaskocil....a hlavne zadychal. Bezim si to takhle ulici, nalevo zkratka k nam, napravo odbocka uplne na druhou stranu, tak co myslite, kudy to Evelina vzala- B je spravne. S myslenkami "Ty jses ale pitoma" a vyrazem "Smrt je tu pobliz" jsem zoufale touzila zahlednout nase malebne zlute staveni. Nejlepsi bylo zaverecne stoupani, to jsem v duchu zastavovala  kazdejch 10 metru. To bylo porad- az dobehnes k prechodu, az k tomu autu, ke krovi, kde uz opravdu ale opravdu zastavis no a najednou uz tam byl nas plot, takze jsem stastne a s jazykem az na zemi dobehla. Asi jsem behala nejak divne, jelikoz me v noci pak braly zada takovym zpusobem, ze jsem mela pocit, ze jestli se hnu jen trochu rychleji, tak se ta pater zlomi jak sirka. No nohy me bolej doted, ale to uz se da vydrzet. Kdyby tam dnes nebylo jak pred tajfunem, tak bych si sla zase zazavodit se smrti, ale tak snad zitra se to pocasi uz umoudri. Ten pocit potom ve sprse byl totiz docela prijemnej:)

Nevim jestli jsem psala, ze byla Pavlina na vikend pryc, kazdopadne, ten vikend, myslim 14dni zpet, jsem pracovala tak nejak nechtene vic nez mela, jelikoz mel byt s detmi Eric, ale nejak proste nevstal. A kdyz se to dozvedela Pavlina, tak mi pak dala nejakej ten dolar navic. Ja se samozrejme branila, ze nechci, ale nakonec proc ne, to se vzdycky hodi. Tudiz jsem ted byla dle meho financniho planu v plusu, a tak po vsech vydajich zbylo i na koupeni noveho kabatku, je krasnej a navic se hodi, kdyz tu ted mame ten necas:) Jeste by to chtela nejaky boty, ale dalsi nakupy mam zahrnuty v planu az za tri tydny, tak to budu muset odchodit ted v tech co mam. Ted zase budu chvilku setrit. Koneckoncu, ted kdyz furt chca, tak se neda pouzit muj jedinej dopravni prostredek alias me rozbite kolo, tak se ani do obchodu nedostanu, coz ma bezesporu sve vyhody.

Jo minuly vikend jsme vlastne byly s holcickama v zoo ve Friscu, ale nejak nevim vic co k tomu tematu napsat, protoze Amerika neAmerika, zvirata tu maj lautr stejny, navic nemaj ani slony, jen jednoho chudaka hrocha. Ale tak bylo to pekny, co vam budu povidat, zirafy, tucnaci, opice, zebry...holkam se to libilo a to bylo hlavni. Potom jsem jeste jela na jeden vylet do Frisca, tentokrat uz bez rodinky, a to jsme si prosli pristav, kde mimojiny najdete povalujici se hekajici smrduty tulene a taky namorni lod k prohlidce nebo ponorku, ale to si setrim, az tu bude tatinek, pokud se teda dolar nezblazni a nevyleti kamsi k nebeskym vysinam.

Vic uz si asi nevzpomenu, jen vim, ze by melo byt nekde na netu vyveseno prubezne hodnoceni ze skoly, ale tak predpokladam ze ze 4 Acek se toho moc vykouzlit neda a navic nevim kde to najit a i kdyby jo, tak nevim heslo:)Takze bychom se ted mohli presunout k tematu dne a to jest Halloween, popsat vam svoje pocity z tohoto svatku a vubec jak to vsechno probihalo.

Muj Halloween zacal uz ve ctvrtek, kdy ho mely moje deti ve skole. S vetou Trick or Treat jsme sli mimojine na hasicskou stanici, ktera je hned vedle a tam ja chodim rada, protoze na rozdil od CZ mi prijde, ze to hasici krome hasicskeho umeni musi splnovat i jiste fyzicke parametry, anebo se proste na nasi stanici sesla parta krasavcu:)V patek jsem jeste normalne pracovala do peti, kdy si Eric odvezl deti k babicce, aby videly, jak chodi kolednici. Do ty nasi ulice hruzy totiz jen tak nekdo nevkroci:) Bohuzel si s taskou odvezl i muj cell phone a odrizl me tak od veskere komunikace a planovani vecera. Kdyz uz jsem chtela zacit plakat, ze vecer stravim doma, protoze uz vsichni beztohot nekam odjeli, tak se nastesti vratili a tak se hned dohodlo, ze v osm sraz.

Monika me vyzvedla a jelo se k ni, kde meli byt i ostatni. Bohuzel o dochvylnosti se neda mluvit, takze jsme stravili dalsi pulhodinu cekanim nez dorazi ostatni. Ale ani mi to nejak nevadilo, povidali jsme venku a pozorovali deti chodici od domu k domu jak zvoni na zvonky a koleduji. Trosku mi to pripadalo jako cesky velikonoce, akorat za tmy a v kostymech, jinak princip je ten samej. Kdyz jsme se konecne sesli zacala velka diskuze na tema, kam se pojede a nepojede a jak a kdy. Prvotni plan totiz byl sjet na chvili do Frisca a projit se tam po ulicich a pak vyrazit na party, ktera byla u Daniela doma. Jenze se nejak nepocitalo, ze nekteri budou pracovat az do osmi vecer ne-li dyl. Tim padem jsme se dostali do zasadniho skluzu, ze kteryho jasne vyplyvalo, ze oboje se stihnout neda. Rozdelilo se to na dva tabory...jeden chtel jet do SF a druhej hned na party, ja klasicky zustala nezujaty pozorovatel, jelikoz mi to bylo uprimne jedno, jediny co me nebavilo bylo stat a cekat az se zbytek dohodne. Nevim jakym zazrakem jedna strana ustoupila, a tak se neco malo po10ty vecer vyrazilo smer Rohnert Park, coz je cca 35 minut na sever po 101 a kde bydli Daniel. Jelo nas osm- ja, Monika, Natasa, Diana, Irina, Mauricio, Alexandra a Walter. Kdybych mela popsat kostymy, tak podle poradi to slo: mala morska vila, kluk, carodejnice, glamour girl, vestkyne, dabel, gothica style a upir. U Daniela bylo par dalsich lidi, ktery jsem povetsinou ani neznala, ale nakonec se z toho vyklubala celkem dobra party. Ja po dlouhy dobe popijela vino, takze uz po druhy sklenicce jsem najednou mela veselejsi svet:) Potom, co vetsina odjela nas tam zustalo asi tak 8 hlavnich protagonistu a tak jsme to dojeli az do pul sesty do rana, kdy se jelo domu. Musim rict ze jsme hoooodne zpivali, povetsinou me nezname pisne, tudiz pojem "Zpev" je znacne nadhodnoceny, ale legrace byla. Koneckoncu se muzete mrknout na fotky, ktery jsem tam nahrala uz vcera, tak je konecne snad nekdy taky aktualizuji. Ja odpadla asi neco malo po 4ty, kdy jsem si tam ustlala na gauci s nohama hozenyma nahore na operadle, tudiz kdyz me pak probudili, tak se mi strasne dobre na tech odkrvenejch nohach chodilo:)) Zkratka a dobre, Halloween pro bezdetny lidi nad 20 neni nic jinyho nez oziracka v kostymech.

To by bylo myslim z tohodle svatku tak vsechno. Do postele jsem se dostala o pul sedmy rano a v sedm vstavaly holky a jelikoz rano je jejich nejvetsi zabava bourani domu, tak se toho moc naspat nedalo. Nedostatek spanku ovsem u me zpusobil obzvlast dobrou naladu, coz je zvlastni. Dneska jsem teda taky nevyspana, ale uz to tak super neni. To totiz asi nevite, ze ten clanek dopisuju v nedeli, jelikoz jsem pak vcera vecer vyrazila jeste na zmrzku doplnit trosku energie a po navratu uz to dopsat nejak neslo, lehla jsem si do obyvaku s filmem Hogo Fogo Homolka a pulkou melounu a slastne tam usnula:) Takze vam muzu rict, ze uz konecne neprsi, i kdyz tak krasne jako bylo predtim taky neni. Aspon ale dneska muzu vyrazit behat. Coz je teda jeste ve hvezdach, jelikoz mam mit odpolko dve hodiny holky, a to nevim jestli me nevysaje natolik, ze pak jen padnu do postele. To by me tak strasne zajimalo, kde berou vsechnu tu energii, potvurky jedny. Vubec je nezajima, ze se nam tu taky posunul cas o hodinu zpet a klidne si dnes vstaly uz v sest...grrrr:) Ale aby sly o hodinu driv spat, to teda zase ne:))

Dnes musim jeste napsat clanek do skoly. Tema teda krasny, prezidentsky volby USA- to by me zajimalo, co tam o tom napisu, kdyz jsem jeste donedavna nevedela ani jmeno toho sedivyho dedka:)Ok, takze Obama versus McCain, prej je to tesny, ale stejne to vyhraje Obama, nebo aspon to muj hostdad tvrdi a furt uci holky vetu: I vote for Obama. Vubec je uci takovy zajimavy vety jako: What's up dude? Just chilling apod. To jsem zvedava, jak se na to budou tvarit ostatni, az to holky na piskovisti pouzijou. Ale asi mu to prijde cool no, tak co ja s tim nadelam. Rozhodla jsem se totiz zasadne nepremyslet nad jejich vychovnyma metodama a chovam s k holkam stejne jako oni, ackoliv mi to chovani moc vlastni neni. Urcite bych svejm detem nedavala skoro ve trech dudlika, ale pokud jim ho dovolujou rodice, tak ja urcite nebudu ten, kdo jim ho bude nasilim tahat s pusy, abych pak byla ten nejhorsi clovek na svete:)) Koneckoncu to nejsou moje deti a nejsem tu proto, abych je nejakym zasadnim zpusobem vychovalala. Nastesti diky Pavline je tu prece jen trochu citit ten ceskej vliv. A ty jejich TimeOuty- jakoze kdyz dite zlobi, tak se zavre do pokoje jako trest. Musim rict, ze na takovou Sabu to funguje dokonale, ale Oli? Kdeze, kdyz ji chcete postrasit a zeptate se: Do you want to go to your room??? Tak nejenze odpovi, ze klidne, ale jeste si tam sama dojde a pokud tam jit nemusi, tak se toho naopak dozaduje- tak co je to pak za trest ze jo:)) Ja nerikam mlatit deti od rana do vecera, ale nekdy by mi to prislo tisickrat ucinnejsi a jasnejsi, nez se jim snazit neco vysvetlit. Ale zase se nebojte, nemivam tu navaly zurivosti, kdy se sotva drzim to fakt ne. Nejhorsi sice pravidelne byva obed, zvlast pokud je neco co vylozene nemilujou. To uz jsem taky nekolikrat sbirala misku ze zeme, Oli jidlo s oblibou vyplivuje nebo schova hlavu tak, ze se k ni nedostanete ani heverem:) Ale nakonec to stejne vzdycky snedi, myslim ze moje uspesnost snedenyho obeda je docela vysoka, i kdyz nekdy nam to zabere pul hodinu.

Ted si asi pujdu udelat puding, co mi tatka poslal v baliku a pak se pujdu pustit do toho clanku o prezidentskejch volbach. Jsou ted v utery, tak to by treba mohlo bejt volno:))) Kdyz uz nic jinyho z toho:) No jo, tak se mejte. jeste poznatek mesice. Z toho nejhezciho kabria v zasade vyleze vzdycky ta nejhnusnejsi baba:) Ale jako fakt, to vzdycky cekam, co s toho vyleze za borce a nakonec tohle. Ale tak nejenom baba, obcas tam sedi i dedek. Tuhle jsem se zajmem pozorovala jednoho, jak si tam asi pet minut skladal ty svoje endoprotezy, nez se tam nasoukal, neni takovejch hezkejch aut skoda? :) Tak ja jdu radsi varit ten puding a pak az pujdou holky spat, tak to asi taky zase na chvilku zalomim a taky me dnes ceka vyprat, proste prima nedele.

So, adios amigos, pacek

Vložil: Ev-elyn ¤