21.Prosinec 2008

Helou evrybady, koukam ze na blogu trochu skluz, tak vam sem zase neco namastim, i kdyz teda nemam jedno tuseni co. Nic extra se nedeje, teda kazdej den se neco deje, ale tak nejak nic co by vas asi zajimalo. Ani to me ale neodradi, abych to nezkusila, trebaze by to mely bejt furt jen takovyhle blaboly. Nejak se tady ty dny vlecou jeden za druhym, posledni dobou nalada nic moc. No jo, vzdyt jsou taky ty Vanoce, ze jo. A to je prosim nemam nejak extra v lasce. Musim rict, ze jestli udelam jeste 3 preklepy, tak me to psani asi brzy prestane bavit, takhle se furt musim sipkovat zpatky a to je naprd.

Ted uz je teda neco po desaty vecer v sobotu a jsem doma sama. No samozrejme s tema dvema rostandama, ty asi jen tak nekam nevyrazej. Na vylete je tentokrat maminka Pavlina, nekde na vychodnim pobrezi a uz od ctvrtka, takze uz tu opravdu melu z posledniho. Nastesti zitra uz je budu mit jen 2 hodiny rano, tak to uz snad zvladneme. I kdyz jeste me ceka noc a ty jsou pro me zazitkem.Jako spravny posera jsem dobre vystresovana a paranoidni. Prvni noc jsem spala asi jen 4 hodiny. Kocka v noci splahala na site co mame na posuvnejch dverich, to jsem myslela ze ji asi pujdu neco udelat. Pravdou bylo, ze jsem ji zapomnela dat najist, ale to se holt kocourku neda nic delat. Ted uz dostava dvojity porce aby treba zase nemel napad me v noci desit. Druhou noc uz to bylo lepsi, jednak asi zapracovala unava a taky jsem pred spanim koukala na film Blades of Glory a to byla takova blbost, ze po tom clovek snad ani nemuze mit spatny sny. No dnes uz se dostavily jiste znamky unavy, coz se projevuje znacne snizenou trpelivosti s holkama, uz si obcas rikam, ze jich mam az nad hlavu, ale ty potvurky to asi vycejtej a pak jsou vzdycky jako med:) Zkratka dobre vycurany.

Chvilema mam pocit ze 8 mesicu do konce mi prijde daleko horsi nez celej rok, asi tak nejak uz opadlo prvotni nadseni. Tuhle jsem pocitala dny, ale je to jeste tuuuze moc, tak to sem ani nebudu psat. Nekdy minulej tejden me Pavlina poslala uklidit holek koupelnu, ackoliv ten tyden mela prijit Estella, pani na uklid. No neprisla, tak nevim, jestli jsem se premorfovala na jeji pozici a budu to tady cely pucovat aby se nam tu hezky zilo. Sice za to vzdycky dostanu hezke podekovani, ale tim se jeste nikdo nikdy nenajedl, kdyby radsi pribyl nejakej ten dolar. Ale je krize, tak musi bejt clovek spokojenej s tim co ma. Teda jit znovu do au-pair, tak bych urcite zvolila ciste americkou rodinu, s obouma rodicema a starsima detma, treba tak kolem 6-7. Ale to zase nechci rict, ze bych byla v ty rodine nejak nespokojena, ackoliv to tak az dosud zni:)) Jenom ta vyhoda pokecat si obcas cesky neni vsechno:)

Ted jsem si vzpomnela, ze jsem vam tu nevim kterej den psala clanek, ale pak mi spadl net a neslo to ulozit, tak vam to vlozim ted a zkratim si tak praci:) Jsem to ale liska bystrouska:))

Tudiz:

Dobry den vazeni a mili, tak koukam, ze tu mam uz zase nejaky skluz se psanim, tak to jdu rychle napravit. Tim rychle ale myslim opravdu rychle, protoze si zrovna belim zuby a slintam u toho jako doga, tak mi to nedava moc sanci soustredit se na psani:))

Taky nevim k jakym vykonum se dokopu, kdyz uz mam za sebou dnes dva slohy. Dnes totiz byl posledni den skoly a to obnaselo zavarecne psani dvou slohu a to na tema: Vira o kterou jsem prisla...a...Kulturni rozdil USA vs. moje zeme. Pravdou ale je ze na to bylo jen pul hodiny, coz konecny vysledek dost ovlivnuje. Pulhodinu mi totiz zabere jen si promyslet o cem budu psat:)) To druhy jsem psala o tam jak se lidi rozdilne chovaj. Reknu vam, zlaty Cesi, i kdyz se treba tvarej nekdy nastvane, aspon jsou uprimny k okoli a na nic si nehrajou, teda vetsina. Tady se na vas kazdej gebi, jak kdyby byl ten nejstastnejsi na svete, kazdej se o vas zajima ackoliv odpovedi uz pak neposloucha, vsichni jsou tady namysleny americky materialisti :)) Tak a mate to. Zkratka ta americka povaha mi k srdci moc neprirostla, ale tak to je zase muj problem:) A taky nerikam, ze jsou takovy vsichni. Jen z tech co jsem potkala je to zatim vetsina:)

Ale pojdme se venovat necemu smysluplnymu, kdyz uz sem konecne zase pisu. Durazne zadam vsechny, aby mi prestali posilat jakekoliv sladkosti, nebo brzy dojde k rozbiti veskerych zrcadel a odrazovych ploch pobliz:) Minulej tejden mi totiz zase dosel balicek, tentokrat od tatinka. Ja ho teda lisacky zavrela do skrine, ale nejspis jsem se tim moc neobalamutila, jen ted musim pro kazdou susenku vstat:) Ja teda nevim, bych to musela asi nekde zamknout, klicek snist a bobek poslat jeste pro jistotu na severni pol, i kdyz tam je jen voda uz, tak asi spis na jizni, abych se k tomu nedostala:))) Ale zase si rikam, ze cim rychlejc to snim, tim rychlejc to budu mit za sebou a taky ze jo, uz tam toho moc nezbejva. Se to nejak ztraci, nebo co....;) No a co je jeste noveho? Jak uz nadpis napovida, blizi se Vanoce, ale to je vsude na svete stejny, teda pro ty co tyhle svatky vyznavaji. Nadpis taky rika, ze bude pohreb. No jo, bude. V Zabalagovic rodine umrel starej pan Zabalaga, coz je holek dedecek. Ackoliv uz byl hodne starej a jeste vic nemocnej, stejne je to takovy hloupy takhle pred Vanocema. Vubec nevim jak se mam chovat ke zbytku rodiny, ani nevim co se vlastne anglicky rekne jako uprimna soustrast. To mi byl cert dluzen, takovouhle prekerni situaci.

Jinak uz mame stromecek, pekne v obyvaku a dokonce uz ozdoben. Tady se to jede nejak napred, nekteri dokonce uz hned po dni dikuvzdani oprasi starou umelotinu a postavi ji doma. My mame nastesti krasnej zivej, tak hezky voni, ozdoben je decentne slamenejma a drevenjma ozdobama, takze zadnej kyc. K Vanocum jsem si rekla o rukavice, je tu totiz dosti zima posledni dobou a to nejen venku, ale i v tyhle dreveny chajde. Nejhorsi ale je, ze je zima jen pres den a v noci je zase parak. Jo to vam povim, kdyz jsem tak u toho tepla. To jsem si tuhle v noci chtela otevrit okno a spustila jsem alarm v celym dome. Jemine, to vam byla ale svanda, az mi ulekem malem vyskocilo srdce z hrudniku. Navic ten zvuk jeste v rozespalosti je usi trhajici, takze tak celkove prima zazitek:)) Jsem to ale rychle zasprintovala do kuchyne a namackala kod, nechat to dyl, tak prijedou policajti, a to zase nemusime mit az takovou legraci:)))

No a ted koukam ze spadl nejakou zahadou net, tak tady na to prdim. Abych to tu psala do zdi, to zase ne:) Nekam to ulozim a pozdeji to vlozim. Aspon si konecne budu moct vyndat ty kryty na zuby, ve kterejch stejne vypadam jak boxer, a jit spat. Takze se vsichni mejte hezky, uzivejte predvanocni atmosfery a papa pampalaaaaa:))

Takze ted jste se spoustu veci dozvedeli a ja to jenom doplnim. 24. a 25. bych mela byt volno. S Pavlinou jsme domluvily, ze si udelame 24. cesky Vanoce doma jen my s holkama a ze pak 25. oni pujdou k babicce, kde bude i Eric a zbytek rodiny, slavit si to po americku. Dneska ale tady byla jak babicka, tak Eric a oba mi rekli, ze je prece jasny, ze 24. se pujde k babicce dom...aha...se to nejak rozchazi s Pavlininym planem. A vzhledem k tomu ze po dni dikuvzdani rekla, ze s Ericem rozhodne vanoce slavit nebude, tak jsem jeste moc moc moc zvedava jak to vsechno dopadne. Ja osobne jsem pro variantu za A, nastane li B, tak asi reknu ne dekuji a zustanu doma, i kdyby sama. Furt bude lepsi lezet v posteli s ceskejma pohadkama a nejakou tou cokoskou, nez se ucastnit dost horky komedie (hlavne kvuli dedovi). I kdyz zase bych chtela videt holky az budou rozbalovat dary, myslim ze z toho budou mirne receno cely poprdeny. Fakt teda nevim jak to dopadne, zitra az se vrati Pavlina tak se ji na to zeptam. No a to je asi tak vsechno vazeni smazeni, co bych vam k tomu vsemu povedela. Urcite bude velka legrace a tak vas o ni nepripravim a zase tu nekdy neco vyplodim.

Ted uz nezbyva poprat Vam vsem krasny svatky, abyste si je uzili s tim, s kym chcete a abyste nasli pod stromkem to co chcete. Silvestra pak nalezite oslavte (ja budu nejspis doma s holkama, tak to bude parba stoleti), pokud jedete slavit bez svych pritelkyni tak pamatujte na slusny vychovani:))...:-* A do roku 2009 jen to nej, vsem mym blizkym preji hlavne setkani s milovanou osobou, a to jakoze se mnou:)

Mejte se a smejte se!

Vložil: Ev-elyn ¤


Komentáře (3):
  • 25.12.2008 16:51:23, tester

    po precteni clanku jsem si overil ze ti amici jsou prakticky stejni jak anglici.....kazdej se usmiva a vyptava jak se mam a jak se mi dari v praci atd. ale v podstate jim je to ukradeny a mysli jen na sebe a jak jsou oni nejlepsi

  • 22.12.2008 07:39:21, Ev-elyn

    Ahojky Martine, jsem moc rada ze ses ozval. A neboj drzim drzim, zuby nehty:))Tobe taky krasny svatky a uspesny vstup do roku 2009 ;)

  • 21.12.2008 23:04:13, Chovis

    Čauec...To koukáš, kdo se to po dlouhý době ozval co?...sem nemoh spát a neveděl co orupama dělat, takl sem si vpzomněl jak se asi má moje stará známá za velkou louží a že pročtu zpětně nějský člínky v blogu, který jako vždy nezklamaly moje očekávání...No závěrem ti milá Evčo přeju aby ses držela dál jako doposud a samozřejmě ti popřál hezký Vánoce:-)