10.Červenec 2008

Odhodlala jsem se k druhému příspěvku, ale nemyslím si že by důvodem bylo kvantum nových informací...spíš se trochu nudím :), ale to neznamená, že bych vám neměla co napsat, protože se vlastně něco děje pořád, že...

Máme 10.7 a z toho plyne, že ještě krásných 39 dní můžu pobývat v naší roztomilé republice. Je to sice víc jak měsíc, ale při pomyšlení na každou minutu, co se mi z toho koláče ukrojí, se mi trošku dělá nevolno. Můžete tušit, že moje prvotní nadšení bylo rychle schlazeno myšlenkami na to, co všechno jsem se rozhodla dobrovolně opustit. Rozhodnout se byla jedna věc- celkem snadná a rychlá....ale tak nějak se s tím smířit, to mi dochází až teď (asi bych to ani nebyla já, kdybych dokázala následky předvídat dřív, než je pozdě :)). Ale zase si nemyslete, že se už netěším, tak se to říct nedá...těším, ale netěším zároveň, trochu schizofrenní že?:) Předpokládám, že osoby, co mají něco podobného za sebou, asi tuší jak to myslím.

Mojí momentální inspirací je moje velká ségra- ta je už 2 měsíce v Saudské Arábii a tam je to teprve hukot a stejně dokáže napsat, že je ráda, že tam je, i když byly začátky krušný. Doufám, že dopadnu podobně, že sem taky budu moc co nejdřív napsat, že jsem ráda, že tam jsem a nebudu sem cpát depresivní příspěvky, kterak si stavím potají na zahradě vor, na kterým mám v plánu pláchnout domů:))Protože s platem co mě čeká, asi hned tak na letenku nebude, já totiž ani vlastně nevím, kolik budu brát. Jasně, v papírech je minimální týdenní mzda cca 160 dolarů týdně, ale kolik to bude ve skutečnosti je těžké odhadnout. U mě je dokonce možný, že už tu mzdu vím, jen ji nedokážu z těch lejster vyčíst. Tatínek by mi asi vyčetl, že něco podepíšu a ani to nečtu, ale jsem holt slepě důvěřivá a neskonale líná:). Věřím, že dřív nebo později, se ke čtení dostanu, můžu si jen přát, abych tam pak nenašla nějaké nepříjemné informace. No co, nějak bylo nějak bude...nejedu přeci do Afriky na saharu, ale do civilizace...I hope:)

Teď mě tak napadlo, že bych mohla napsat kam vlastně jedu:) Tak jako všechny Au-Pairky mě nejdřív čeká 4denní školení v New Yorku (za předpokladu, že letadlo nespadne) a potom tramtadadááá 22.8 přiletím do San Francisca (za předpokladu, že letadlo nespadne). San Francisco je určitě nejbáááječnější město USA, a proto je víc než jasný, že tam to nebude....ale nebude to ani o moc dál, údajně je to 30 minut autem a city se jmenuje San Rafael a má tak nějak jako Pardubice, přes 80 tisíc obyvatel, což je sympatický. I když celá oblast u jezera, kde je San Rafael, je tak hustě obydlená, že se těžko rozeznává, co je jaký to město. Bystřejší už si to asi našli na mapě, jen upozorním, že stejný město je i v jižní americe- tak tam prosím nejedu, pač moje španělština je asi tak - hola a la ňiňa:))).

V pondělí vyrazíme na výlet nach Prag na tu ambasádu, tak snad jsem stihla zařídit všechno co mám mít, jinak by to byl asi průšvih. Jsem na to moc moc moc zvědavá, copak na mě paní vícekonzulka poví.

Taky mi včera přišel balík z USA, no teda spíš balíček a v něm knížečka, kterou napsala přímo Pavlína - How to Get on Track in America...zjednodušeně, taková příručka na co všechno se připravit, aby tam pak člověk nekoukal jako zjara:) Zatím jsem do ní stihla jen tak nakouknout, ale myslím, že mi bude velmi užitečná, taková moje bible. Je tam například i výklad americkýho značení velikostí oblečení, a tak to je dle mého názoru velmi užitečná informace:)No a taky jsem v balíčku obdržela hned několik fotek holčiček, takže je teď jako zasloužilá matka budu nosit všude s sebou a pyšnit se...Princezny to jsou, ale znáte Denise- postrach ulice ne? Ten taky vypadal jako andílek a jakej tyran to byl, tak se trochu bojím, jestli holčičky neklamou tělem. Ale těším se na ně, až je poprvý uvidím a vůbec celou rodinku...

V závěru se musím pochlubit, že jsem si včera za tvrdě vydřené penízky (s přispěvkem tatínka) koupila foťák a nedá se říct, že bych z něj neměla radost. Je to SONY DSC-W130 nebo tak nějak a je růžovej, což sice nebyl prvotní záměr, ale momentální rozhodnutí, protože ani černé a ani stříbrné provedení mě nikterak nezaujalo.

Takže tolik asi zpráva dne, víc co bude psát asi až po tom pondělku.

Zatial aloooha

Vložil: Ev-elyn ¤