25.Srpen 2008

Musim rict, ze jsem si na sebe v podstate upletla bic, opravdu jsem predtim ani trosilinku nevedela co me ceka a jestli jsem nejakou tu predstavu mela, tak se ukazuji znacne milne. Jestli jsem cekala relax, tak se dvema detmi padam unavou daleko driv nez ty dve dablice a tezce otviram oci, kdyz je rano slysim vyskat za zdi. Je to zahul, ale doufam, ze se to casem spravi a momentalni unava je zpusobena jednak posunem casu a jednak moji netrenovanosti. V New Yorku bylo -6 hodin od nas a v podstate nebyl zadny cas na adaptaci, tady je to dokonce -9, ale kazdym dnem je to lepsi, tak treba za tyden uz si budu pripadat jako bych tu zila roky. Stacil by mi teda jeden rok a pak jupi domu, nekam kde je normalni pocasi a normalni lidi:)) Pocasi je tu opravdu horke, hlavne pres den, rano byva casto celkem chladno. A lidi...jeste jsem si nezvykla na to jak srdecni tu jsou a hned se druzi, pro me- stydlina, kdyz vidim nekoho prvne- je to trochu sokujici. Ale mozna jim prijdu casem na chut, vzdyt jsem tu teprve tyden, tak je dost brzy na nejaky soudy.

Jinak je to tady vsude moc pekny, zvlast pro me, kdyz jsem tu prvne, ze jo:)) Ale nejak si to zatim neumim uzit, jsem jak by se tu reklo a little bit homesick a chybi mi absolutne vsechno: moje postel i kdyz ta co mam tady je opravdu comfi, cely znamy okoli, protoze tady vim houby kam jit a po tom co mi rekl dnes Eric (manzel), ze tu v okoli ziji nejaci mistni lvi, co te muzou i zabit, tak asi nepujdu radsi vubec nikam. I kdyz jsou vic v horach, tak uz vidim, ze s mym stestim potkam smecku tech nejhladovejsich. A kdyz uz nespadlo letadlo, tak se tu preci nenecham sezrat lvem:)). No ale co mi chybi hlavne jsou MOJI LIDI, cela rodina, muj Tom- ten asi nejvic, kamaradi, me snad chybi i vsech 59 sousedu z baraku. Ja si myslim, ze se to spravi po chvilce, protoze jestli ne, tak pujdu in front of our house, kde mame krasne playground pro deti with swingies-houpacky, a tam si najdu kousek krasneho pevneho provazku a svazu si s nim za trest obe nohy (jste urcite cekali nejaky suicide-sebevrazdu ze? No tak to jste se spletli:)))Ne, opravdu si myslim ze se to spravi casem, az to tu budu vic znat, najdu si nejaky kamarady, budu chodit do skoly a celkove budu mit i cas pro sebe, takhle jsem zatim porad s detma, abych je co nejvic poznala, nez s nima zustanu sama. Musim rict ze me celkem boli zada a to jsou holcicky jako pericka.

Jinak teda bydlime v malem jednopodlaznim domku, ktery ma 3 mistnosti, z cehoz jedna je loznice a ta ma i vlastni koupelnu a satnu, pak je pokoj holcicek a muj a potom je jeste velky obyvak spojeny s jidelnou a kuchyni a nesmim zapomenout na zimni zahradu, kde maj holky udelanou hrackarnu. Cely je to tu zarizeny moc pekne, moderne, ciste a bezpecne hlavne. Muj pokojik ma vestavenou skrin, dalsi jednu, police, stul a postel, kdyz jsem sem prisla poprve v patek vecer a videla, ze na zdi jsou fotky s moji rodinou, ktere jsem Pavline posilala, tak mi normalne praskly hraze, to bylo asi i tim ze jsem byla pretazena, ale opravdu me to dojalo a jsem rada ze je tu mam.

Vcera jsme byli nakupovat v nejvetsim obchode v okoli a nevim jak vypadaji ty mensi, ale tohle bylo k neuvereni, jak tam meli nablejskany kazdy jablko a nacechrany najemno nakrajeny platky suncicky a vuni peciva po celem obchode- no jsem zirala jak tele na vrata od chlivu:)) Ani jsem nevedela, co si mam vybrat, protoze mi ty krabice absolutne nic nerikaji, tak to bude asi metoda pokus omyl. Snad aspon poznam, kdyz to bude nejaka drogerie, aby to nedopadlo jak s Donutilem, kteryho kamaradi si koupili jako stavu lahev s citronem a on to byl jar...to urcite znate ne?:) No a odpoledne jsme sli na prochazku do mistni hasicsky stanice, kde pracuje uncle Steve. Tenhle pan ma dobre 2m 10 a opravdu budi respekt, myslim ze se suprove hodi do hasicskyho auta, ktery ma kola stejne velky jako jsem ja....s tim  by se parkovalo:) Dnes jsme byli dopoledne v Discovery museum a opet jsem byla z toho vyvalena, protoze je to misto pro deti se spoustou veci na hrani, jako je lod, schody z kmenu, z prouti udelany bludiste, staveni zmenseniny Golden Gate bridge a pak zase vevnitr spoustu Arts making. No, uz jsem se aspon naucila zavirat pusu kdyz se necemu divim:))) Odpoledne sla Pavlina posedet s kamaradkou, tak tu byl se mnou Eric, tak jsme sli na Creek-alias k potucku a pak i do parku.

Ted sedim ve svem pokoji a jsem really grogy a to je teprve devet, dala jsem si caj s mlikem jako od maminky, coz jsem nemela samozrejme delat, jelikoz je mi ted vedro a jen tak cucim. Zitra asi pojedeme do banky, abych si zalozila ucet, coz jsem myslela ze nejde, ale ono to jde, tak super, nebudu muset strkat penize do polstare, to je stesti, protoze mam malinkej a urcite budu dostavat penez jak slupek:)) No nebude to prevratna castka, ale jelikoz tu zadarmo jim a bydlim, tak snad nebudu moc penez potrebovat, chtela bych si akorat nasetrit na notaska, i kdyz nevim, ta anglicka klavesnice by me asi rozcilovala, i kdyz uz jsem si celkem zvykla. Taky musime tenhle tyden sehnat ucebnici autoskoly, protoze si tu budu delat californsky ridicak a je toho spoustu co obehat...a pak uz to snad zacne utikat, protoze nejdyl za 388 dni uz budu doma a to neni zas tak moc ne?:) Sama nevim, dokazu si tu predstavit mesic, mozna dva, ale rok? To je zatim na me moc. Eric i dnes donesl knizku o californii, tak mam v planu se do ni pustit (je cesky, jupijeeee). jestli to totiz nevite, tak zatim tu mluvim jen anglicky, jak s detma, tak s Pavlinou, s Ericem taky, ten moc cesky neumi...jen takovy slova jako Tancit a Babicka:)) tak je to obcas tezky, ale umim spoustu novych slovicek jako boogie-nudle u nosu, pick-a-boo- to je hra, kdy na sebe bafate, slides- klouzacky, auie- bebicko....to se bude do zivota hodit, mozna vic nez business english co jsem mela ve skole:))

Ok, damy a panove, tady bych to dnes utla, pujdu si vycistit chrup a pak chrup chrup o postele. Zkusim tu knizku, ale davam tomu tak 3 stranky maximalne:))) Paaa...I'm going to napnap (spinkat)

PS: Jsem opravdu rada, ze me ctete, dava mi to motivaci vytvaret nove a nove smyslene pribehy zatimco travim my vacation na Slapech...No, I'm just kidding :)) Bye

Vložil: Ev-elyn ¤


Komentáře (4):
  • 28.08.2008 05:08:53, Ev-elyn

    To Kaca: Heled nevim jestli jsou lidozravy, ale polepim si cely telo platkama sunky a na hlavu si udelam celenku z mrtvejch kurat a pujdu to vyzkouset:)))Jinak s Ordinaci pocitam, uz se tesim ne nejakej ten ceskej serialek:)))

  • 26.08.2008 22:44:15, Káča

    Evičko moje,seš fakt úžasná!!!Moc Ti fandím,můžu založit fanclub?:D Jinak dneska mi přišel pohled,tak Ti za něj moc děkuju..Jinak je fajn,že takhle píšeš,pro nás Čecháčky je to trochu nepředstavitelný,co tam všechno maj..A buď ráda za teplo,páč tady je zima..A neboj se lvů,to jsou určitě ti ze Lvího krále..V Americe přece nejsou ošklivý lidožravý lvi,že?Jinak ve čt večer budou dávat nějakej speciální díl Ordinace,tak už mám připravený nahrávání;)Pořád na Tebe myslím,ale nějak si nikdy neumím představit kolik tam u vás je..No,těžký počty..Tak se měj krásně a neboj se těch lidí,až Tě všichni poznaj,tak si Tě určitě zamilujou,páč kdo by Tě neměl rád;)Tak papapa

  • 26.08.2008 20:08:52, Lolitka_Lempicka

    UŽ SE TĚŠÍM NA DALŠÍ :)

  • 26.08.2008 19:03:57, Daddy

    Super čtení Evčo, jako že moc nečtu, tak tady se na nové kapitoly opravdu těším. Zvládáš to fakt suprově a jak píšeš určitě se to časem zlepší a začneš si tu Ameriku i trochu užívat, čauky ...