co mi slina na jazyk přinese
04.Únor 2009,10:31

Muži jsou z Marsu a ženy z Venuše. :D

Tohle docela rozšířené tvrzení ovšem nevysvětluje absenci mozku u osob mužského pohlaví. První moje myšlenka byla, že jim zmíněný orgán vypadl někde cestou z jejich domovské planety na Zem, ovšem toto odůvodnění jsem brzy zavrhla jako krajně nepravděpodobné, jelikož Země je přibližně  uprostřed mezi Marsem a Venuší a tudíž by ženy měly skoro stejnou šanci na to, abych je postihla stejná nehoda. A to se, přiznějme si to, příliš nestává. Ano, existují některé barvy vlasů, které myslí jinak, než ty ostatní (nechci nikoho urazit, ale je to pravda - blondýnky nejsou hloupé, jen přemýšlí prostě jinak).

Nicméně ve většině případů, kdy jedno pohlaví není s to pochopit chování toho druhého, které v určitých krizových situacích jedná naprosto nelogicky, je zároveň možno tyto reakceí osvětlit pomocí prostředníků stejného pohlaví, kteří , ať už s větším či menším enthousiasmem, se pokusí vysvětlit základní motivy těchto zdánivě nepochopitelných činů. Tyto případy jsou, jak jsem již zmínila, obvyklé, a většinou končí šťastně, alespoň částečných pochopením záměrů obou zůčastněných.

Můj případ se, bohužel, vymyká všem statistikám a zpochybňuje, zda jsou příslušníci mužské ... rasy... schopni empatie alespoň mezi sebou navzájem. V mém příběhu nefiguruje, jako obvykle, jeden muž, ale rovnou dva. Postupovala jsem standartně a zvolila důvěryhodného prostředníka, který oba dotyčné zná, a očekávala, s jistou nadějí, že se mi podaří pochopit motivy jejich činů. Leč, jak jistě tušíte, neuspěla jsem. Ani pečlivě volený prostředník nebyl s to pochopit jejich chování, natož mi podat uspokojivou odpoveď.

A tak jsem se, s jistou melancholií, znovu oddala dumání o tom, proč právě ženy byly úniku mozku ušetřeny a muži nikoli. Došla jsem na revoluční myšlenku, která kombinuje teorii relativity, sluneční bouře a mixér na ovoce, kterou se ještě neodvažuji předvést světu. Je příliš neotřelá.

Pokud máte nějaké jiné teorie, budou přijaty s velkým aplausem a nemenším pugétem.

 
vloženo Fenn
Permalink ¤