co mi slina na jazyk přinese
27.Listopad 2008,16:25

Čtvrtek. Test z matiky. Opravdu by mě zajímalo, kdo tuhle zálažitost vymyslel. Jo, počítat jablka a hrušky. Ale co Pythagorova věta? Na co nám to v životě bude? Teď nemyslím ty, kteří se hodlají dát na aplikovanou matematiku a řešit záhady světa s podobně andělským úsměvem jako Charlie v Číslech. Ne. Myslím nás, obyčejné smrtelníky, kterým matematika přestala dávat smysl už u Pythagorovy věty. Tedy, tu větu samozřejmě chápu, ale chtěla bych poznat toho, kdo ji vymyslel. Koho napadlo v nějakým 3.století př. n. l. čmárat do písku trojúhelníčky a dívat se, co to udělá. Ale budiž pochválen. Můžeme si vypočítat jednu ze stran pravoúhlého trojúhelníku, bezva!!!  Tohle je ještě v normě, ale nikdy by mě nenapadlo, jak účinným mučícím nástrojem může matematika být. Potom se náš drahý stát nemá divit, že se stále zvyšuje počet chovanců v ústavech pro chorobomyslné. Včera jsem se učila na dnešní písemku. Naučit se nazpaměť 10 vzorečků. To nebylo tak těžké, vzhledem k mé polofotografické paměti. Šlo to ovšem do té doby, než jsem začala přemýšlet o tom, na co mi to, při studiu práv (jak doufám),  bude. sin(pí-x)=sinx. Bezva. Silou vůle jsem podobné myšlenky soustředila někam do paralelní dimenze a dál se věnovala sinům a cosinům. (co je to vlastně pí, sinus a cosinus?) Krize začala v době, když jsem začala jednomu ze svých kamarádů, se kterými jsem si povídala na icq a kterému se do jisté míry podařilo udržet mé duševní zdraví (vím, že ti to tak nepřijde, ale věř tomu), napsala: jssssssssssssssem sssssssssssssssinussssssssssssssssss jssssssssssssssssem ssssssssssssssssinussssssssssssssss.....

Tohle je už schizofrenie...

Ráda bych se dostala k té dnešní písemce. Šla jsem spát s tím, že jsem se to naučila a budu šťastná, když nebudu v noci běhat po domě a řvát "Jsem sinus!" Test jsem odevzdala. A víte, jakou jsem udělala chybu? (Spíše: Víte, o jaké chybě vím?) že jsem napsala, že ve 3. kvadrantu (možná to není 3. kvadrant, prostě v levo dole) je to ++--!

 

?

 

Je to samozřejmě --++!!!

Nevím, kolik je na tom pravdy, ale prý nemá být povinná maturita z matiky... Ó, díky, Thóre, že jsi vyslyšel moje prosby!

Btw... jaká je pravděpodobnost, že se tohle při mé matematické smůle stane? Charlie....?

 
vloženo Fenn
Permalink ¤