Proč OSN nechce, aby byly BAby box v CR a proc je ochrana dětí v CR tak slabá? Ano je to tak, kdyby se zrušily BAby box a raději se hledělo na to, proč jsou maminky nuceny své děti odkládat jako nepotřebné smetí a proč maminky nemohou své děti mít u sebe, proč jsou ženy v ČR tak diskriminované? V Praze to není tak citelné, čemuž nasvědčuje i vyšší podpora a sociální podpora, hlavní město má totiž strach, že by to cizinci poznali, ale okolní, menší města, které se v CR potýkají právě s velkou nezaměstnaností a upadá životní úroveň obyvatel menších měst, nemohou maminkám, co jsou samy s dětmi pomoci. Možná tuto otázku řeší pár neziskovek, ale neziskovky taky hledí, jak by kde přišly k penězům, takže se maminka sama s dítkem ocitá téměř jako nepotřebné zboží  pro neziskovky jen jako křoví, na kterém oni vydělají, pro společnost je zařazena na okraji společnosti, zatímco muž, co jí děcko udělal , nebo i muž s děckem sám, se má královsky, protože ho všichni litují, ale když je matka sama, od ní se to jaksi očekává, že ona bude makat a o dítě pečovat,ale už si stát neuvědomuje, že  na to dělání  děcka jsou většinou dva,muž si však užívá buď dál, nebo má tu možnost, dostat se z bídy  plným pracovním nasazením, pakliže není zrovna postižený nebo na hlavu padlý, aby šel do dalšího vztahu. Což i většina mužů řeší tím, že jsou singl a nějakou tu oběť na sex narazí na internetu.. Ale i postižení se mají daleko lépe, než maminka sama s dítětem..zvláště pak v ČR. Plno příspěvků, organizací jim ulehčuje situaci.., stejně jako romům pomáhá plno organizací... Navštívila jsem plno měst, plno jiných států a musím tedy říci, že podpora samotného dítěte a matky, co se ocitne v chvilkové krizové chvíli je v CR hnusná, víceméně matku, pokud se nestane mrcha, dorazí... Být já OSN, ne že dám okamžitý příkaz schránky Baby box zrušit, ale vydám příkaz, aby okamžitě děti, co jsou samy měly ty samé finanční podmínky, jako děti v dětských domovech..Vždyť to srovnejme, matka sama s děckem, nemá rodinu, aby jí pomohla zůstane na dítě sama, ale ona sama s děckem dostane pár let mateřskou a pak co?  4800, to je celá částka..Vždyť tolik nedostává ani žena s dítětem v Africe, přepočtěte si to na dolary. To si může jak jako sama a samostatně poradit, aby se z tý patálie dostala? Strčí děcko do domova a ejhle? Kolik přispívá stát děcku v dětském domově? 20 tisíc nejméně..Jen se podívejte na stránky 

http://www.mpsv.cz/cs/7297
kde se píše: 

Státní příspěvek náleží zřizovateli zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc za každé svěřené dítě v zařízení ve výši

  1. 17 280 Kč, jde-li o dítě do 6 let věku,
  2. 21 168 Kč, jde-li o dítě od 6 do 15 let věku,
  3. 24 300 Kč, jde-li o dítě od 15 do 18 let věku,
  4. 28 080 Kč, jde-li o dítě od 15 do 18 let věku, které není nezaopatřeným dítětem,

pokud péče o dítě v zařízení trvala po celý kalendářní měsíc. Státní příspěvek náleží ve výši jedné třicetiny uvedené částky za každý kalendářní den, pokud péče o dítě v zařízení trvala jen po část kalendářního měsíce; v této výši náleží státní příspěvek, i když péče o dítě v zařízení trvala jen po část kalendářního dne.

Uvedené částky státního příspěvku odpovídají úrovni 10,80násobku životního minima dítěte v souladu s § 42g odst. 3 zákona č. 359/1999 Sb., o sociálně-právní ochraně dětí.

no a posléze se koukněte na stránky tyto: 

http://socialka.eu/socialni-davky-na-bydleni-2011

Jana napsal:

Dobrý den, žiji s dcerou sama, jsme nahlášené trvale v bytě v os. vlastnictví a dcera má 12 let, stát nám přispívá na bydlení 2900 Kč a na dítě mám 600 Kč, žiji na vesnici s nižší životní úrovní a jsem již dlouhodobě nezaměstnaná, jsem na vše úplně sama, nemám ani možnost mít hlídání, exmanžel přispívá na dítě výživným 2300 Kč, víc peněz nemám. Pomáhají mi finančně rodiče, protože oba mají dobrou práci, ve které jsou ale od rána do večera, navíc nebydlí blízko mě. Existuje ještě nějaká dávka, která by mi pomohla mou obtížnou situaci vyřešit, třeba příspěvek na hlídání. Protože celkem mám 5800 Kč, tak nemám nárok na podporu hmotné nouze, mi bylo řečeno na UP, ale jak mi vysvětlíte, že když je maminka na všecko sama , má jen 2900 a 600 na bydlení, zatímco, když je dítě v dětském domově, stát na dítě přispívá v tomto věku 24 tis dětskému domovu, to si stát ze mě jako z maminky dělá srandu, že sem levná AU pair po Česku, když mám dítě roky sama na krku a nemůžu ani budovat kariéru jak bych chtěla, když nemám možnost hlídání ani žádné peníze na rozjezd??? Mám ještě na něco nárok jako matka samoživitelka? Děkuji za odpověď.

Odpověď zní:

Zákonem stanovené životním minimum pro vás a vaši dceru je 4840 Kč. Pokud máte příjmy ve výši 5800 Kč, pak opravdu podle zákona nejste ve hmotné nouzi. Bohužel, ale žádné zvláštní dávky pro matky samoživitelky nejsou.

Čili z toho i vyplývá tedy poslední odstavec, když srovnáme částku jakou dostane pěstoun, jakou dostane dětský domov a jakou dostane matka samostatně a maximálně pečující o dítě,vytvářející dítěti přímý domov a rodinu, když nekouří, nepije, ani nesexuje třeba...čili jak se cítí matka v ČR skvěle a nešikanovaná, že ano?:

Jana napsal:
Komentář čeká na schválení. 

Takže tím jasně dáváte najevo, že v ČR se děti v problematických rodinách
mají hůře a jsou nuceny se mít hůře než v dětském domově a že jsou podporováni hůře než v jiných vyspělých státech a
že dětské domovy jsou podporované státem více než rodina a zdravé prostředí rodiny pro dítě a že de facto OSN, svou žalobou na ČR ohledně dětských domovů,
dětí a baby boxů má naprostou pravdu..

z toho pak vyplývají články, kde nemoudří přispívají a opěvují baby boxy:

http://www.novinky.cz/domaci/238271-babybox-zachranil-dalsi-devcatko-bude-se-jmenovat-jana-husova.html

a další a další a další děti v Babybox... a proooč? Prooč? Noo? Proč děti nemůžou vyrůstat u svých maminek?  Skutečně to souvisí s tím, že sou ženy tak zákeřné a své dítě by zabily a nechaly u popelnice? Já Vám říkám, Češi, serete si do vlastního hnízda, z těch dětí jednou vyrostou dospělí a podle toho, jak bylo naděleno jim, nadělí oni Vám, serete si sami sobě!!

Okamžitě se nad tou otázkou zamyslete, než bude pozdě!

Já Vás taky žaluji, protože takovou diskriminaci, jakou jsem já maminka sama s děckem zažila v ČR, to nikdy nikdo nikde nezažil z vyspělých států!Nejsem(možná k mý smůle, protože v CR je romská otázka velmi moderní téma, viz vítězný film ve Varech Cikán) ani romka a nemám ani postižený dítě(díkybohu, nepřeji to žádné !...a pracovala jsem u těchto dětí , tak vím, jak je to těžké), ale česká republika by se měla stydět za přístup k zdravým ženám a dětem, co jsou právě v krizi!

napsal/a: Jenny_Jana13 18:13 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář