Není to jediná skupina, která kritizuje chystanou stávku. Jejich stoupenci se již počítají od desítek a stovek po desetitisíce.

"My, zákazníci Dopravního podniku hl.m. Prahy, nesouhlasíme s omezením předplacených služeb. Proti tomuto omezení budeme protestovat formou stávky cestujících: Nevystoupíme ve stanici Dejvická," uvádí se v prohlášení iniciativy Stávka cestujících, která všechny žádá o zakoupení 24hodinové jízdenky a doporučuje vybavení baterkou a svačinou. Hudební nástroje jsou vítány.

Svou účast zatím slibuje přes sto lidí a půldruhého sta účast zvažuje. V podobném duchu se nesou další stránky a skupiny pod názvy Stávka proti stávkám, nebo Stávka proti odborům.

O něco neutrálněji se tváří skupina Za mě nestávkujete!, která sice nechce brát odborům právo na stávku, ale zároveň nechápe, proč mají důsledky nést jiní. Polemizuje s tvrzením dopraváků, jejichž letáky se omlouvaly za možné potíže s heslem: "Stávkujeme i za vás!"

"Za nás nestávkujete a tím, že budete blokovat lidi, kteří jsou na tom v mnoha případech hůř než vy, nikomu nepomůžete. Chápeme, kde se vzal nápad udělat stávku. Nechápeme však, kdo dal samozvaným předákům odborů moc a mandát takto negativně ovlivňovat životy lidí, kteří nemají s jejich problémy nic společného," uvádí prohlášení skupiny, která se rychle rozrůstá a její zakladatel chce poukázat na absurditu blokády běžných občanů.

"Pokud chcete někoho blokovat, blokujte vládu. Nikoliv občany ČR," apelují stránky.