13.Prosinec 2008,08:19

Mám takovou teorii, že čeština je  jazyk kterým se domluvím všude a s kýmkoliv. Sice by se nejdnalo o fundovaný rozhovor na téma rozbor piccasova modrého obodbí, ale pro nákup či optání se na cestu popřípadě nějakou drobnou pomoc mi čeština bohatě vystačí. Tak například když potřebuju rozrazit kdekoliv dav stačí hlasitěji oznámit PARDON, je to takový internacionální výraz a pro danou situaci se hodí, nebo zařvat s dovolením sice tomu nikdo nerozumí ale všichni se obvykle otočí kdo to tu tak huláká což je ta pravá chvíle využít pozornosti davu k tomu, aby mi uhl. 

Nebo třeba jsem jela tramvají. Nějaká slečna se tam marně pokoušela označit si jízdenku, evidentně na ní byly znát jižanské rysy. I zželelo se mi slečny a  vyzvala jsem ji aby mi dala tu jízdenku že ji ji cviknu. Ona mi ji podala, já danou činnost provedla poděkovala mi svým jazykem a věnovaly jsme se svým záležitostem.

Takže milí drazí puberťáci a progresivní frikulíni neprzněte nám ten náš krásnej jazyk a tu angličtinu místo do češtiny používejte v hodinách angličtiny nebo když už pro konverzaci s cizincem čeština nestačí.

Děkuji za pozornost.

Pac a pusu 

vaše rumová víla

 
vložil: LacunaI
Permalink ¤


0 Komentáře: