06.Září 2011,21:38

Začal nový školní rock a snad ze všech koutů se na nás začaly valit zprávy o škole. O prvňáčcích, studentstvu... Všech těch věcí ohledně vzdělávání byl plný internet a vzpomínání vína neuteklo ani pivoposezení.

S kamarádkou jsme začaly vzpomínat na naši alkoholem zavlažovanou pubertu, na dny ve škole a s nádechem mírné senility na to, jak nám tehdy bylo dobře.

Nevím, jak se mi ta myšlenka připletla do hlavy, ale pak, při návratu domů, jsem začala přemýšlet jaké by to bylo, kdybychom se sešli ve třídě. Já a mí přátelé žáci 3.B. S jistotou mohu podotknout, že bych nechtěla, ale opravdu nechtěla takovouto třídu učit. Já s přirozenými sklony k anarchii, V a N s kolektivem a potřebou zavlažovat hrdlo i  o přestávkách alkoholickými nápoji, PS s neustále neukojeným libidem a všemi těmi mužskými vlastnostmi by jistě vzal za vděk společnosti nejmenované osoby jež sice není kamarádem ale přesto jsme si v určitém ohledu blízcí, A s vrozenou nutností rebelie by jistě kopulovala se svým partnerem K přímo na katedře. Snad jen M a PV by byli studenty, jejichž chování nezávání despotismem, alpáctvím a pubertou. Jim bych pravděpodobně coby učitelka nosila do třídy květy a hýčkala si je.

Když tak nad tím přemýšlím, pak to o těch vránách bude asi pravda. 

Když tak nad tím přemýšlím, tak ačkoli jsme všichni za ty rocky v lavicích potkali všemožné typy učitelů z nichž jména některých v nás dodnes zanechávají hrůzu a odpor, pak stát za katedrou asi taky nebude žádná sranda... :)

 
vložil: LacunaI
Permalink ¤


1 Komentáře:


  • 07.09.2011 07:13:14, Evik

    Nemůžu si pomoct, ale přidám svou trošku do mlýna...
    Z mého dnešního pohledu občasné vyučující vysokoškolských studentů...je to psycho, nechápu, že to ty učitelky vůbec zvládají, a hlasuju pro obnovení liskacího práva, jelikož to je asi to jediné, co na ty dnešní zmetky platí. Možná bych přidala i liskací právo na některé jedince z řad rodičovstva. Tolik k mým poznatkům. Mějte se jak chcete a umíte:)