23.Červen 2012, napsal Lady_Morticia v 18:15
Raaina,‭ ‬Orlana,‭ ‬Merenit a Pytion s Luitgardienem stáli v předsálí.‭ 
„Tak o co jde‭?" ‬zeptala se Orlana.‭ 
„O jaký jde problém‭?" ‬přidala se Merenit.‭ 
„Jde o magický problém.‭" ‬vysvětlila Raaina vážně.‭ „‬Stíny.‭ ‬A je jich hodně.‭" 
„No nazdar.‭" ‬zamumlal Pytion a tvář mu zbledla.‭ „‬Tak to je teda pořádný malér.‭ ‬Hádám že je po nás.‭"
„‬Ne,‭ ‬neplaš se‭!" ‬řekla Merenit vážně.‭ „‬V téhle budově je bezpečno.‭ ‬Je chráněná.‭ ‬Ale jestli teď někdo vystrčí nos ven,‭ ‬tak o něj s velkou pravděpodobností přijde.‭ ‬A nejen o nos.‭"
„‬Takže jsme tady uvěznění‭?" ‬zeptal se Luitgardien.‭ „‬Co s tím budeme dělat‭?"
„‬Vy nic.‭" ‬odvětila Raaina vážně.‭ „‬Tohle je náš problém,‭ ‬my se s tím budeme muset vypořádat.‭"
‭„‬Ale to je horzně nebezpečné‭!" ‬namítl Pytion.‭ „‬Jsou v přesile‭! ‬Samy je neporazíte‭!"
„Co máme dělat‭? ‬Pomůžeme vám‭!" ‬přidal se Luitgardien.‭ 
Orlana zaváhala.‭ 
„Vy dva máte důležitý úkol,‭ ‬postarat se aby nikdo nevyšel ven.‭ ‬Kdybychom selhaly,‭ ‬musíte tu zůstat až do východu slunce,‭ ‬tehdy Stíny ztratí svou moc a zmizí.‭ ‬Musíte se postarat o ostatní.‭ ‬Aby se jim nic zlého nestalo.‭" ‬řekla nakonec.‭ 
„Ale...‭" 
„Žádné ale‭! ‬Je to jediná možnost‭!" ‬sykla Raaina.‭ „‬Chcete pomáhat‭? ‬Tak dělejte co říkáme‭!" 
„Dobrá.‭"                                                                              
Pytion s Luitgardienem se nejistě dívali jak Orlana kreslí Raaině na čelo a tváře znamení Ohně a na hrdlo,‭ ‬hruď a paže andělské symboly.‭ 
„Jak myslíte že to dopadne‭?" ‬zeptal se Pytion nakonec.‭
„Kdo ví.‭" ‬odpověděla Merenit a sedla si na Raainino místo,‭ ‬aby Orlana mohla nakreslit posvátné symboly i na její tělo.‭ ‬Nakonec Raaina s Merenit pokreslily i svou mladší sestru.‭ 
„‬Když jdeš do boje,‭ ‬vždycky musíš počítat s tím nejhorším.‭" ‬řekla Orlana.‭ „‬Nikdy nevíš co se stane,‭ ‬zda zvítězíš nebo prohraješ.‭ ‬Záleží na štěstí.‭ ‬A to jak víte je vrtkavá milenka.‭" 
„Můžete umřít,‭ ‬víte o tom‭?"
„Luitgardiene,‭ ‬pokud tím zachráníme ostatní,‭ ‬ať se tak stane.‭" ‬usmála se Merenit měkce.‭ 
„Co to tady plácáte‭?!"                                                                          
Do místnosti vstoupil Mahtatio s ostatními přáteli.‭ 
„Na tom teď nesejde.‭" ‬řekla Raaina a obrátila se k svým sestrám. ‭„‬Je čas sestřičky.‭ ‬Víte co máte dělat,‭ ‬není to poprve.‭" 
„Víme.‭" ‬přitakaly.‭ „Pytione‭? ‬Luitgardiene‭? ‬Vy také víte co dělat.‭ ‬Nezapomeňte na to.‭" 
„Nezapomeneme.‭" 
„Dobrá.‭ ‬Snad se ještě uvidíme přátelé.‭ ‬Doufejte v zázrak.‭" 
Raaina prudce otevřela hlavní hveře.‭ ‬Za hranicemi světla místnosti se převalovala ona podivná světélkující mlha.‭ ‬Do místnosti zafičel ledový vítr a v něm všichni zaslechli smrtelně nebezpečný šepot.‭ ‬Venku nesvítila světla.‭ ‬Tma pohltila úplně všechno.‭ 
„Jdeme.‭" ‬řekla Raaina a vkročila do temnoty.‭ Orlana s Merenit ji následovaly a Pytion za nimi prudce zablouchnul dveře,‭ ‬aby náhodou někoho nenapdalo vylézt ven.‭                                                                      Otevřeli okna a všichni vyhlíželi ven,‭ ‬snažíce se rozeznat tři temné postavy před budovou.‭ 
„Ve jménu Země,‭ ‬patřím Severu.‭" ‬vykřikla Merenit a postavila se na severní stranu hřiště.‭ 
„Ve jménu Ohně,‭ ‬patřím Jihu‭!" ‬ozval se Raainin hlas,‭ ‬když se postavila na jižní stranu.‭ 
„Ve jménu Vzduchu,‭ ‬patřím Východu‭!" ‬křikla Orlana z východní strany.‭                                                            V jediném okamžiku se znamení na jejich tělech nakreslená posvátným uhlem začala rozehřívat a jejich záře sílila.‭ 
Merenit obklopila zelená záře a vytryskla vzhůru podobná zelenému sloupu.‭ ‬Její kostým se náhle změnil 
v dlouhé zelené šaty a vzduchem zavířila vůně čerstvě posečené trávy.‭ 
‬Raainu obklopila rudozlatá záře ohně,‭ ‬její šaty zrudly a okolím se prohnala vlna dusivého horka.‭ ‬
Orlanu obklopilo zlaté světlo,‭ ‬moc vzduchu,‭ ‬její šaty zezlátly a kolem divoce zakvílel vítr.                                                                               
‭„‬A už je to zase tady.‭" ‬řekl Pytion pomalu.‭ „‬Země,‭ ‬Oheň a Vzduch.‭ ‬Tohleto bude asi hodně ošklivý střet.‭" 
„O co tady sakra jde‭?!" ‬Mahtaito prudce pohodil hlavou.‭ 
„Dobrá otázka.‭" ‬přidal se Elfík.‭ „‬Může nám někdo rozumně vysvětlit co jsme to teď viděli a co se vlastně děje‭?" 
Luitgardien zavrtěl hlavou.‭ 
„Nikdy vás ani ve snu nenapadlo že tyhle tři jsou čarodějky‭?" ‬zeptal se a přivřel oči když každého‭ z nich podrobil pátravému pohledu.‭ ‬„Nenapadlo co‭? ‬Ale jsou.‭ ‬Merenit je Země,‭ ‬její moc ovládá fyzické tělo,‭ ‬všechny rostoucí věci,‭ ‬zvířata,‭ ‬peníze,‭ ‬materiální svět,‭ ‬fyzické cykly zrození a smrti,‭ ‬plodnost,‭ ‬senzualitu a zemi všeobecně.‭ ‬Raaina je zase Oheň,‭ ‬ovládá energii,‭ ‬akci,‭ ‬odvahu,‭ ‬impulsivnost,‭ ‬vznešené plány,‭ ‬očišťování,‭ ‬sexuální vášeň,‭ ‬pouště,‭ ‬sopky a oheň v jakékoli jeho podobě.‭ ‬Orlana pak je Vzduch a ovládá svou mocí myšlenky,‭ ‬komunikaci,‭ ‬energii,‭ ‬rychlost,‭ ‬teorii,‭ ‬učení,‭ ‬hory,‭ ‬pláně,‭ ‬vysoké věže,‭ ‬dýchání a vítr samozřejmě.‭" 
„To ale není možné.‭" ‬řekla Pytie.
‭„‬Všechno je možné.‭" ‬namítl Pytion.‭ „‬V tomhle světě byly vždycky síly,‭ ‬kterým jsme nerozuměli,‭ ‬které jsme nechápali.‭ ‬To ale neznamená že tu nebyli nebo nejsou.‭ ‬Protože ony tu jsou,‭ ‬nemůžeme se jich zbavit.‭ ‬Někdy jsou dobré,‭ ‬a někdy jsou zlé.‭ ‬V tuhle chvíli můžete vidět boj Dobra a Zla v jeho pravé podstatě.‭" 
„Je to nebezpečné‭?" ‬zeptala se Laivinëa.‭ 
„Podívejte se‭!" ‬vykřikl v té chvíli Mahtatio překvapeně a vylekaně zároveň a ukazoval ven,‭ ‬kde se tma náhle dala do pohybu.                      
                                                         
Tři čarodějky vztáhly ruce k nebi a začaly tiše splétat dohromady prastará slova zapuzení zla a pro navrácení dobré energie.‭ 
„KLANÍM SE TI PŮLNOCI TICHÁ A VZÝVÁM SLUHY TVOJE, BY NA POMOC MI V DOBRÉM PŘIŠLI A VYPUDILI ZLO KTERÉ TU ZAPUSTILO KOŘENY, ABY ŠTĚSTÍ A LÁSCE NEPŘÁLO.‭ ‬PROTO MUSEJÍ PŘIJÍT SÍLY DOBRA A DUCHOVÉ LASKAVÍ, ABY TOTO MÍSTO BYLO VYČIŠTĚNO OD SIL ZÁKEŘNÝCH A PODLÝCH.‭ ‬VE JMÉNU HVĚZD NESPOTEČNÝCH VÁS ŽÁDÁM, VYPLEŇTE ZLO A OCHRAŇTE TOTO MÍSTO.‭ ‬TAKOVÁ JE VŮLE MOJE‭!‬."
Raaina vykřikla bolestí a všichni přihlížející spatřili na jejím obličeji ošklivou krvácející ránu.‭ ‬Téměř ve stejném okamžiku vykřikla i Orlana s Merenit.‭ ‬Také krvácely z hlubokých ran,‭ ‬které se jim otevíraly po celém těle.‭                                                                             
„Co se to děje‭?!" ‬vykřikla Itineris vyděšeně.‭ 
„Prohrávají.‭" ‬zkonstatoval Pytion tiše a sklonil hlavu.‭ „‬Jsou příliš slabé dokud jsou jenom tři.‭ ‬Dokud jim schází Voda,‭ ‬jsou zranitelné.‭" 
„Umírají.‭" ‬dodal Luitgradien.‭ „‬Nemyslím že to bude dlouho trvat.‭ ‬Brzy budou mít Stíny ještě větší převahu.‭ ‬Pak už se holky neubrání i kdyby sebevíc chtěly.‭" 
„Musíme jim nějak pomoct‭! ‬Jakkoli‭!" ‬řekla Alciellë zoufale.‭ „‬Přece se nebudeme jenom tak dívat jak umírají‭!"
„A co chceš dělat‭? ‬Bez magie jsme na tom ještě hůř než ony‭! ‬Tady nepomůže ani puška,‭ ‬ani nůž‭! ‬Tenhle boj přesahuje naše chápání i síly‭!" ‬sykl Pytion.‭ „‬Nemysli že já jim pomoct nechci‭! ‬Vždyť jsou jako moje sestry‭! ‬Ale čarodějové nerostou na stromech‭! ‬A ti s nadáním pro Vodu už vůbec ne‭! ‬Jsou jedineční‭!"
„‬Tak musíme nějakého najít‭!" ‬vykřikla Írimë.
‭„‬Blázne‭! ‬Víš jak dlouho hledaly někoho s nadáním pro Vodu holky‭? ‬Celý svůj život‭! ‬A marně.‭ ‬To není tak jednoduché jak se zdá‭!"
‭„‬Něco ale udělat musíme‭!" ‬řekl Mahtatio ostře.‭ ‬a přešel ke dveřím.‭ 
‭„‬Okamžitě zůstaň stát‭! ‬Nedovolím ti tam jít‭! ‬Slyšíš‭?! ‬Nedovolím‭!" ‬křikla Indil a chytila ho pevně za ruku.‭ „‬Už jednou tě to málem zabilo‭! ‬Vzpomínáš‭?! ‬A já nehdlám dovolit aby to tentokrát svou práci dokončilo‭!" 
„Pusť‭!" ‬zařval mladík,‭ ‬vytrhl se z jejího sevření,‭ ‬rozrazil dveře a vrhl se do tmy jako do vody aniž by jej někdo stihl zadržet.                              
                                      
Sotva překročil práh a jeho nohy rozčeřily světélkující mlhu,‭ ‬rázem vše na kratičký okamžik utichlo překvapením.‭ 
„Mocná Démétér,‭ ‬bohyně Země,‭ ‬velká Brigit,‭ ‬bohyně Ohně,‭ ‬Nuit,‭ ‬bohyně Vzduchu a Isis,‭ ‬bohyně‭ Vody,‭ ‬prosím,‭ ‬dejte mi svou sílu‭!" ‬vykřikl Mahtatio mocným hlasem a v té chvíli se celá jeho bytost‭ rozzářila ostrým modrým světlem.‭ ‬Na tváři,‭ ‬krku a odhalených pažích začaly žhnout modré‭ andělské symboly a znaky Vody.‭ On byl ten čtvrtý.‭ ‬Skutečný čaroděj Vody.‭                             
                                                
„Mahtatio‭! ‬Víš co máš dělat‭! ‬Řiď se instinktem,‭ ‬on tě povede‭!" ‬vykřikl ode dveří Luitgardien. „‬Rychle! Pospěš‭ si!"
Světlovlasý mladík přeběhl na západní stranu hřiště a všem přihlížejícím se zdálo,‭ ‬že se mu v tom jakási neviditelná síla snaží zabránit.‭ Mlha se vlnila jako hadí těla a sápala se po něm,‭ ‬snažila se ovinout se kolem jeho těla.‭ ‬V jednu chvíli se jí to podařilo a Mahtatio s výkřikem upadl.‭ ‬
S nadlidskou silou se vymanil z mlžného sevření a vydrápal se na nohy.‭ Postavil se na zápaní konec hřiště,‭ ‬na své místo.‭ ‬Zvedl paže k nebi a vykřikl‭ ‬:‭ ‬Ve jménu Vody,‭ ‬patřím Západu‭!"                                                                              
„Čaroděj Vody,‭ ‬čtvrtý živel.‭" ‬Pytionovi se po tváři rozlil úsměv.‭ „‬A našel se tam,‭ ‬kde by ho nikdy nikdo nehledal.‭ ‬Jak patetické.‭" 
Indil se dívala na svého přítele,‭ ‬který teď spolu s ostatními třemi čarodějkami opakoval zaklínadlo a ve tváři se jí zračilo mnoho protichůdnách pocitů.‭ 
„To není možné.‭" 
Luitgardien se také usmíval.‭ 
„Proč se tak tváříš Indil‭?" ‬zeptal se.‭ „‬Tvůj přítel dostal velmi vzácný dar.‭ ‬Moc nad pocity,‭ ‬sny,‭ ‬láskou a smutkem,‭ ‬moc nad jezery,‭ ‬moři a vodou všeho druhu.‭ ‬Může ovládat prchavost,‭ ‬nespoutanost,‭ ‬plodnost,‭ ‬psychické schopnosti a rodinu.‭ ‬Nelíbí se ti to‭?" 
„Ne‭!" ‬zasyčela a v očích se jí zablesklo.‭ „‬Chtěla jsem normálního kluka‭! ‬Ne tohle‭!" 
„Smiř se s tím.‭" ‬řekl Pytion vážně.‭ „‬Tenhle dar nelze vzít zpět.‭"                                                                                        
Nocí se rozlehl ostrý výkřik,‭ ‬který jim div nezmrazil krev v žilách.‭ ‬Pak se ale tma prosvětlila a světélkující mlha se vytratila.‭ ‬Noc opět prosvětloval jen úplňkový měsíc.‭ 
„Je konec.‭" ‬usmála se Raaina a klesla na kolena.‭ ‬Od levého ramena až po pravou polovinu hrdla se jí táhla hluboká krvácející rána,‭ ‬ale ona ji ani nevnímala.‭ Mahtatio se k ní sehnul a vzal ji do náručí.‭ ‬Podívala se na něj a zjistila,‭ ‬že on svůj první boj přečkal jen s několika hlubokými škrábanci v obličeji a rozbitým rtem.‭ ‬Merenit 
s Orlanou šly za nimi a obě si prohlížely zkrvavené paže.‭ 
„Tohle bude hodně bolet.‭" ‬zkonstatovala Orlana.‭ 
„To ano,‭ ‬ale bude to bolet Stíny.‭ ‬Protože tyhle rány jim oplatíme.‭" ‬přikývla Merenit.‭ „‬Teď,‭ ‬když nejsme samy.‭" 
Vzájemně si na rány položily ruce a v záblesku zeleno-zlatého světla na jejich štíhlých pažích zůstaly jen bílé jizvy.                                                                          
Erunno jim rychle otevřel dveře a když konečně všichni vstoupili,‭ ‬ozval se ohlušující potlesk provázený hlasitým provoláváním slávy.‭ 
„Dokázali jste to‭!" 
„Jste báječní‭!" 
„To bylo vážně neuvěřitelné‭!" 
„Byla to jen první bitva.‭" ‬namítla Raaina pomalu.‭ „‬Válka nás teprve čeká.‭" 
Mahtatio ji postavil na nohy a ona si sáhla na ránu.‭ ‬Přihlížející zahlédli pouze rudozlatý záblesk a po krvácející ráně zůstala jen dlouhá bílá jizva.‭ ‬Pak Raaina natáhla ruku,‭ ‬dotkla se Mahtatiova obličeje a jeho rány se zavřely,‭ ‬stejně jako rána na jeho paži.‭ 
„To bylo to nejmenší co jsem pro tebe mohla udělat...bratře.‭" ‬usmála se něžně.‭ „‬A vítej ve světě čarodějů.‭"

                                                                          KONEC
 
Komentáře (0):