17.Říjen 2008


17.10., pátek

Je to na nic. Na můj povedenej blog si našli cestu přátelé. Nebylo by to tak hrozný. Jenže oni tam našli něco, o čem měli mínění, že je to o nich. A tak,aniž by se poptali u samotného autora, pojali to jako nepřátelský akt z mé strany a můj blog začli napadat v běžné konverzaci, v jaké spolu splýváme v místech zvaných škola. Mluvili heslovitě a mnohdy neurčitě, avšak jejich zájmy byly zjevně útočné a negativní.

"Fejetonista", zasyčel ironicky jeden z nich. Koplo mě to dvojitě, shodil mě už pozdní příchod do začátku vyučování, ale tahle poznámka. Ruku v ruce jí byl neurčitý počet slyšitelným zábranám smíchu. Kámoš se o svoje zážitky patrně podělil. Zcela jistě barvitě vylíčil hrubý obsah stránek, zhořknut tak nečekaným útokem, zajistépřesvědčen, že ho není hoden. Samozřejmě, v naší třídě se vyskytují lidé, jejichž názor nemá pro mě žádné váhy, avšak stejně, ba více, jsem přesvědčen že převahu tvoří opozice mého prvního odhadu. Určitě mám pochopení pro obě strany, názor zaměřený vůči mé osobě spojené s mým blogem, je staticky vtipný. Lidé, kteří vyjadřují bližší, či nespecifikované množství záště, či škodolibé lítosti vyjádřené slovy, jimiž pochybují o duševním zdraví autora, jsou pro mne objektem posměchu. Ano, zní to poněkud sebevědomě, připouštím, že tato stránka mého nitra je na tom o kousek hůř, než lze cítit z výše uvedených řádků. Ovšem její velikost je stále schopna postavit se za obranu mě a mého blogu. Těmito lidmi neopovrhuji, naopak, jejich společnost přímo vyhledávám, neboť oni jsou nezdolatelnou studní nových, častěji převzatých nápadů, s jejichž existencí není třeba příliš použít mozek, aby si své vyjádření pro příště rozmyslily. Konečný efekt není myšlen jako akt agrese, nýbrž vybídnutí k vymyšlení nového argumentu, s zcela jistě stoupne kvalita konverzace. Dnešní příspěvek nemá někoho zastrašit, ani pobavit, jde spíš o celkovou pointu celé věci, celkovej pohled mé strany na problém, s žádostí o ukončení útoků a poznámek proti mé zábavě, jejichž podobu mylně pojali jako pokus o zesměšnění jejich osob. Zároveň bych rád požádal, aby případné problémy vůči mému blogu vyjádřili v komentářích a ať mi nenechají tu výhodu, že jsem mohl vůči nim svou verzi, níž dokážu podat své vysvětlení, byť vedoucí k jejich nesouhlasu, podat bez možnosti jejich vyjádření, pro které je zde mimochodem prostor.

V praxi to znamená že pokud chcete vyjádřit pochybnosti vůči mě, tak mě. Pokud ale jste majiteli výhrad vůči mým literárním experimentům, zanechte své připomínky v komentářích, jejichž existence je k těmto účelům dobrá.... Předem díky za pochopení nechápavých jedinců.

 

autor NMMetyn

0 Komentáře:

Přidej komentář

<< Domů