02.Říjen 2008


2.října, čtvrtek

Je večer, páteční stín vstávání nabývá onkrétnějších obrysů. Mám v plánu konečně přijít na nultou, poprvé od začátku celýho školního roku. Třídní mi ještě tyhle hříchy nesečtl. Přibylo k nim i toto pondělí a tak jich nebude zrovna málo. Na stole přede mnou se válí brožurka, "Pojištění s tipkartou", ano, správně, díky Tipsportu jsem pojištěn. Mám kartičku i u Fortuny a to samý spáchám i u Chance se Synotem.

Když už to tady zas tak rozebírám, opět jsem prohrál. Jedna chyba ze čtyř nasere víc, než kdyby bylo všechno špatně. Každej mi řekne soucitně jakou mám smůlu, ale stejně moc dobře vím, že soucit vypadá mnohem jinak. Dal jsem na výhru Liberce nad Litvínovem. Po dvou třetinách to bylo 3:5 pro chemiky. Nakonec to skončilo plichtou 5:5.

Dnes jsme byli se třídou na nějakým stavební prezentaci firem. Bylo jich tam celkem 8. Každou firmu představoval seriozně oděnej pán. Všichni měli serioznost jako poznávací znamení a dalším znamením bylo, že všichni byli úžasně nudní. Cenné informace nám házeli bez nápadu, suše a bez emocí. O jedné přestávce jsme požali koláčky připravený pro platící hosty a značně snížili hladinu v nádobě s kafem. Myslím, pro některý byla mísa koláčků a kafe nejsvětlejší bod dne, teda hned za tím, jak jsme se koukali z 18. patra věžáku na vsávající Olomouc.

Ale stálo to za to, domů jsem došel s taškou plnou prospektů a letáků, odborných návodů, ceníků a katalogů. Jako bonus jsem se tahal se svým foťákem, abych ty voly zvěčnil. Stříleli si z mýho digitálu, prej jestli nemá film. I učitel si rýpnul, jestli je prej barevnej anebbo černobílej. Řekl jsem schválně že obojí a všichni se tím náramně bavili, jen já jsem se tvářil vážně, tto vyvovalo ještě víc smíchu. Krom toho jsem šel poprvý kupovat blanta. Cítil jsem se celej den jako někdo nad věcí, blant je papírek s příchutí, na co je to papírek je v tuhle chvíli jedno....

autor NMMetyn

0 Komentáře:

Přidej komentář

<< Domů