27.Září 2008


Sedím za barem, na čerstvě uvolněném sedátku, kde má člověk pocit, jako by čněl nad vlnami páry. Vedle mě sedne kovanej šampon, přesně ten typ, co v nechá u holiče bez mrknutí oka pár stovek. Má kohoutka, samozřejmě s melírem, hladce oholen, hladce nadržen. Právě to zkouší na blonďatou a krásnou barmanku. Přirozenej lovec, věří si a dává si záležet na tom, aby to nikomu neuniklo. Hází silná gesta a když už je v koncích, zkusí pivo. Týpek vedle něj se na něj dívá jak na nahou ženskou, hnědý vlasy a nevinnej pohled prozrazují smutnou slaboduchost. Oba se na chvíli vzdálí na taneční parket.

Barmanka zatím znuděně stojí, evidentně je jedinej člověk, co se tady nebaví. Má bílou halenku a až příliš provokatviní výstřih, blond vlasy sčesaný nazad, oči to vše pozorují s lhostejnou odevzdaností. Na záda jí svítí chladící box s pitím, modrý světlo ohmatává její  boky a dělá jí nějak víc nedobytnou. Vedle mě stojí týpek, se zoufale smutným výrazem, je smutnej, má triko z Kenvela, který tady maj další dva týpci. Ale je sám, vábí pozornost slečen kolem jak jen může. Na posilněnou si objedná Absinta a aby to maminka nepoznala, přihodí si Coca-Colu. Absinta sfoukne jedním nádechem a s Colou v ruce zamíří do davu, třeba to teď vyjde.

"jedno pivo". Objedná si týpek, kterej by si rád hrál na šampona, jenže na to nemá věk. Vlasy má jak při postihu elektrickým proudem, půl tuby gelu na nich. Mírně obtloustlej a negativně elegantní. Lačně kouká na barmanku, zkouší jí i něco říct, ale nemá to ten pravej účinek, jakej si asi představoval. Barmanka ho odhání pohledem a baví se s ním jen na základě tržeb. Snaží se vtípkovat, ale za chvíli pochopí, že je směšnej i když nic neříká. Na pravým křídle sedí další lovec, pravděpodobně rom, rom v bílé mikině Adidas, tři černý pruhy na bílým podkladu patrně pokládá za vrchol elegance, sedí sám. Čumí barmance bez obalu na modře ozářenej zadek a má problém se od toho pohledu odtrhnout.

Všude kolem jsou skupinky lidí, v každé nějakej zoufalec v bejsce a šampon v přiléhavým triku. Dvě hlavní skupiny mladé generace mužů. Slečny se tady baví nejvíc, ony nepřišly někoho sbalit, ony se prostě jen přišly pobavit, zapařit si a ty další kecy, jakýma se to charakterizuje. Fůra holek má bílý kalhoty. Týpci na ně čumí, každej by rád zkusil štěstí, ale buď maj málo promile anebo odvahy. Holek je tady ale mnohem, mnohem víc.

Frája s melírem se mezitím vrátí, zatím bez nějaké slečny, ale to se poddá. Zkusí to na barmanku, ale ta už se vidí v posteli a o zábavě má evidentně jinou představu. Frája hází silný gesta z amerických filmů anebo klipů Eminema. Svačí mu to jen jeho kámoš a tak s dalším lahváčem v ruce oba mizí. Kolem si to sype securiťák, má vylepanou hlavu a zřejmou chuť, někomu zdemolovat tlamu. Tváří se důležitě a jako by ho to tady nebavilo, baví se zbytečně nahlas a naráží do lidí. Jde řešit houpající se lampu nad protějším barem.

Uvolněný místo po frájovi s kohoutkem zaujme mladej mileneckej páreček. On má bejsku a tak 180 cm, ona je tak o 20 cm menší, ani tohle jim nezabrání v žhavým objetí. Oba působí nadrženě a zoufale, ona mě bez usttání mlátí do ruky, jeho zadek je jí evidentně malej a na věci na něž maj oba chuť je tady moc svědků.

Odvracím zrak. Můj starý známý, přestárlý šampon zkouší pozvat barmanku na drink. Odmítne a tváří se při tom tak, že týpek polkne další otázku. Je sám, má už řádně nakoupeno a žádná mu v jeho síti zatím neuvízla, kouká z toho pro něj hodně smutnej večer. Odejde, ale vzápětí ho vystřídá individuum v kšiltovce, pravděpodobně skin, nakárovanej a má problémy s objednáním toho, co si přeje. Něčím, co vzdáleně připomíná češtinu se mu to kupodivu zdaří. Hned na to, se ale natáhne na podlahu, do hloučku puberťáků, kteří se mohou potrhat zábavou, asi jako každej, komu to neuteklo. Týpek usoudí, že tohle místo není tím pravým pro další pobyt a tak se ztratí v davu. Mileneckej párek vedle mě je už neodbytnej, nevím jestli působí víc směs estrogenu a testosteronu, nebo alkohol (asi obojí), ale mizím. Jako mé další útočiště volím rudou pohovku vedle Vojcka a brášky.

Ti se baví po svým, nějakej maník v zeleným triku ukazuje svaly i přesto, že žádný nemá. Co má jsou špeky a není jich málo a snad to je důvod, proč si na něj nikdo ze štíhlých kámošů netroufne. Nevidím odtud barmanku, moje stolička je už okupována jinou prdelí. Luxusně usazen koukám na lidi, nikdo si mě nevšímá a mě to najednou hrozně mrzí. DJ pouští neposlouchatelný kousky, repráky musí mít zákonitě něco proti mým uším, protože mi v nich po odchodu ještě hodinu píská. DJ Tiesto, Kalikuly a Divokej Bill, a já sedím a čumím.....

autor NMMetyn

1 Komentáře:

Tester0609 říká...

tak tos napsal presne,takhle to vypadalo na lope.........tezka nuda a vyhozeni vsech nasetrenych penez za predrazeny vstupny a prestreleny piti

28.09.2008 01:18:06

Přidej komentář

<< Domů