01.Květen 2010


 K dalšímu kolu 1.Bé třídy byli losem určeni Drahlov a Paseka. Přítomnost mého sourozence v kádru Drahlova byla příčinou i mého výskytu v malebném prostředí drahlovského mičiště. 

 Předzápas obstaralo mladší žactvo, které svého soupeře přejelo 4:1. To byl ale jen zákusek před hlavním chodem. Domácí klub držel šňůru šesti porážek v řadě, která ho exportovala do dna tabulky. A protože ani plejeři Sokola Paseka na tom nebyli s počtem bodů také zrovna slavně, bylo jasné, že půjde o mnoho.

 Již od prvních minut se rozhořel ostrý boj, plný zákeřných, nečestně vedených soubojů. A protože se domácí hráči brzy postarali o první změnu skore, byl to soupeř, kterého tyto souboje zcela odvedly ode hry. A během pár dalších minut se nervozní hostující maníci o fotbal starat přestali vůbec. Hlavním cílem snahy bylo oslabit soupeře, kterému zcela evidentně nesahali ani kotníky. A to tím, že sudího přesvědčovali, aby už vytasil kartu. Měli smůlu. Sudí mírně pomáhal domácím, kteří se plně soustředili na hru a odměnou jim byl druhý gol. To když se míč přímo z rohového kopu dostal nikým nezasažen mezi tři tyče. Hosté, Sokol Paseka, se pustili do hádky. Brankář Paseky se držel za krk a ležel při tom na zemi. 5 minut trvalo, než se Sokol Paseka rozestavil k další rozehrávce. 

  O křivdu se jednat mohlo, stejně jako ji nebylo možno dokázat. Situace byla tak unikátně nepřehledná, že jen dotyční aktéři dobře vědí, zda se branka měla, či neměla uznat. Úměrně s tím stoupl pocit hostů, že by si domácí přeci jen nějakou kartu zasloužili, jen sudí měl jiný pocit. Frustrovaní hosté zpívali nadávky, borcům Drahlova to mohlo znít jen jako píseň a to byl důvod, proč se Sokol Paseka nemohl vzchopit.

 V druhé půli se Paseka pokusila vyzrát na soupeře fotbalovými zbraněmi. Že ale Drahlov našel vždy účinnou odpověď, upadli pasečtí opět k slovním atakům na sudího, který musel prožívat Zápas kariéry. Třetí branka zlomila soupeřův odpor. Ten poněkud polevil a domácí se s radostí přizpůsobili tomuto trendu.

 Jako z čistého nebe, vpadl týpek Paseky do vápna drahlovských a po oklamání stopera s golmanem snížil na 1:3. To už ale do konce mnoho nezbývalo a další herní aktivita Paseky ukázala, že vstřelený gol byl jen směsí štěstí a umu jednoho hráče. Těm ostatním šlo mnohem lépe rozebírat verbálně souboje a hlavně to bylo příčinou toho, že čtvrtý gol Drahlova z offsidu znechucení sudí uznali. 

 S koncem zápasu přišlo i několik vyhrocených konfliktů. Huba pomezního byla v sázce, když vedl plamennou diskusi s jedním z paseckých. Osoba na lavečce hostí, kde byl celý zápas svatý klid také pár slovy ocenila styl vedení klání hlavními sudími. Co se týče rozhořčení a mé objektivity, pomezní na mé straně dával nepokrytě najevo náklonnost k lavici domácích. Borci Drahlova nedostali ani jednu žlutou kartu. Pasečtí jich pár schytali..... Kromě toho sudí nepískl  hostům celkem zřejmou penaltu......... I tak, Drahlov-Paseka 4:1 (2:0).

autor NMMetyn

0 Komentáře:

Přidej komentář

<< Domů