30.Duben 2010


 Zelená plocha chválkovického pažitu zeje prázdnotou. U nedaleké farmy táhne na vodítku starý dědula černou svalnatou obludu psí čeledi. Vystupujeme s bráchou do chladného vzduchu, obzor je zastřen sítí mlhy. U šaten již postává pár hloučků. Loučíme se s bratrem a já zamířím k osamoceným lavičkám, jejichž plocha je nasáknuta vlhkostí z nočního deště. 

 Po asi tak dvacetiminutovém výmrzu se konečně brouzdají první aktéři dnešních bojů. Hubené postavy v sportovních kompletech se nesměle rozehřívají poklusem. U toho taky skončí. Sprint přijde až v zápasech. I tak to ale ještě přidá cca 30 minut než se objeví i sudí, aby vyzval borce k prvnímu matchi. 

 Ten má na starosti Kosinova a Obchodní střední škola. Kam se asi výsledek bude dobírat naznačí nižší počet borců z Obchodní školy. Zatímco Kosinova si může ke kompletní jedenáctce hráčů dovolit luxus v podobě střídání, plejerům z Obchodní tři schází. I přesto je první poločas ve znamení neúspěšného ztékání branky obchodníků. A po prvních dvaceti minutách se zdá, že 0:0 může být i na konci, protože obchodníci poctivě brání a moc šancí svým sokům nenabídnou.

 Teprve druhá polovina odhalí obrovský rozdíl mezi oběma soupeři. Obchodníkům dojde dech po prvním rozvlnění sítě, kdy se i brankář, jinak celý zápas plný rad a pokynů uzavře do skořápky mlčení. Hořce pak loví další tři míče, jež za jeho záda borci Kosinovy střední poslali. 

 Druhý souboj má obstarat gymnázium Čajkovského a Kosinovy střední. Jde o mnoho a když se člověk dobře zadívá na borce z gymnázia, je mu jasné, že tohle bude zajímavá bitva. Borci gymnázia mají do jednoho dresy Sigmy Olomouc.... Proti nim stojí Kosinka v červených trikách. Jenže i Kosinova střední disponuje mnohými plejery z řad hvězdné a takřka nedosažitelné Sigmy. Kupříkladu takový Pospíšil, kterého lze najít na soupisce reprezentace do 19 ti let přetáhl přes hlavu červené triko Kosinky.

  Od prvních minut je znát převaha hráčů Kosinky. Přichází i velké šance, dvě z nich spálí můj bratr. Mrzí mě to i za něj. První poločas se obchází bez branek, Sigma-gympl Čajkovského v něm nabídla nemastný výkon, který mě celkem překvapil. V druhém poločase je převaha Kosinky drtivější a golman z gymplu si nemůže stěžovat na nudu. Tu zažívá na druhé straně strážce svatyně Kosinky. A tak není divu, že kluci z gymplu pykají za svou neschopnost pokrývat soupeře brankou. Brzy po ní skoruje i další "přeběhlík", hájící barvy Kosinky. Třetí písknutí a rozehrávku gymnazistů zařídí sám velký Pospíšil, lahodným způsobem z velkého vápna přehodí vše, včetně natahujícího se brankáře gymnazistů. Ti se trochu vzchopí a ukáží pár pěkných akcí, jenže víc, jak branku na 1:3 nestihnou. 

  V posledním souboji mezi Obchodní a Gymnáziem Čajkovského jde o druhé místo. Obchodníky doplní ještě jeden hráč, i tak ale v devíti nezabrání rozvlnění sítě již v prvním poločase. A za tohoto stavu opouštíme s bráchou areál Chválkovický.

autor NMMetyn

0 Komentáře:

Přidej komentář

<< Domů