16.Červenec 2009

Kanadská vláda vás chce informovat o důležitých změnách týkajících se cestování do Kanady.

Vzhledemk vysokému počtu žádostí o azyl z České republiky nyní občané ČRpotřebují k cestě do Kanady vízum. Tato podmínka pro vstup platí provšechny občany ČR, kteří jedou do Kanady za účelem cestování, obchodu,studia či krátkodobé práce.

O vízum pro krátkodobý pobyt můžete zažádat na Velvyslanectví veVídni osobně, poštou, kurýrem nebo prostřednictvím cestovní kanceláře.

Pokud žijete v ČR, můžete do poloviny srpna odevzdat vyplněnoužádost spolu s požadovanými dokumenty na Velvyslanectví Kanady v Praze,Muchova 6, 160 00 Praha 6. Vaše žádost bude doručena na VelvyslanectvíKanady ve Vídni ke zpracování.

Informace ohledně podávání žádosti včetně formuláře s návodem jsou k dispozici na www.kanada.at v angličtině a francouzštině. Základní informace v češtině naleznete na www.canada.cz.

Pokud se chcete účastnit programů mobility mládeže, musíte zažádat přímo na Velvyslanectví v Praze, pro více informací www.canada.cz.Pokud jste již obdrželi úvodní dopis k pracovnímu povolení z vízovéhooddělení ve Vídni, bližší informace, jak získat zdarma vízum do pasu,naleznete na www.kanada.at.

Cestovní kanceláře z ČR, které mají zájem o zavedení pravidelnéslužby odevzdání a vyzvednutí pasů na Velvyslanectví Kanady ve Vídni,se mohou registrovat na informační schůzku ohledně vízových žádostí,která se bude konat na Velvyslanectví Kanady ve Vídni. Detaily na www.kanada.at.

Pro další informace můžete volat Velvyslanectví Kanady ve Vídni +43-1-531-38-3600 nebo navštívit webové stránky.

Pokud potřebujete žádost vyřídit urgentně a cestovat do Kanady okamžitě, konzultujte webové stránky.

Postup pro občany ČR, kteří jsou mimo Českou republiku

Občané ČR, kteří jsou mimo území České republiky a ti, kteřípřed vstupem do Kanady navštíví jinou zemi, mohou zažádat o vízum prokrátkodobý pobyt na nejbližším vízovém oddělení Kanady. Seznam těchtooddělení v zahraničí a informace, jak žádat o vízum, najdete na www.cic.gc.ca.

Kanada vítá občany ČR, kteří chtějí do země cestovat, a lituje případných komplikací způsobených cestovatelům.

Vložil: Rohle ¤