06.Srpen 2009

Praha - Lobbisté a politici, kteří koncem července trávilispolečnou dovolenou na luxusních jachtách v Itálii, měli k sobě blízkouž dříve.

Redakce Aktuálně.cz zjistila, že účastníci toskánské sešlosti rádi brázdí plzeňské greeny.

Potkali se například loni na plzeňském golfovém hřišti patřící jednomu z účastníků dovolené v Toskánsku - Petru Šikošovi.

Při golfovém turnaji Škoda Cup se tu kromě Šikoše na jednom greenupotkali Martin Roman, Aleš Řebíček nebo Roman Janoušek. Tedy lidé,které letos v červenci zachytily kamery a fotoaparáty v toskánskémpřístavu Monte Argentario, mimo jiné ve společnost expremiéra a šéfaODS Mirka Topolánka.

 

Všichni na jedné jachtě

Že jsou vztahy mezi účastníky toskánského výletu velmi dobré,dokazuje i fakt, že se Petr Šikoš projel na Řebíčkově jachtě, jak jepatrné na fotkách. Ty zveřejnil nejprve bulvární deník AHA!, médiím jeposkytl bývalý šéf rozvědky Karel Randák.

Podle vyjádření Aleše Řebíčka se se Šikošem potkali. "Viděl jsem setam s ním," napsal Aktuálně.cz Řebíček v sms zprávě. "Ale se mnou, aniza mnou nepřijel, na lodi jsem s ním nebyl a nebydlel u mě."

Bývalý ministr zároveň uvedl, že se se Šikošem zná z golfu. "Známe se z golfu, kde jsme se několikrát potkali," napsal Řebíček.

 

Na jachtě exministra dopravy se Šikoš projel s šéfem energetické společnosti ČEZ Martinem Romanem a jeho rodinou.

V této souvislosti stojí za zmínku fakt, že Šikoš má blízko k finanční skupině Appian Group.

Pomohl Šikošovi Appien?

Petr Šikoš jemajitelem firmy Neutrics, která spravuje evidenci exekucí. Dlouhou dobuvšak zůstal utajen a nechtěl se k vlastnictví této firmy znát.

V Neutricsu figurují lidé, kteří jsou zároveň napojeni na dceřiné společnosti Appianu.

Například David Polanecký, člen představenstva firmy Neutrics, kterámá citlivá data o exekucích spravovat, je zároveň jediným členempředstavenstva společnosti AP Byty.

Tuto firmu přímo vlastní člen skupiny Appian - Appian Machinery Limited registrovaná v Londýně.

Šikoš je zároveň majitelem firmy Plzeňský Golf Park. Jejímakcionářem byla ještě v roce 2007 firma AP Trust, v té době nepřímoovládaná opět Appian Machinery.

Vložil: Rohle ¤