02.Červenec 2009

Pražští policisté mají podleserveru Aktualne.cz další stopu v pátrání po chuligánovi, který přibřeznovém utkání fotbalové ligy mezi Spartou a Brnem hodil k hracíploše dělbuch a zranil jím třináctiletého podavače míčů. Poté, co se vmédiích objevily fotografie s podobou pachatele, se kriminalistůmpřihlásil muž, který vlajkonoše poznal. Podle svědka je na záběrech žákpražské střední školy.

2. 7. 2009 16:54 PRAHA

Policistékvůli obavám z narušení vyšetřování nechtějí sdělit, o kterou školujde. "Máme nějaké signály a ty zatím prověřujeme. Vzhledem k tomu, žejsou teď prázdniny, tak se to možná trochu protáhne," řekl serverupolicejní zdroj obeznámený s případem. Podle televize Nova patřífanoušek k nejtvrdšímu jádru příznivců Sparty.

Podavač míčů bylpo incidentu převezen do nemocnice, vyšetření však dopadla dobře achlapec nebude mít trvalé následky. Pokud by policisté chuligánadopadli, hrozí mu obvinění z trestného činu výtržnictví. Za ten můžedostat až tři roky vězení.

Sparta již před časem vypsala odměnu100 000 korun za informace vedoucí k dopadení výtržníka. Disciplinárníkomise klubu uzavřela na tři zápasy sektory za brankami a udělila mupokutu 250 000 korun. Vedení Sparty poté naznačilo, že v případědopadení viníka po něm bude pokutu vymáhat soudně.

Vložil: Rohle ¤