20.Červen 2009

Spokojenost s výsledky kondičních testů vyjádřil na Fakultě tělesné výchovy a sportu UK trenér Martin Hašek,který společně se svým kolegou Janem Kmochem dohlížel na zdárný průběhcelého dne a bedlivým okem sledoval počínání svých svěřenců.

"Na nějaké hlubší analýzy je samozřejmě ještě brzy, je třeba siv klidu sednout, srovnat výsledky kluků z dnešního dne s těmi zimními apoté vyvodit nějaké závěry. Zatím jsem to kontroloval pouze zběžně,musím ale s potěšením říct, že výsledky všech kluků jsou lepší než předpůl rokem," pochvaloval si sparťanský trenér a dodal: "Někdose zlepšil více, někdo méně, což je ale dáno také tím, jaký typfotbalisty kdo je. Důležité je, že je u všech hráčů vidět posun směremdopředu."

Ještě než postupně jeden za druhým nastoupili na běhací pás, čekalana hráče zdravotní prohlídka a také nezbytné vážení. Což není mezifotbalisty vracející se z dovolené příliš oblíbená činnost - předpřesnou váhou hráči neutají ani půl kila. "Znovu se budu opakovat.Zatím jsem výsledky vážení detailně nezkoumal, co jsem ale tak na klukykoukal, mělo by to být v pořádku. A pokud někdo bude mít nějaké to kilonavíc, během příštího týdne o něj zase rychle přijde, to vám můžuzaručit," zasmál se Martin Hašek.

Již zítra odjíždí sparťanská výprava na týdenní kondiční soustředěnído Františkových lázní. A trenér Hašek prozradil, že tam na hráče kroměobvyklých tréninkových jednotek čeká i několik novinek. "Zařadilijsme do tréninků i nějaké novinky, které se týkají předevšímposilování. Žádnou kondiční revoluci ale nechystáme. Nové věci jsousice hezká věc, na druhou stranu se ale musí pečlivě sledovat avyhodnotit, zda to může klukům pomoci a nebude to naopakkontraproduktivní," prozradil dobře naladěný Martin Hašek.
Vložil: Rohle ¤