06.Srpen 2009

Občanští demokraté dnes zveřejnili fakturu za návrat svého předsedyMirka Topolánka z kritizované dovolené v Toskánsku. Cesta charterovýmletem přišla na 150 tisíc korun a fakturu ODS již zaplatila, oznámilmístopředseda partaje Ivan Langer. "Požádal jsem Mirka Topolánkaosobně, aby zkrátil dovolenou a vrátil se do Prahy dříve před zahájenímsvé kampaně," napsal v tiskovém prohlášení.

Topolánek za pobyt v italském letovisku sklidil kritiku opozice. Vtoskánském Monte Argentariu se potkal s lobbisty i šéfy velkých firem.V úterý jeho přítel Marek Dalík ukázal fakturu za pronájem luxusnívily. Přišel celkem na 30 tisíc eur.

Fotogalerie

Toskánská anabáze: Fotografie z jachty MartinaToskánská anabáze: Fotografie z jachty MartinaToskánská anabáze: Fotografie z jachty MartinaToskánská anabáze: Fotografie z jachty MartinaToskánská anabáze: Fotografie z jachty Martina
 

Zelení našli spojence, který spolupracuje i s komunisty

Po nepodařeném navázání spolupráce s Českou pirátskou stranoupřichází Strana zelených s novým plánem, jak získat ztracené voliče.Dohodla se Stranou pro otevřenou společnost (SOS), která dosud působilajen na komunální úrovni. Paradoxně nové spojení spíš může zelenýmuškodit. SOS totiž na například v Libereckém kraji vládne po boku ČSSDs tichou podporou komunistů. Voličská základna zelených se spíšrekrutuje z antikomunistů.

ODS a ČSSD se hádají přes e-maily novinářů

Předvolební kampaň je tady a v plné síle. Poznat je to i ve-mailových schránkách, které doslova zasypaly tiskové zprávy z ODS aČSSD. Od počátku týdne vedou občanští demokraté nad těmi sociálními vpoměru 11 ku 9. Představitelé dvou největších partají si skrze e-mailyvyměňují invektivy, vyzývají se k plnění slibů...

Stačí dva příklady: "Je prakticky jedno, jestli někdo volí komunistynebo sociální demokraty," míní Ivan Langer z ODS. "Jsme rádi, že ODSpodrobně studuje program ČSSD. Věříme, že v něm najde inspiraci prosvůj vlastní program, který veřejnosti stále nebyla schopna předložit,"opětoval úder Michal Hašek (ČSSD).

Odpovězte nám, co chcete udělat pro lidi, vyzývají z Lidového domu.A vy ukažte, kolik vás stála poslední kampaň, zní prozměnu ze sídla ODS.

Vložil: Rohle ¤