26.Červen 2009

Los Angeles - Americký zpěvák Michael Jackson včera odpoledneve svých padesáti letech náhle zemřel. Podle losangeleského koronera mubyla osudnou náhlá zástava srdce. Lékaři ho prohlásili za mrtvého poněkolika marných pokusech o oživení.

Příčiny Jacksonovy smrti zatím provázejí dohady a spekulace, kterése začínají drát na světlo podobně jako zombies z Jacksonova klipuThriller.

Hovoří se o nervovém zhroucení i předávkování léky, uvádí britský list The Guardian.

"Pravděpodobně prodělal ve svém domě zástavu srdce. Příčina smrtinení ale dosud známa. Musíme počkat na výsledky pitvy," řekl médiímJacksonův bratr Jermaine. Ty ale budou známy zřejmě až za několiktýdnů, až proběhnou všechny toxikologické testy.

Jacksonovo tělo bylo hned ve čtvrtek odpoledne letecky dopraveno kpitvě. Zpěvákovou smrtí se zabývá i losangeleská policie. Podle jejíchinformací jde ale o standardní postup v případě náhlého úmrtí.

Mluvčí zpěvákovy rodiny Brian Oxman novinářů sdělil, že zpěvákovasmrt souvisí s jeho přípravou na sérii koncertů v Londýně, která mělabýt jeho posledním evropským vystoupením. Spekuluje se také o tom, žese Jackson předávkoval léky.

Podle Oxmana totiž zpěvák užíval ve velkém množství řaduposilujících prostředků. V posledních letech ho provázely zdravotníproblémy i řada úrazů. Zranil si páteř nebo si zlomil nohu po pádu zpódia.

K tomu se dá ještě připočíst řada komplikací po plastickýchoperacích, kterých prodělal nespočet. V rozhovoru pro CNN Oxmanprohlásil, že Jacksonovo úmrtí "není nic neočekávaného... vzhledem klékům, které užíval".

Vložil: Rohle ¤