08.Duben 2007
Na počátku byla temnota a v té temnotě jen síla bez řádu.
Ta síla v nekonečném chaosu vřela až do krajnosti.
A tak se stalo, že se v první okamžik setkala veškerá ta síla v jednom místě a tak byl v obrovském hřmotu zažehnut oheň našeho pána.
Tak viděl jsem a tak věřte, že se stalo!

První den byla stvořena podstata všech věcí. Elementálové byli rozmetání na všechny strany všehomíra a jen to zbývalo ku všednosti aby jejich vlastní podstata vychladla do té míry by jen jediným dotekem neničili vše čeho se dotknou. Z těch podstatných principů zrodili se určovatelé řádu.

Čas hoří tím plamenem a je určovatelem trvání i konečnosti. Jeho vládcem je ten jež vládne svojí mysli.

Druhý den bylo tím plamenem stvořeno peklo. Jen plamen živený svobodnou vůlí může být dobrým sluhou a zlým pánem. Tak byly stvořeny protiklady nazýráním věcí. Pravil tehdy plamen času - první z pekelných knížat - sám Satan: "Věci samy o sobě nejsou zlé ani dobré - ti jež v daleké budoucnosti budou s těmito věcmi zacházet budou dobří nebo zlí".

Třetí den byl stvořen řád. Elementy a části světů se rozprostřely do nesmírné šíře. Vše utichlo po tom hrozném hřomtu. Protiklady harmonizovaly krajnosti. Satan se usadil na svém trůně.

Čtvrtý den byla stvořena jednota. A světlo, které vychází z plamene chtělo být neseno. A aj! Tedy bylo neseno Luciferem - druhým pekelným knížetem, který usedl po bok vládce plamene.

Jsoucno již zcela vychladlé utvářelo na základě řádu, plamene a světla první světy. Tehdy bylo zjevné, že řád plodí život v kotli elementálů a plamene.
Satan s Luciferem tedy zažehli život. Bylo jim ale třeba živlů k udržení života.

Krom plamene je tedy třeba ještě tří živlů.

Tak se zůstavilo povětří ve světech příhodných k životu. I Satan s Luciferem poprvé se zhluboka nadechli a jako jeden povolali třetího knížete pekel: Belilala.

A Belial stvořil vody a hroudu jak svět světem stál. A vody ty stvořil z toho povětří a z hroudy a z plamene. A ten plamen pálil hroudy a páry ty z hroudy vanuly do povětří a tam se z chladu bez plamene ve vody proměňovaly a zpět k hroudě se vracely. A tak vznikl život na Zemi a na dalších světech o kterých nám zůstalo vše skryto.

A Satan se usmál na svém trůně a řekl: "Nechť někteří z těch budoucích jsou nadáni rozumem a vášní nechť jsou nadáni všichni kdož budou žít. Pudy a radost z lovu a žití nechť je vlastní všem tvorům. Těm kteří ale budou moudří nechť je působena radost když se z nevědění stane vědění, a tak nechť je jim na počátku skryto vše a na konci nechť vše poznají".

Tak viděl jsem a tak věřte, že se stalo.

Vložil: cybermud ¤