Váš chlap je maminčin mazánek!

Spoustu z nás si řekne: "Tak to teda ne!" "Postižená" žena však většinou váhá, jestli a komu má říct o tom, jak se její přítel neumí odpoutat od mámy, respektive jako se jeho matka neumí odpoutat od něho a cítí, že takový vztah je nepřirozený.

Stěhovat? Jedině s rodinou!

Představte si, že máte krásný, seriózní vztah s mužem, který je absolutně perfektní, kdežto jeho matka je pravý opak. Je na něm jednoduše závislá. I přesto, že má manžela a dva další syny, bojí se například řídit bez něj. Vyžaduje, aby rušil schůzky s vámi jen kvůli tomu, aby mohl sedět u ní. A co je na tom nejhorší? Jemu se to zdá úplně normální.

Představte si situaci, že se s partnerem chcete přestěhovat někam do zahraničí a on za vámi přijde s tím, že si tam chce vzít i svou matku, otce a další dva Bratry. Je to fér, aby vy jste se musela rozloučit se svými blízkými, zatímco on se je nastěhuje do vašeho nového domova? Samozřejmě, že ne. Ale přesto, žena se bojí mluvit o tomto sporném bodě jejich vztahu. Podle něj to není vhodné. Vždyť ještě nejsou zasnoubeni. Tak jak a kdy se má zmínit o této nepříjemné záležitosti? Měla by to udělat co nejdřív. Vysvětlit svému drahému, jaký význam ve vztahu pro ní má jeho osamostatnění se.

Měla by však pochopit, že ji čeká ještě velmi dlouhá cesta, ať už se s ním chce nestěhovat kamkoli, například do jiného města, nebo dokonce do zahraničí. Je dobré přiznat si, o jak velký krok ve vašem životě jde. Přichází však otázka. Je muž, před kterým se bojíte mluvit na toto téma, skutečně ten pravý?

Jste přesvědčená, že se s ním nemůžete bavit o této, pro vás tak důležité věci proto, že jste jen jeho přítelkyně, ne snoubenka, nebo žena? To si však navzájem odporuje. Měla byste si výt naprosto jistá vážností svého vztahu, jestliže s ním chcete začít bydlet. Buď se stěhujete spolu a on si přizval i svojí rodinu, nebo se stěhuje se svou rodinou a přizval si vás. Jestliže je to však maminčin chlapeček, můžete zapomenout na to, že se někdy stanete nejdůležitější ženou jeho života. Je přirozené, že se změní vaše společné plány, když je jeho matka na pohotovosti, ale nikdy tehdy, jestliže s ním chce jet jen na nákupy. Pravda je, že takovýto vztah není ani zdravý, ani normální. Ale ani není zdaleka výjimečný. Někteří muži jsou, naneštěstí, tak navázaní na své matky, že ve svém životě nemají místo pro manželku.

Citové vydírání na scéně

Toto často naznačuje nezdravou sílu matky ve vztahu k synovi. Stává se, že jednoduše navodí takovou situaci, aby si její miláček musel vybrat mezi dvěma ženami. Nebo tlačí na jeho city výčitkami svědomí a podsouvá mu, že je špatný syn. To na něho může fungovat, když se bojí ztráty matčiny lásky. I když si žena myslí, že muž je skutečně přesvědčený o tom, že jeho vztah s matkou je v pořádku, je třeba zjistit, jestli to tak není proto, že on neví o vašem problému, protože se ho bojíte jen naznačit. Jednou mu ale stejně budete muset říct, že vaše společná budoucnost je ohrožená, jestliže se nedokáže odpoutat od své rodiny.

V podstatě je to něco jako test. Vyzkoušíte si, jestli je schopný kvůli vám přehodnotit svůj vztah s matkou. Jako společnost jí přece může koupit psa. Jestliže však svůj problém nedokáže překonat, nikdy nebudete jeho číslo jedna. Jestliže se však rozhodnete zkusit to s ním i přesto, může se stát, že budete závislá na muži, který je závislý na vlastní matce. Proto je potřeba přehodnotit, jestli je to přesně to, co chcete.

napsal/a: pavel_75 16:06 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář