Padesátníci jsou se sexem spokojeni

Vědci zjistili, že starší muži sice mají více problémů s erekcí, přesto jsou v sexu spokojeni stejně jako muži kolem dvaceti let.Zdroj: 

Starší muži jsou více spokojeni se svým sexuálním životem. Muži kolem třicítky a čtyřicítky bývají často ve stresu, chtějí více uspět v práci a sex jde stranou.
Tým norských a amerických vědců podrobil výzkumu 1185 mužů mezi 20 a 79 lety.
Zjistili, že starší muži sice mají více problémů s erekcí, přesto jsou však v sexu spokojeni stejně jako muži kolem dvaceti let.
Detailní závěry průzkumu uveřejnil urologický časopis BJU International.

Aktivita versus spokojenost

Muži, kteří se zúčastnili průzkumu, hodnotili svou spokojenost s různými aspekty sexuálního života na stupnici od nuly do čtyř. Čtyřka znamenala dobrou sexuální aktivitu a žádné problémy.
Dvacátníci ohodnotili svou spokojenost se sexuálním životem známkou 2.79. Druhé nejvyšší umístění (2.77) bylo zaznamenáno u padesátníků.
Po 59. roce života se celková spokojenost výrazně snížila. Hodnocení sexuální aktivity se zhoršovalo úměrně s narůstajícím věkem.
Známky se pohybovaly v rozmezí 2.79 u dvacátníků a 1.54 u sedmdesátníků. Spokojenost s erekcí se průměrně umístila na hodnotě 2.83, ale po padesátce prudce klesla.

Muži kolem třicítky a čtyřicítky bývají často ve velkém stresu a nemohou si sexuální život užít.Zdroj: Profimédia

Muži vyjádřili svou spokojenost s ejakulací průměrnou známkou 3.28.
V tomto případě nebyl pokles spokojenosti s narůstajícím věkem tak výrazný. Prudce se snížil až u šedesátníků a sedmdesátníků.
"Výsledky prokázaly velmi silnou vazbu mezi stárnutím a snižující se sexuální aktivitou, ale ne mezi věkem a sexuální spokojeností," říká profesorka Sophie Fossová z výzkumného týmu z Rikshospitalet-Radiumhospitalet Trust v Oslu.

Třicátnici jsou ve stresu

Výsledky průzkumu podle slov odbornice potvrzují, že i když se muži s přibývajícím věkem potýkají s větším množstvím problémů a nižší sexuální aktivitou, nemusí to nutně znamenat, že jsou kvůli tomu méně spokojení se svým sexuálním životem.
Psychologa Ronalda Braceyho prý výsledky nijak nepřekvapují.
"Muži kolem třicítky a čtyřicítky jsou často ve velkém stresu, například aby uspěli v práci, a nemohou si sexuální život užít," říká.
Kolem padesátky si však muži většinou ujasní, co od života chtějí.
Přestanou se tolik zabývat tím, co si o nich myslí jiní lidé a neobávají se tolik neúspěchu. Informuje o tom zpravodajský server stanice BBC News. napsal/a: pavel_75 20:50 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář