Vztahy přes internet

07.Leden 2007

Vztah přes internet

Vytvořit si vztah na dálku není nikdy lehký úkol. I po letech spolubydlení mají páry co dělat s překonáváním svých rozdílů, které jsou však očividné už v prvních dnech jejich soužití. Proto je potřebná velká dávka trpělivosti, když chcete mít kvalitní vztah s někým koho znáte je přes internet a s nímž jste strávili možná jen jeden dva týdny.

Kultura

Když váš partner pochází ze vzdálené země s úplně jinou kulturou, právě toto bude pramen vašeho napětí v prvních dnech vašeho soužití. Mohou to být jen hlouposti, jako například že váš partner jen nepozdraví sousedy, nebo že si nemůže zvyknout na kávovar, protože celý svůj život byl jen turka. Ale mohou to být i věci mnohem důležitější jako rodinný rozpočet, nebo vztahy s vaším příbuzenstvem. I když se malý spor v kuchyni dokáže vyřešit snadno a ještě s humorem, důležité záležitosti si budou žádat mnohem víc času a úsilí na své rozřešení. Nezapomeňte na to, že to, co je pro vás absolutně normální, je pro vašeho partnera něco úplně nového a zatím nepochopitelného. Proto se k problému postavte zodpovědně, vyslechněte si partnerovo stanovisko a klidně mu vysvětlete to vaše. Uvidíte, že po určitém čase dospějete ke kompromisu.

Vytisknout Poslat e-mailem Pochopení

Jako osoba, která si bere do domu cizince, máte lepší šance překonat své napětí. Přece jen jste doma, mezi svou rodinou a kamarády, kteří jsou připraveni vás podporovat. V podstatě váš život vypadá netknutý. Ale představte si, jak se změnil život vašeho partnera už nemá rodinné zázemí, kamarády, musí případně mluvit cizím jazykem když chce, aby ho pochopili. Je to podobné tomu, jako kdybyste partnerův život otočila o 180 stupňů. Proto jakmile se tento konflikt stává velmi intenzivním, buďte připravená se vzdát a vrátit se na začátek, kdy ještě ani jeden z vás nebyl uražený.

Přizpůsobování se

Kterákoli změna vytváří napětí a záleží jen na individuální schopnosti jednotlivce přizpůsobit se tvrdým změnám a následnému stresu. Pokuste se partnerovi představovat změny pomalu, netlačte na něho. Neočekávejte, že se změní za jednu noc. Nechtě mu místo a čas na učení. Většina lidí se dokáže přizpůsobit kterékoli životní změně avšak pomalu a svým tempem, kdy si vytváří různé podobnosti mezi starým a novým světem.

Obrovská dálka

Nezapomínejte, že propracování se přes různé kulturní a jiné změny v životě, nestačí na zachování dobrého vztahu. To ho jen zachrání před kolapsem na jeho úplném začátku. Je zapotřebí spousta lásky a sympatií, stejně jako tolerance a času na upevňování vztahu mezi dvěma lidmi. Tyto čtyři věci učiní váš vztah nejen snesitelný, ale i příjemný pro obě dvě strany.

Navíc víte, že neriskujete pro nic, za nic. Díky moderní technice jste potkala člověka, kterého byste v jiném případě neměla šanci vidět. Pokud věříte, že právě tato, vám velmi drahocenná osoba, je ta, se kterou chcete strávit zbytek svého života, neváhejte a udělejte ten krok a překonejte pro ni i tu obrovskou dálku.


napsal/a: pavel_75 16:03 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář