07.Květen 2007

Úterní ráno bylo pro mne zdrcující. Těžká nechuť cokoliv dělat ovládala moje tělo již od probuzení. Řekl jsem si, že se nebudu do ničeho nutit, a tak jsem zůstal v posteli do půl desáté. Přemýšlel jsem co musím ještě pracovně zařídit a kolik recenzí čeká na dopsání v mé pracovně. Ovšem po chvilce jsem si vzpomněl ta Petera a na to, že se musím ještě zavolat Tomu Davisovi a domluvit s ním na zítřek schůzku u něj v galerii. Najednou jsem se rázem nastartoval, rychle se obléknul a šel si uvařit kafe.

Seděl jsem tak v pracovně a psal recenzi na mizernou knihu od jednoho známého autora. Věděl jsem, že ať tam napíšu sebevíc pravdivé informace, stejně si čtenáři tu knihu prostě koupí. Hold v dnešní době se platí za jméno a ne za kvalitu.

Zazvonil mi telefon.

„Hayes, prosím?“.

„Ahoj Bassi, tady Tom.“

„Zdravím tě. Voláš jak na zavolanou. No, ale mluv nejdříve ty.“

„Víš jak jsi mi ukazoval tu kresbu na kartonu. Rad bych se s tím klukem setkal. Mám pro něj zajímavou nabídku.“

Těmi slovy mi málem vyrazil dech.

„Víš Tome. Přesně kvůli tomu jsem ti chtěl volat. Zítra se s ním setkáš. Zastavím se s ním u tebe v galerii. Budeš koukat. Ten kluk má podle mě sakra velkej talent.“

„Dobrá tedy. Pak je vše domluveno. Zastavíte se dopoledne, nebo odpoledne?“

„Dopoledne.“

„Ok. Tak zítra nashledanou,“ rozloučil se semnou.

„Ahoj zítra.“

Od té chvíle jsem se dalšího dne nemohl dočkat.

Kategorie: Rukou boha (povídka) | vložil: shawnn ¤


Komentáře (3):
  • 09.05.2007 20:12:49, lu-ca

    Souhlasím s Verčou, je to moc hezké, úplně jsem se edo toho začetla. Mít to tak dalších 100 pokračování do školy byste mě zítra nedostali, protože bych to četla. Moc dobře se to čte. Člověk si dokáže úplně představit prostředí děje, díky tomu jak je skvěle popsáno. Těším se na další pokračování...jen tak dále Mirku=o))

  • 09.05.2007 19:29:42, shawnn

    Díky za komentář a upozornění. V pětce to byl překlep... je již opraven... na jedničku se jdu kouknout ;o)

  • 09.05.2007 18:57:53, varden

    Moc pěkné,líbí se mi jak vystihuješ věci, jak je popisuješ, jako by jsi chtěl čtenáře zatáhnout do děje.Doufám, že v této povídce budeš pokračovat a že jednou, za nějaký čásek ji i vydáš. A jestli se tak stane dej vědět, jednu si koupím a když budeš tak hodný a dáš mi i autogram budu nejšťastnější človíček na světě:-) PS: v povídce I a V se Ti v jedné větě opakují dvě slova..