21.Říjen 2008

Bezpečný pohyb ve městě

Slavnostně dnes vedení města otevřelo nový podchod pod tratí u Šestidomí. Stavba za 18 milionů korun má přispět k lepší bezpečnosti chodců. Lidé při cestě ze sídliště k Autostylu nebezpečně přebíhali pod viaduktem v blízkosti aut. „Je zřejmé, že po této straně silnice budou chodit dál. Předpokládám, že se tato část města bude dál rozvíjet a že se zvýší i počet lidí, kteří podchodem budou procházet,“ uvedl starosta Ivan Adamec.

Město Trutnov (investor stavby) se bude o 20 metrů dlouhý, 3 metry široký a 2,7 metru vysoký podchod starat i po jeho vzniku. Převede ho však bezplatně a hned po kolaudaci na státní Správu železničních cest. Stavbu provedla firma Chládek & Tintěra Pardubice, a. s. - Divize mostních staveb.

Budování podchodu začalo v půlce července výrobou železobetonových prefabrikátů základových pasů, dílů vlastního tubusu podchodu a opěrných křídel. V červenci a srpnu bylo připraveno staveniště a byl zhotoven chodník od podchodu k Autostylu. V září se uskutečnila stavba vlastního podchodu, včetně přeložky kanalizace a obnovení železniční dráhy. Do minulého týdne ještě stavaři prováděli dokončovací práce na kanalizaci, podchodu, chodníku, terénních úpravách a veřejném osvětlení.

Komentáře (0):

Přidej komentář

<< Domů