08.Prosinec 2008

Co koupit k Vánocům?

Otázka kterou si klade každý průměrný čech v období Vánoc. Ale napadlo Vás taky o čem Vánoce vlastně jsou. Existují lidé, kteří preferují rozdávání dárků za každou cenu a pak existují lidé, pro které Vánoce znamenají daleko více než jen rozdávání dárků. Nechci tím říct, že dárky k Vánocům nepatří, ale všeho s mírou.

Jaký dárek koupit?

Už samotná otázka je špatně položená. V každém člověku se skrývá trochu té lidskosti i v lidech o kterých si myslíte, že nemají cit a působí na Vás chladně. O Vánocích jako by se z nich stal obrovský kus ledovce, který najednou roztaje. A i tito lidé přemýšlí o tom jak udělat radost ostatním. Ne vždy se to povede, o to více to pak zamrzí, ale určitá snaha je tam patrná.

Při otázce jaký dárek zvolit existuje několik variant. Nejprve je potřeba si uvědomit komu je dárek určen. Pokud je určen dětem není vůbec na ostudu koupit nějakou pěknou účelnou hračku. Asi není nic lepšího než koupit něco prověřeného a zručnější lidé dokáží vyrobit hračku sami ručně, o to cennější charakter dárek má. A pokud jsou děti vychovávány správným směrem pak si jistě někdy v dospělosti uvědomí, že to je vlastně od někoho z lásky a od srdce. Od někoho kdo do toho dal svoje nadšení a lásku. Od někoho kdo dokázal něco vytvořit sám. A ať už se to povede či nikoliv je to dárek od srdce ručně vyrobený a nad ten není žádná výrobní linka levných čínských nebo amarických nesmyslů z nepřírodních materiálů.

Další kategorií jsou dospělí. U nich je to s výběrem dárku trochu složitější. Protože už mají větší rozhled a zkušenosti je samozřejmě logicky větší i jejich spektrum dárků, které by rádi viděli pod stromečkem. Posuzovat se při výběru toho pravého dárku musí vzít v potaz samotný člověk. Pokud vím, že má rád např. golf asi mu neudělám radost basketbalovým míčem. Ale pozor, neuděláte mu radost ani sadou golfových holí. A v tom je právě ten háček. Lidé si totiž často myslí, že se tím přesně trefují do vkusu obdarovávané osoby, ale to je hluboký lidský omyl.

Takoví lidé vesměs čekají daleko jiné dárky, ale na to si už musíte přijít sami, a jen Vaše srdce a Váš rozum jsou Vaši nejlepší rádci při nákupu dárků.

Komentáře (0):

Přidej komentář

<< Domů