Kdo vymyslel vybrator   27.Srpen 2006


Nahé ženy tančí kolem ohně. Smyslně se vlní, laskají se obřími napodobeninami penisů a nastavují vaginy na odiv mužům, kteří okolo nich uzavírají kruh. Vzápětí se všichni ďábelsky vzruší a hromadně pomilují. Tak takhle si kdysi s předchůdci vibrátorů rozuměly indiánky – dokud jim upjatí kolonizátoři z Evropy podobné hrátky nezatrhli. Archeologové v Německu dokonce vykopali kamenný pyj, který naši předci otesali už před 28 000 lety! I prastaré pohanské rituály byly totiž plné sexu.

Lékař v roli prostituta
Staré civilizace se sexu neštítily a orgasmy si dopřávaly ve velkém. Ženy si ke štěstí pomáhaly umělými penisy. Jediný rozdíl spočíval v materiálu. Zatímco bohatá Kleopatra nejspíš laskala svou jeskyni modelem ze slonoviny, chudá Řekyně si vystačila s hliněným, koženým nebo dřevěným pyjem. Vibrátory znali samozřejmě i na východě. Japonští obuvníci vyráběli originální boty pro vdovy – jejich podpatek se prodlužoval různými násadami ve tvaru penisu. Chodit se v nich moc nedalo, ale nešťastné vdově zmírnily erotické utrpení. Pak se v Řecku narodil Hippokrates, pravzor všech lékařů. A vymyslel nesmyslnou teorii, která vám na dva a půl tisíce let sebrala přirozené právo na orgasmus a označila ženskou sexualitu za nemoc. Hippokrates tvrdil, že ženy v důsledku zanedbávání dělohy trpí chorobou zvanou hysterie (hystera = děloha), při které děloha putuje tělem a způsobuje zdravotní obtíže: deprese, nespavost, křeče, hubnutí, tloustnutí. Naordinoval pacientkám masáž rodidel končící záchvatem, který je měl hysterie na určitou dobu zbavit. Že nejde o záchvat, ale o orgasmus, tehdy nikdo netušil. Ženy si podle "odborníků" užívaly sex jen při klasickém pohlavním styku, a masážím se tedy nepřisuzoval žádný sexuální podtext. Zatímco tenkrát byly pacientky nabádány k "domácí léčbě", v devatenáctém století začaly chodit na masáže k lékařům. Aby stihli obsloužit více pacientek, dožadovali se lékaři přístrojů, které by při masážích zastoupily jejich unavené ruce. A tak na konci devatenáctého století sestrojil Američan George Taylor první masážní a vibrační přístroj poháněný parou! Byl těžký a drahý, takže se prodával jen do lázní a ordinací gynekologů, kteří na své prostituci dál nestydatě vydělávali. Později se začaly používat i levnější kusy s elektrickým pohonem. Až na začátku dvacátého století opustily vibrátory ordinace gynekologů a začaly se masově stěhovat do nočních stolků. Ženy na západě s nimi vybavovaly domácnosti častěji než vysavačem nebo žehličkou. Inzeráty hlásaly, že přístroj má přinést krásu, omladit pleť a vnést do života pohodu, protože "vibrace znamenají život", ale o sexuálních účincích nepadlo ani slovo. Nadšené hospodyně si dokonce mohly pořídit multifunkční přístroj, který mlel, sekal, krájel a masíroval! Ve dvacátých letech minulého století se ale objevily pornofilmy, ve kterých ženy používaly vibrátor coby erotický nástroj, a tak hospodyně o své věrné pomocníky velmi rychle přišly. Užívání robertků se najednou označovalo za sexuální deviaci a vrnící přítel se dal sehnat pouze zamaskovaný za strojek na hubnutí.

Hurá, klitoris existuje!
Až v padesátých letech uveřejnil americký lékař Howard Kinsey článek nazvaný Sexuální chování lidské samice. Dokládá v něm, že žena je vzrušivá především na klitorisu, a ne v pochvě. Hysterie se rázem vyškrtla ze seznamu chorob a spolu se sexuální revolucí se vibrátory částečně vrátily do rukou lékařů. Léčily se jimi tentokrát ženské sexuální poruchy. Vibrátory vyrvala z rukou šovinistických lékařů až americká feministka Betty Dodsonová. Sebrala partnerovi přístroj, kterým se marně snažil vylákat ze své pleše vlasový porost, a začala pořádat semináře, jak vibrátory používat. Dokonce vydala knihu Osvobozující masturbace, kde robertky vychválila do nebe. Vy si dneska můžete vybrat přítele na baterky z nepřeberného množství tvarů, velikostí, barev a funkcí.
napsal/a: Andysekk 22:05 | Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář