07.Září 2008

Tak mam za sebou navstevu klubu v San Franciscu a musim rict, ze z toho mam zazitek asi na cely zivot. Prisla jsem si jak v americkym filmu....divny ze? Pojdme si to shrnout od zacatku.

Uz v prubehu tydne jsem se domluvila s Monikou, ze tam s nima vyrazim, nechtelo se mi cely vikend sedet doma. Klub se jmenuje Ruby Sky a jedna se asi o jeden z nejvetsich v SF. Samotnemu veceru predchazely pripravy vcetne nakupu. Neni to asi jen tak obycejny klub, clovek tam musi jit vyfiknuty a zabky nebo tenisky neexistujou, takze shopping byl potreba. Vyrazila jsem tedy v sobotu po jedenacte v umornem vedru na 40min cestu tam a stejne dlouhou zpet, jeste ze je cestou Starbucks a clovek se osvezi. Myslim ze Northgate(nakupni centrum) bude me oblibene misto pro vychazky:)) Nejlepsi z obchodu je asi Macy's, kde najdete od ruznych druhu kosmetiky po veskere odevni znacky, ktery byste asi tak chteli videt...jako Roxy, Calvin Klein, Guess...atd. Pak tam jsou i samostatny obchody GAP a Victoria's secret, no proste se mi tam libi. Primarne jsem potrebovala nejaky slusny hadrik na sebe k cernym uzkym kalhotam, nejlepe taky cerny, protoze to preci jen zestihluje. Nakonec jsem nasla ve sleve za 19 dolaru prodlouzeny top s netopirima rukavama nebo jak to popsat. Pak jsem taky potrebovala kabelku, opet cernou, a tu jsem koupila za 22 dolacu a pak uz tak nejak nic, ale znate zensky, ty koupej i spoustu veci navic, takze jsem koupila jeste bilou salu, krytku na oci, kdyz spite pres den, privesek kridel na krk, pilnik....no a boty. Paradni jehlace na 9cm podpatku, bile lakovane paskovky...to byste museli videt, ze 40 dolaru zlevneno na 10- ty jsem tam proste nemohla nechat i kdybych je nemela nikdy vic nosit. Po nakupech jsem vyrazila na cestu zpet, kdy uz slunce zhnulo az to hezky nebylo, takze mam spalenej nos a vypaleny tilko.

Pak uz jsem cely den jen odpocivala, shledla film Prazdniny- uuuuuzasny, doporucuju a vecer po sedmy se zvolna zacala chystat, vyzvednout me meli az v deset, tak jsem si v klidku umyla vlasy a pak trochu namalovala at tam nedelam ostudu:) Domluvenych 10 hodin se nakonec protahlo skoro o pul hodiny, ale nakonec jsme vsichni vyrazili smer San Francisco. Tim vsichni myslim 5 au-pair a Walter, kluk ze Salvadoru. Pro me byl zazitek uz cesta, kdy jsem byla furt nalepena na okynku a cucela na ty kopce vsude a na ty ulice a silnice se silenym stoupanim. Najednou vidim dav mladych a nad hlavama neonovy napis Ruby Sky...Tak jsme zaparkovali a kdyz jsme se vsichni sesli, tak jsme vyrazili. Postavili se do rady, kdy na konci stali kuciii jako hory a kontrolovali ID, samozrejme ze muj pas zustal doma, tak uz jsem videla jak me odbouchnou na ulici az uvidi moji ceskou obcanku. Nakonec me ta hora masa, svalu a speku pustila...prima:)) Vstup byl teda 20 dolaru, ale kdyz to neni kazdy tyden, tak se to da prekousnout, koneckoncu jsem vydelecne cinna:)) Vevnitr to bylo velky a hezky, neco na zpusob secesniho divadla s ochozem akorat navstevnici byli z 21. stoleti, hodne cizincu teda...asiati, hispanci...no jak uz nadpis napovida. Hudba konkretne nic moc, spis nic nez moc, hrali techno, pak techno a ke konci techno, takze pro nekoho kdo techno nemusi...vite ne? Ale co ze hrali tohle, jeste to hrali tak nahlas, ze hned jak jsem tam vlezla utrhlo mi to jicen a zkroutilo ho to do housloveho klice. Po dalsich trech minutach mi upadly usi a pak uz to bylo celkem v pohode. Za vecer jsem dala 3 Redbully, abych to tam nejak vubec ustala. Navic mistni lovci na vas hned chmataj a rvou vam neco do ucha z takovy blizkosti, ze muzete hadat, co jedli naposledy...fuj. Zkusenost zajimava, ale jedna mi myslim bude stacit. Byla jsem rada, kdyz jsem po ctvrte ranni ulehala do postele.

Prejdeme k dalsimu tematu a tim je jidlo. Ja uz asi zacinam chapat, proc je tu hodne lidi no rekneme vice obalenych. Cukr je totiz vsude, i tam kde byste ho zdanlive necekali, treba v chlebu a pak si jezte nejaky pecivo, maslo tu je zase slany. Taky tu holduji arasidovymu maslu, kdyz jsem ho mela poprve, tak jsem ho hned zaradila do seznamu nechutnych pochutin, po sliznuti ze lzicky se mi sousticko zaseklo nekde za jazykem a zaboha to neslo polknout, jak kdybyste si dali sousto sadry. Na druhy pokus, na otoustovanem chlebu a s marmeladou je to ale velice lahodne a musim rict, ze vcera vecer, kdyz jsem prisla ze skoly, tak dva padly. Takze to si date k snidani mussli s mlikem, ve kterym je misto rozinek drcenej cukr, k veceri tohleto a vysledek? Na boku vam zacina neco malicko viset a kdyz si sednete, tak misto tri faldu mate najednou 4. Premyslim co s tim budu delat, asi to budu muset zacit nejak regulovat, prestat si sladit caj...ale zase caj s mlikem bez cukru, to je dost nedobry. Behat?? A ja se jim doted tak smala, ale copak ja neco ubehnu? Vzdyt to bude vysmech vsem co chodej behat, kdyz pujdu "behat" ja:)) Nehlede na to, ze by to obnaselo nejakou tu investici treba do tenisek, budu to muset propocitat a zahrnout do zvych planu...at zije centralne planovana ekonomika.

No jinak ted musim udelat nejakej ten ukolicek do skoly a pak mam v planu brzy zalehnout, mam takovej sen nekdy spat treba az do zazvoneni budiku, ktery mam nastaveny na 8:35, ale jelikoz holky vstavaji po sedmy tak ani nahodou, grrr...nesnasim dreveny baraky, ze vubec utracej za nejaky steny, kdyz je to k nicemu, tu misto toho mohli jen natahat prosteradl a bylo by to stejne. Premyslim o nejakem tom spuntu, ale to zase neuslysim ten budik ne? No tak ja nevim. jediny reseni je chodit spat stejne jako holky, coz znamena po osmy.

Jo dnes jsme odpoledne vyrazili na male detske hriste, kde byly i jiny deti a jedna holcicka asi 4leta spadla za skluzavky primo z vrchu, kde se na ni naseda, na zem. Pad nezbrzdily ani takovy piliny, co tam maji na zemi a vypadalo to, ze ma asi zlomenou ruku, brecela teda ukrutne a porad. To bych se sla asi zabit, kdyby se to stalo nektery z mych holek, nehlede na to, ze v ty panice bych urcite byla schopna komunikovat s 911. A tady k tomu normalne nejezdi zachranka, ale prvni kdo k tomu jede jsou vzdycky hasici, takze na hriste dorazilo nablejskany zluty auto, ze kteryho vyskakala banda chlapiku a az oni pak zavolali ambulanci. Holcicky samozrejme byly zvedavy a me ani nevadilo, tam prihlizet. Navic hasici byli jeden lepsi jak druhej, tak az budu chtit videt hezkyho chlapa, tak donutim vylezt nasi kocku na nejvyssi strom a pak jim uplakana zavolam, ze nemuze dolu:)) No pro slecnu pak prijela ambulance a tak to ma doufam happy end. Jdu si ted uvarit caj, neslazeny, napsat ukoly a pak jupis spat:) Pacek

Vložil: Ev-elyn ¤