21.Březen 2008

NIKE DANCE,aneb to můžu | Další věcičky...

NIKE DANCE

dance_1.jpg

Nike přišel s unikátním nápadem oslovit známého tvůrce choreografií Jamieho Kinga a začít s ním spolupracovat. Tak vznikly základy pro Nike Dance, který se celosvětově stal nedílnou součástí rozvrhu mnohých fitnesscenter. Podstata Nike Dance spočívá v tom, že je předem vytvořená choreografie, která se na hodinách učí po dobu minimálně jednoho měsíce. Je pořád stejná a cílem je dotáhnout jí k dokonalosti, neustálým opakováním objevovat nové dimenze tanečního provedení. Neustálý dril tak umožní cítit se v sestavě pohodlně a maximálně si ji vychutnat. Každá choreografie má nějakou tematiku, podle které je i pojmenovaná - např. Nike Rockstar s hlavním poselstvím: "vyber si svou rockstar a u tance se cíť jako on nebo ona".

dance_5.jpg

Velkou předností celé této koncepce je možnost výběru vlastního stylu, vlastního tanečního provedení, tak jak to komu nejlépe vyhovuje. To stejné platí jak pro instruktrory, tak i pro lidi, navštěvující tyto lekce. Jde o vytvoření příjemné a uvolněné atmosféry, kde se každý tanečně projeví po svém. Není důležitá dokonalost na centimetry, podstatné je být sám sebou a nebát se rozhýbat, nechat se unést hudbou. Samozřejmě je důležité mít tanec v srdci.

Samotná choreografie je složená z mnoha jedinečných prvků jdoucích rychle po sobě, které jsou spíš taneční než aerobikové. Na první pohled se to může zdát těžké nebo nezvladnutelné, pravdou však je, že vždy přizpůsobím tempo hodiny a její obtížnost podle publika. Každý prvek se dá provést v různě náročných stupních obtížnosti - např. lounge ( unožování pravá, levá) může být klasický - nejjednodušší, s přidáním rukou už je obtížnější a s jumpem je nejobtížnější.

dance_4.jpg

Originální hudba k Nike dance je vždy spíš hip-hopová, já volím aerobikovou - mixovanou a upravuji jednotlivé prvky tak, aby se do tempa hodily. Každá moje hodina je unikátní, vždy s něčím novým, abychom nesklouzli do nudného stereotypu.

Nike Dance přichází ve vlnách a každá vlna je doprovázena novou kolekcí oblečení, která je in a trendy. Oblečení je ze speciálních materiálů, přizpůsobených na pohyb, udržujících tělesnou teplotu a zmírňujících pocit chladu, když se spotíte.

dance_3.jpg

komentáře (1):

Kejtik11-91 říká...

ahojky...nevíš jestli jsou o tom někde nějaké webovky?

21.03.2008 21:31:57

Přidej komentář

<< Domů