08.Únor 2009,21:26
Kdo absoluvuje ať už více či méně častěji cestu dopravními prostředky hodinu i déle si dokáže představit, jak dlouhou ta cesta umí být. Nehledě na to, že české dráhy musí mít na zdlouhavé cestování nějakou zvláštní divizi, protože jinak mi nikdo nevysvětlí že mají takového zpoždění - nevymluvíte mi že nemají zvláštní zaměstatnace, kteří vybírají zpoždění pro jednotlivé spoje. Jak jinak by pak cesta z Ostravy Svinova do Ostravy hlavního nádraží mohla trvat 45 minut. Sorry, ale tohle ujedu rychleji i na skládačce po babičce kterou v mezičase ještě pět krát opravím podle manuálu v maĎarštině vzhledem ke skutečnosti že maďarsky umím akorát Reklam a  to díky televizní stanici AXN.
Ale z5 k tématu. Kdyžtak jezdíte tím vlakem a už nevíte coby nudou, protáhli jste se snad už i končetinama kterýma to je fyziologicky nemožné, krajinu máte naučenou jako třináctiletej poďopanej hošík obsah erotických stránek, ta knížka co máte sebou ačkoli obvykle vás neskutečně baví se nedá číst a časopis co jste si zakoupili je přečtený už snad pět krát a křížovky vyluštěné snad všechny (ano u časopisu typu Tina a Claudia a Sama doma natvrdlá s vařečkou v ruce to jde hned - ale to bych taky nesměla být občas až chamtivě šetřivá), když baterka na mobilu se zázračně vybije takže nemůžete nebožačkám a nebožákům ze svýho seznamu zasílat trapné sms, když propadnete neskutečné krizi nudě osmé dimenze stane se že se zaposloucháte do cizího rozhovoru. Teda mi se to stává i častěji, i bez té nudy.
Ale dneska mladík vykládál vcelku vtipnou historku. Jeho kamarád prý zažíval při cestování obdobná traumata a tak s léty se naučil veškeré cedulky ve vlaku ve všech čtyřech jazycích jak bývají uváděny. Tedy nevyklánějte se z okna, zde spláchněte, nepoužívejte záchranou brzu za jízdy, záchod, voda není pitná... Jednou prý dotyčný vycestoval a tu k němu přišel, nějaký cizinec jehož řečí byla řeč z těch popisků ve vlaku. Nevím, jestli to bylo tím¨, že znalosti daného jedince byly léta nedoceněny, nebo se chtěl vytáhnout mezi ostatním osazenstvem dopravního prostředku, každopádně si prý nasadil brýle, pomaličku otevřel okýnko a začal dané popisky chrlit na nebohého cizince s důležitostí, hrdostí a tvrdostí vedle níž by i hrdina béčkového amerického trileru jež vychází s mečem z plamenů vypadal jako naprosté neviňátko. Každopádně cizinec byl nevděčný místo, aby ocenil znalosti typu: Ve stanici nepoužívejte WC, Nouzový výtah atd jen zrudl, zažvachtlal prý nějakou nadávku a odešel.
Člověk je nevděčný tvor.
Taky by mě zajímalo jak zoufale jsem musela vypadat když jsem se táhla za udatného funění do schodů s kufrem plným brambor a zavařenin do schodů jelikož a protože mi přispěchal na pomoc metač ulice (nevím proč v devět večer v neděli metal ulici ale proč ne) a začal mi pomáhat s kufrem do schodů...
 
vložil: LacunaI
Permalink ¤


0 Komentáře: