25.Únor 2010,14:12

Zamysleli jste se někdy nad názvy kosmetiky? Co na sebe šploucháte, mažete a jinak aplikujete?

Napadlo mě to u toaletní vody, začala jsem se ptát ve svém okolí. Když jsem řekla, že název toaletní voda ve mě evokuje prostředek, jímž ráno odesílám do hlubin kanalizace gastronomické vzpomínky na včerejší den, byla jsem osočena z perverze.

Pak se mi dostal do ruky katalog Oriflame. 

Tak například - Intenzivní ochranný noční krém. Před čím mě chrání? A funguje to třeba přes den před blbci? A jak moc intenzivní je ten ochranný krém? A pokud je opravdu ochranný, proč si supermarkety na noc najímají ochranky? Nestačilo by doprostřed supermarketu postavit kelímek tohoto přípravku?

Vyhlazující masážní olej na nehty - Masáží se dá vyhlazovat? Hlavou se mi honí myšlenka, jak by to vypadalo, kdyby tenhle olejíček měli k dispozici diktátoři 2o. století. Došlo by k nehtovému holokaustu?

Nebo každý druhý krém je rozjasňující - k čemu tedy, za předpokladu že mastičky, o nichž se zmiňuji jsou opravdu účinné a používané hromadou žen, potřebujeme pouliční osvětlení? Neměla bych si po namazání posvítit sama? 

Zvláčňující je taky hojně používané slovo. Je opravdu vláčnost u mé pokožky to, čeho chci dostáhnout? Podle většiny výkladových slovníků je vláčný nepevný, ohebný... Opak slova pevný. Když se si namažu nohy "zvláčňujícím krémem na nohy", budu pak moct chodit? Když Přemysl Oráč vláčel pluhem své políčko, tak jej pěkně zoral...

Zklidňující krém pro intimní hygienu - Trpí snad intimní hygiena nějakými depresemi?  A když tím namažu obal, opravdu se uklidní?

Pojem, který mě však rozesměje ze všeho nejvíc, je krém uvolňující radikály. Raději nedomýšlím, co by se stalo, kdyby se dostal do věznice. Roztekly by se mříže?

Jak tak nad tím přemýšlím - dámy. Nenecháváme se zbytečně dojit? Neplatíme horentní sumy za naprosto zbytečné a neúčinné prostředky?

 
vložil: LacunaI
Permalink ¤


0 Komentáře: