21.Červen 2012, napsal Lady_Morticia v 21:33
Na modravém nebi poletovaly jemné bílé chomáčky mraků a slunce zářilo tak jasně,‭ ‬jako snad ještě nikdy.‭ 
‬Byl to den jako stvořený pro zcela výjmečnou akci,‭ ‬ať už díky své kráse,‭ ‬nebo kvůli významnému datu,‭ ‬
30.‭ ‬dubna.‭  
                                               
Právě tento den si vybraly tři nerozlučné přítelkyně,‭ ‬aby oslavily své setkání před mnoha lety a také svátek,‭ ‬kterému staří Kaltové říkali Beltaine.‭ ‬Beltain je jeden ze dvou nejdůležitějších svátků kola roku,‭ ‬jehož mýtický význam je velmi prostý.‭ ‬Ve své podstatě znamená oslavu všudepřítomné vitílní síly,‭ ‬která tepe v žilách tohoto světa‭ ‬-‭ ‬síly,‭ ‬která prostupuje vším a všemu dává život,‭ ‬která pohybuje se rychlostí větru a žhne silou neuhasitelného ohně‭; ‬síly,‭ ‬která šumí jako voda ve všech věcech a která oživuje zemskou hmotu a žene ji vpřed po spirále evoluce.‭ Je to ona síla,‭ ‬která je mužem i ženou,‭ ‬světlem i tmou.‭ ‬Tato síla je spojením protikladů a přitahuje je k sobě do čiré jednoty.Je to tato síla,‭ ‬která je podstatou sexuálních pudů a která vzniká spojením opačných pohlaví.Z tohoto důvodu se na Beltain oslavuje svatba Boha a Bohyně,‭ ‬kteří jsou od této chvíle spojeni a svázáni jeden s druhým.Tuto slavnost ovládá božstvo slunečního ohně známé pod různými jmény:‭ ‬Balo,‭ ‬Bel,‭ ‬Belenos Baladur,‭ ‬je zároveň oslavou všech bohů růstu a plodnosti.‭ ‬Posvátnou barvou slavnosti je bílá.‭ ‬Tento čas včetně předvečera‭ ‬1.‭ ‬května a Valpružiny noci,‭ ‬je čas magický,‭ ‬kdy se pálí ohně.‭ ‬Oslava je spojena se zábavou a veselím a je oslavou nadcházejícího léta.‭ ‬Magický den a magická noc,‭ ‬noc čarodějnic.                
                                           
 „‬Tak jak to uděláme‭? ‬A koho pozveme sestřičky‭?" ‬zeptala se Merenit vážně.
„‬Já bych to nějak moc nehrotila.‭" ‬zkonstatovala Orlana měkce.‭ „‬Pozveme ty,‭ ‬kteří jsou našemu srdci nejblíže,‭ ‬ty,‭ ‬které milujeme a kteří milují nás.‭ ‬To bude jen správné,‭ ‬nemyslíte‭?"
„‬Takže Pytiona s Laivinëou,‭ ‬Luitgardiena,‭ ‬Indil a Mahtatia,‭ ‬Cúnu,‭ ‬Itineris,‭ ‬Elfíka,‭ ‬Alassëona s Írimë,‭ ‬Rumose a Eressiel‭ ‬,‭ ‬Sarda s Pityí,‭ ‬Mahtaitona a Sardë,‭ ‬Erumaxë,‭ ‬Erunnoa s Sardëiel,‭ ‬a koho ještě‭? ‬Napadá vás někdo‭?" ‬řekla Raaina. 
‭„‬No jistě,‭ ‬Alcinëa a Cemmótara,‭ ‬na ty nesmíme zapomenout‭! ‬A na Alciellë a jejího Eruvëa.‭" ‬vzpomněla si Merenit okamžitě.‭ „‬Ale nemyslím že by bylo vhodné říkat jim že je to náš vlastní svátek.‭ ‬Víte co si většina lidí myslí o magii.‭"
„‬To je pravda.‭" ‬přitakala Orlana vážně.‭ „‬Řekneme jen část naší pravdy,‭ ‬to nebude lež.‭ ‬Povíme jim,‭ ‬že je to oslava našeho setkání,‭ ‬našeho přátelství.‭ ‬Nic víc.‭"
‭„‬Stane se.‭"       
                                                               
Oslava se konala na hřišti,‭ ‬v zapůjčeném přísálí.‭ ‬Děvčata to tam krásně vyzdobila,‭ ‬snažily se,‭ ‬aby to vypadalo jako pohádkový svět,‭ ‬ale největší důraz se podvědomě snažily klást na jednotlivé magické živly,‭ ‬Zemi,‭ ‬Oheň,‭ ‬Vodu a Vzduch.‭ 
Když se začali scházet hosté,‭ ‬všichni podle pravidel v magických kostýmech,‭ ‬Raaina se musela chtě nechtě usmát.‭ 
„Všichni přišli.‭"‬ proletělo jí hlavou.‭ ‬„A každý z nich podvědomě tuší,‭ ‬že tohle není obyčejná párty.‭ ‬Vědí co je za den.‭ ‬Ale pochybuji že si jej spojí s magií.‭ ‬No co,‭ ‬nebudu přemýšlet o tom co by měli vědět a co ne.‭ ‬Je čas slavit.‭"‬ 
Nasadila svůj univerzální úsměv a řekla‭ ‬:‭„‬Vítám vás tady.‭ ‬Ráda vás vidím.‭ ‬Je čas se bavit a zapomenout na svět venku‭!"‬ 
„Ano‭!" ‬volali všichni a akce se rozběhla na plné obrátky.      
                                             
‭„‬Raaino co je ti‭?" ‬Merenit položila sestře ruku na rameno.
‭„‬Nic sestřičko.‭"
„‬Vypadáš ustaraně.‭ ‬Poznám to.‭" ‬řekla dívka.‭ „‬Tak povídej,‭ ‬co se stalo‭?"
Raaina potřásla hlavou a vzdychla‭ ‬:‭ „‬To kdybych věděla.‭ ‬Mám jenom hodně divný pocit.‭ ‬Jako by se blížilo něco zlého,‭ ‬hodně zlého...Rozmístily jste s Orlanou kolem budovy ty ochranné krystaly jak jsem po vás chtěla‭?"
Orlana se k nim lehce a nenápadně přitočila.‭ 
‭„‬Jistě že,‭ ‬krystaly jsou na svých místech,‭ ‬přesně jak jsi nám řekla.‭ ‬Víme že tvoje předtuchy nesmíme podceňovat.‭" ‬pravila.‭ 
„‬Myslíte že se něco stane‭?" dodala a v‬ jejím hlase zazněla stopa strachu.
‭„‬Myslím že se nestane nic.‭ ‬Ale lepší když jsme připravené.‭" ‬usmála se Raaina konejšivě.‭ „‬Zlé síly nás nemají zrovna v lásce,‭ ‬jistě,‭ ‬ale dnešní den by byl pro jejich útok nevhodný,‭ ‬je den magie kdy jsme‭ silnější než obvykle.‭ ‬Byla by to sebevražda.‭" 
„Jak pro koho.‭" ‬namítla Merenit vážně.‭ „‬Jsou takoví,‭ ‬kteří se můžou odvážit zaútočit kdykoli,‭ ‬za jakýchkoli okolností.‭ ‬A tahle párty by se jim taky hodila do plánů.‭ ‬Je tady spousta lidí na kterých nám záleží.‭ ‬Spousta potencionálních cílů.‭" 
„Nestraš.‭" ‬řekla Raaina ostře.‭ „‬Třeba se všechny pleteme a magie nám zastřela smysly.‭ ‬Hlavně žádnou paniku.‭ ‬To je to poslední co potřebujeme.‭"            
                                                 
Pytion s Luitgardienem se přitočili k rokující trojici.‭ 
„Co to tady kujete za pikle‭? ‬A bez nás‭?" 
Orlana se zasmála.‭ 
„Jenom si povídáme,‭ ‬vzpomínáme.‭" ‬ozvala se Merenit a po straně pohlédla na sestry.‭ „‬Je to už dvanáct let co jsme všechyn tři spolu.‭ ‬A za takovou dobu se nashromáždí spousta vzpomínek,‭ ‬které je třeba oživit.‭" 
„Tak to bychom se mohl přidat.‭" ‬ozval se Alassëon.‭ „‬Vzpomínek na vás má každý z nás jistě víc než dost,‭ ‬no ne‭?"
Indil a Cúna se zachichotaly s Erumaxë s Elfíkem horlivě přikývli.‭ 
„Jen se k nám připojte,‭ ‬tohle je společná akce.‭" ‬řekla Raaina vesele.‭ „‬A vzpomínek není nikdy dost.‭" 
„Jistě.‭" ‬zasmál se Rumos.‭ „‬Ale co kdybychom to vzpomínání trochu zpestřili‭? ‬Máme tady spoustu neužitečných prázdných lahví,‭ ‬takže co to spojit s Flaškou‭? ‬Kdo neřekne nějakou vzpomínku,‭ ‬políbí se s tím kdo naposled točil.‭ ‬Co‭?" 
„Hmmm,‭ ‬to zní slibně.‭" ‬zauvažoval Cemmótar s lehkým úsměvem na tváři.‭ „‬Já bych do toho šel,‭ ‬co vy‭?" 
„Jasně,‭ ‬jdeme do toho,‭ ‬bude sranda.‭" ‬
Kupodivu byli všichni v tak dobré náladě,‭ ‬že to nikomu nepřišlo jako špatný nápad.

Bylo už k půlnoci,‭ ‬když se Raaina napřímila.‭ 
„‬Půjdu se trochu projít.‭"‬zamumlala,‭ ‬ale Sardo ji chytil za ruku se slovy‭ ‬:‭ „‬Kampak utíkáš‭? ‬Jsi na řadě se vzpomínkou‭!" 
„V tuhle chvíli si na žádnou nevzpomínám.‭" ‬zkonstatovala dívka a ostatní se zasmáli.‭
„Takže to bude polibek‭!" ‬volali nadšeně.‭ „‬Mahtatio,‭ ‬tak šup‭! ‬Do toho‭!" 
Raaina se opatrně nadechla,‭ ‬po straně pohlédla na Indil a viděla jak dívka ztrnula.‭ ‬Raaině bylo jasné že je jí nepříjemná představa,‭ ‬že by políbila jejího kluka přímo před ní.‭ 
„Je mi to líto parto,‭ ‬já končím.‭ ‬Vzdávám to.‭" ‬řekla nakonec.‭ „‬Vy hrajte dál,‭ ‬já ale potřebuju na vzduch.‭" 
Prudce se zvedla a nedbajíce na prostesty svých přátel a znepokojené pohledy svých sester,‭ ‬zamířila ven.                                                    
Ach jo‭!" ‬zasyčela Raaina do noci.‭ „‬Proč jsem se do téhle hry pouštěla‭? ‬Proč jsem se vůbec do něčeho pouštěla‭?! ‬Vždyť to nemá cenu‭! ‬On můj nikdy nebude‭!"
Dupla a zamířila na druhou stranu hřiště,‭ ‬která se utápěla v černé tmě prosvětlené jen slabím světlěm měsíce 
v úplňku.‭ ‬Opřela se tváří o chladný plot a byla ráda,‭ ‬že až do těch míst nikdo nedohlédne ani z osvětlené místnosti.
‭„‬To snad ne...‭"‬ letělo jí hlavou.‭ ‬„Proč jsem souhlasila s touhle akcí‭? ‬Proč jsem nemohla sedět doma‭? ‬Sama‭? ‬Bylo by to tak mnohem lepší.‭ ‬Necítila bych se tak strašlivě prázdná.‭ ‬Osamělá.‭ ‬Bez života a radosti.‭ ‬Prostě prázdná...‭"
„Raaino‭?"
                                                                    
Prudce se otočila a v matném světle rozeznala světlovlasého Mahtatia,‭ ‬přítele Indil.
„‬Co ty tu děláš‭?" ‬zeptala se pomalu.‭ „‬Tohle není místo pro tebe.‭ ‬Měl by jsi se vrátit zpět do místnosti.‭ ‬Měl by jsi se jít bavit.‭"
„Jo to bych rád,‭ ‬ale nějak mi to nejde když vím,‭ ‬že člověk,‭ ‬kterýmu dnešní večer patří,‭ ‬se nebaví.‭" ‬odpověděl vážně.‭ „‬A pořád nemůžu přijít na to,‭ ‬proč to tak je.‭" 
Zavrtěla hlavou.‭ 
„To je složité Mahtatio.‭" 
„Já bych to určitě pochopil.‭" ‬řekl měkce.‭ „‬Je to kvůli té Flašce‭? ‬Kvůli tomu polibku‭?" 
„Ne,‭ ‬s tím to nemá nic společného.‭ ‬No,‭ ‬možná že trochu.‭" ‬odvětila Raaina.‭ „‬Ale na tom nesejde.‭ ‬To není tvoje starost.‭ ‬Tím tě nebudu zatěžovat.‭" 
Mahtation jí zlehka položil ruce na ramena.
„‬Chtěl bych to vědět Raaino.‭" ‬pravil.‭ „‬Chtěl bych ti pomoct,‭ ‬ale když nevím o co jde,‭ ‬tak ti pomoct nemůžu.‭" 
„Nepotřebuju pomoct,‭ ‬copak to nechápeš‭?! ‬Jak ti to mám ještě říct‭?!" ‬skoro vykřikla.‭ „‬Prosím,‭ ‬nech‭ mě samotnou‭! ‬Nedívej se na mě‭!" 
„O co ti jde‭?!" 
„Jdi prosím pryč Mahtatio‭! ‬Vrať se za svou holkou a za ostatníma spokojeným spárovanýma lidma‭! ‬Já se za chvilku vrátím a budu rozdávat úsměvy,‭ ‬budu se bavit a nikoho ani nenapadne,‭ ‬že je něco špatně‭!" ‬řekla Raaina.‭ 
„Ale já to budu vědět a nepřestanu se ptát‭!" ‬namítl světlovlasý mladík.‭ „‬Tak o co jde‭? ‬O spárované lidi‭? ‬O to že ty jsi sama a bolí tě dívat se na jejich štěstí‭?"    
                                                                              
 Zavrtěla hlavou.
‭„‬Ne o to vůběc nejde.‭" ‬vzdychla nakonec.‭ „‬Taky jsem byla spárovaná,‭ ‬kdysi.‭ ‬Ale nevyšlo to.‭ ‬Skončila jsem 
s jizvami na těle i na duši.‭ ‬Od té doby jsem nedovolila žádnému klukovi aby na mně sáhl,‭ ‬nešlo to.‭ ‬Teď už je to o trochu lepší,‭ ‬už si můžu s přáteli zatančit ploužáka,‭ ‬můžu se s nimi objímat.‭ ‬Ale nic víc...Vždyť já už si ani nepamatuju jaký to je,‭ ‬někoho líbat.‭ ‬Někoho se dotýkat.‭ Objímat. ‬O to jde.‭ ‬Chápeš‭?" 
„Chápu.‭" ‬přikývl a naklonil hlavu na stranu.‭ „‬Chceš to zkusit‭?"
Raaina se na svého společníka překvapeně podívala.
‭„‬Zbláznil jsi se‭?!"
„‬Ne nezbláznil.‭" ‬ujistil ji Mahtatio vážně.‭ „‬Ale jak jsem řekl,‭ ‬chci ti pomoct.‭ ‬A tohle mi přijde jako docela dobrý způsob.‭"
‭„‬Mě to spíš přijde jako že jsi toho už moc vypil.‭" ‬řekla.‭ „‬Nehodlám se zaplétat se zadaným klukem,‭ ‬i kdyby to měla být jenom malá přátelská pomoc.‭ ‬To není správné.‭" 
‭„‬Vážně‭?" ‬udělal krok k ní a ona narazila rády do plotu.‭ ‬Mahtatio ji zlehka objal kolem pasu a přitiskl své rty na ty její.‭ Raaina se nejdřív pokusila odstrčit ho,‭ ‬ale mladík jí to nedovolil a tak to vzdala.‭ ‬Zavřela oči a opětovala jeho jemný,‭ ‬ale hluboký polibek.‭                                                              
Trvalo to jen několik okamžiků.‭ ‬Raaina jej od sebe náhle s nadlidskou silou odtrhla a rozhlédla se.‭ ‬Stíny kolem zhoustly tak,‭ ‬že už je neprozářilo ani měsíční světlo.‭ ‬Po zemi směrem k nim se plazila světélkující mlha a lezavý chlad.
‭„‬Co to je‭?!"
„Teď se mě na nic neptej‭!" ‬sykla Raaina.‭ „‬Běž‭! ‬Utíkej‭! ‬Zpátky do místnosti‭!" 
„A co ty‭?!"‬Mahtatio skoro vykřikl.‭ 
„Já se o sebe postarám‭! ‬Tak už koukej utíkat‭!" ‬řekla ostře.‭ 
Právě v té chvíli se kolem nich rozezněl tichý šepot mnoha studených hlasů,‭ ‬které mrazily srdce i duši.‭ ‬Byly to zlé hlasy,‭ ‬mrtvé hlasy.                                                                            
Za mladíkovými zády se cosi mihlo,‭ ‬přišel záblesk a on vykřikl bolestí.‭ ‬Chytil se za paži ze které proudem tekla krev.‭ ‬Raaina prudce švihla rukou ze které vytryskl proud světla a šepot na okamžik ustal.‭ ‬Hned vzápětí se ale ozval znovu,‭ ‬a zněl nebezpečnějji než před chvílí.‭ To už dívka nečekala.‭ Chytila Mahtatia za nezraněnou paži a postrkovala ho před sebou zatímco se snažila dostat do bezpečí.      
‭„‬Orlano‭! ‬Merenit‭!" 
Přiběhly obě a spolu s nimi i většina ostatních hostů na párty.‭ 
„Co se stalo‭?!" 
„Alassëone,‭ ‬Cemmótare,‭ ‬postarejte se o něj prosím‭! ‬Hodně to krvácí.‭" ‬řekla Raaina spěšně.‭ 
„Co se mu stalo‭?" ‬Alassëon si prohlížel Mahtatiovo zranění a tvářilse znepokojeně.‭ „‬Tohle jsem ještě nikdy neviděl.‭" 
„To ani já ne.‭" ‬přidal se Cemmótar.‭ „Co se to tady sakra děje‭?!" 
„Pak ti to vysvětlím,‭ ‬vám všem.‭" ‬Raaina se rozhlédla.‭ „‬Ale teď na to není čas.‭ ‬Máme menší potíže.‭ Z toho si ale nic nedělejte,‭ ‬dáme to do pořádku...Pytione,‭ ‬Luitgardiene,‭ ‬pojďte s námi vedle prosím.‭ ‬Hned‭!"                                                                                
Pokračování příště...
 
Komentáře (0):