Autorita

07.Červenec 2007

Je několik pravidel jak si získat autoritu, autoritu si můžete buď vynutit nebo vybudovat. Vynucenou autoritou si získáte respekt, ale nikdo si vás nebude vážit. Můžete si ji vynutit násilím, z postu funkce do které jste byli třeba jmenováni nebo řečí peněz. Musím vás ale upozornit že je to jen falešný respekt! Většinou je kvůli tomu nějak fyzicky či psychicky vydíráte a nejhorší na tom je že z toho máte dobrý pocit, dokonce si v duchu říkáte: Skvěle odvedená práce. Můžu vám s klidným svědomím říct že se tím řadíte mezi nejhorší a nejubožejší sortu lidí, která si získává úctu vydíráním. Myslete si o tom co chcete,ale žijme reálně. Nejhorší je že někdy jsme k tomu nuceni někým nad námi, nadřízeným. Nebudeš-li plnit moje rozkazy, končíš!
Autorita, které já si vážím, by se měla získávat tím co umíte a dokážete druhým nabídnout. Vašimi schopnostmi, láskou, dobrým vztahem k lidem. Lidé si vás pak váží a jste pro ně někým, koho respektují, poslouchají a jsou pro něho ochotni dělat téměř vše. Říkám téměř, protože absolutní autorita neexistuje.Nejcennější je pocit vlídnosti, ochoty spolupracovat. Získáš si ho, když nabízíš to co dostáváš. Dej lidem špatnou práci, která je ještě špatně placena chtěj po nich velké výsledky a vděk. Pošlou tě asi někam.Vcelku těžké,ale ne nemožné, pokud víš jak jednat s lidmi a oni vědí kdo jsi a co pro ně jsi schopen udělat. Dobře špatná práce, ta je dnes skoro všude, málo placená, taky klassa, velkou výrobu chtějí všichni, ale jak si získat vděk? Můžeš ukázat lidem jak udělat špatnou práci a nemyslet na to.Hledej ve všem špatném kousek dobrého, na čem se dá začít. Dej jim motivaci, zlepši jim prac. prostředí.Ukaž jim jak pracovat a neunavit se tolik. Každý občas děláme zbytečné pohyby, které nás unavují. Přijde jiný a udělá to samé jinak, snadněji a rychleji.Vždyť znáte staré dobré přísloví: Když dva dělají totéž, nedělají totéž! Ty jsi ten kdo řídí, máš mít zkušenosti, které oni potřebují.Ukaž jim jak pracovat, buď mezi nimi a ukaž jim že ta bolest není tak hrozná, když na ni nemyslíš. Motivuj je finančně, když bude práce kvalitnější a udělají ji víc. Umění získat si lidi není pro každého, pokud nemáš dost pevné nervy a ten správný přístup, sesypeš se z toho jak balíček karet!
Jak se díváte na autoritu danou věkem? Můj osobní názor je, že tohle nemá co s autoritou co dělat, je to spíš otázka úcty.Vážím si tě protože jsi starší, ale svoji autoritou jsi mě nezískal.
Víte člověk může být oproti vám starší ,silnější, bohatší, vzdělanější, hezčí a bůhví jaký, autoritu si může ale získat jen když vás dokáže upoutat, ukázat vám něco, kvůli čemu ho budete respektovat, něco, co mu budete možná i závidět a budete chtít být jako on. Víte co umí a proto ho respektujete. Proto se nedá autorita vynutit, nemůžeš mi vnutit abych tě respektoval, když mě nijak neoslovuješ, nejsi pro mě něčím zajímavým, "lepším člověkem" něž jsem já. napsal/a: Martindeaf 03:21 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář