Kopie nebo originál?

25.Květen 2007

Dnešní trh je zaplaven obrovským množstvím zboží různých značek. Ať už jde o textil, elektroniku či spotřební zboží u všeho rozhoduje několik paramtrů pro výběr. Zajímá nás cena, to je vždy asi na prvním místě. Poté kvalita a pak značka. Každý výrobek si nese svoji značku, která by měla zákazníkovi, odběrateli dát záruku kvality. Je to ale doopravdy tak, koupím si značkovou věc a budu maximálně spokojen? Kdepak, je to jen dokonalá iluze díky reklamě a vysoké ceně. Jediný rozdíl mezi značkovým a neznačkovým zbožím je ve výběru materiálu a u některých věcí i v kontrole a způsobu výroby. Ale pokud bychom chtěli zjistit kdo to zboží skutečně vyrábí, zjistíme zajímavý závěr. Největší výroba je v Číně, díky velké nezaměstnanosti. Ono lidé si dělají srandu když vidí třeba botu s nápisem adibas, ale podívejte se na botu s nápisem adidas. Zjistíte že se od sebe příliš neliší, výrobce je stejný - Made in China.
Já osobně když nakupuji jakékoliv zboží, dlouho zkoumám a porovnávám. První co mne zajímá je vzhled, poté kvalita a ve finále se podívám na cenu. Pokud je cena přiměřená k danému výrobku, tak si ho koupím, pokud ne, nechám ho bláhovým snílkům, kteří věří, že udělali nejlepší obchod v životě, jen proto že mají právě tuhle věc. Neodsuzuji proto neznačkové věci, pokud se mi zdají kvalitní, vypadají moderně, nekopírují jinou značku a hlavně se v nich cítím pohodlně. To si myslím že  je asi to nejdůležitější, kupovat si věci pro své pohodlí, pro pocit spokojenosti, blaha. Vždyt dobře zvolená věc nám také delá vnější image, měla by k nám 100% sedět, dávat na pocit jistoty a bezpečí.
Proto tvrdím kupujte si vždy jen to, co pro vás znamená kvalitu, spokojenst,  rozumný nákup.Nedávjte na názory druhých, protože nikdo se nemůže dokázat vcítit do vašich momentálních potřeb, pocitů. Buďte sami sebou a podle toho nakupujte. Je jedno jestli ten výrobek nese značku či ne, jde jen o vás, jak vy s k tomu stavíte a jak to cítíte. napsal/a: Martindeaf 13:12 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář