Co znamená pro tebe hudba?

26.Červenec 2007

Neznám jediného člověka, který nemá nějaký svůj song. Každý miluje hudbu, protože je to vyjádření citů či života ve slovech a v melodii. Můžeme milovat hudbu vlastní či nějakého interpreta, jde jen o to,co nás víc naplňuje. Hudba je silný emocionální vjem, který nás může rozplakat, rozesmát, vystrašit nebo jen tak něžně hladit až vzrušovat. Dělá si s námi co chce a nejsme schopni se tomu ubránit, protože každého nějaký ten song úplně pohltí. Dostane vás natolik, že ho posloucháte pořád dokola, pouštíte ho ostatním a jste přesvědčeni že právě ten váš song je ten nejlepší. Máte pravdu, je nejlepší, ale pro vás. Každý má svůj nejlepší song, protože každý reaguje na jiné tóny a rytmus. Někdo zbožňuje rychlou dynamickou hudbu a někdo zase klidnou pomalou, takovou, která vás zcela uklidní a nechá vás sedět s jemným úsměvem na rtech.
Pro mne hudbu znamená nezbytnou součást mého já, není den, kdy neposlouchám nějakou písničku. Hlavně ve mě probouzí rytmus, který rád přeměním v pohyb těla. Vyjádřit hudbu tělem, je jako dát té písničce jednou tolik než má.Vyzvednout její detaily pohybem těla, zdůraznit  její záměr, kterým vás měla oslnit. Zpříjemňuje mi den a mění moji náladu, vyjadřuje za mě moje  pocity  a stává se jakým si azylem v nesnázích. Je pro mě drogou, na který vždy rád ulítnu, protože nijak neškodí a rád ji s klidným svědomím i nabídnu ostatním.
Proto bych chtěl teď oslovit vás všechny, jenž máte nějaké problémy a snažíte se je nějak vyřešit. Máte-li pocit, že je konec a že váš život nemá už cenu, pusťte  si prosím nějaký váš song a zhluboka se do něho zaposlouchejte. Nechte jen tu hudbu procházet vaším tělem, třeba i u toho plakejte, ale věřte mi že si uvědomíte jak moc chcete žít, jen proto, že vás zase něco dokázalo naplnit. Většina z nás má občas zcela prázdnou duši a je před kolapsem, je to normální a v dnešní době běžné. Dlouhodobý stres zažíváme všichni v určité míře a proto vám doporučuji jako skvělý relax právě hudbu. Najděte si tu svou a vždy, když budete mít pocit prázdna si ji pusťte. napsal/a: Martindeaf 11:49 Link


Komentáře

« Domů | Přidej komentář