31.Prosinec 2008


Nebo 2008 ? Nevím. Tak či tak se zase mění kalendáře, s nimi i zásady. Ne u všech. Ale dnešek je at tak, nebo tak, v něčem magickej. Venku ústí nuda v rány petard, tady ústí nuda v další souvislou porci textu. Nebo nesouvislou, jak komu libo. Těším se, až to bude za námi. Paradoxně mi chybí škola. Ale až tady zase bude, zbyde jen stesk po těchto hektických chvílích.

Mohl bych bilancovat, to však jen za předpokladu, že bych něco dokázal. Dokázal jsem jen však zklamat pár lidí, co mi věřili. Přesvědčit je o své divné povaze. Udělal jsem ze sebe společensky nezajímavou osobu. Zakrýt svý dobrý vlastnosti tupým mlčením. Vždycky jsem byl špatnej společník, ted jsem ale ještě k tomu zlenivěl a vymyslel si způsob, jak si to mlčení sám sobě ospravedlnit.

Každej dnes máme v plánu se napít, zhulit, atd, dle vkusu a talentu. Každej tím chceme seknout a žít, jako by to dnes bylo naposledy legální. 1.leden 2009 nám nabízí nové šance a možnosti. Každej začíná anebo chce začít s novým štítem, ne každý může, ale myslím, že určitě každý chce. Já taky chci. Chci začít každý rok a každý rok se to nějak zvrtne a veme to za své. Ano, nemám se rád, za to co dělám, za to, jaký jsem. Nemám rád to, že už jen pohled na mě některý lidi rozzuří. Nemám rád svůj způsob myšlení, ale přicházet na jinej je mi proti srsti. Nepíšu to proto, že bych se někomu chtěl omlouvat. To ne. Jen tím vysvětluju dojem všech, co sem chodí a čtou ty moje výplody fantazie.

No, to je asi všechno, za týden v tuto dobu budu na cestě ze školy. Snad ze mě udělá rok 2009 jinýho člověka, začnu mít někoho rád a usadím se, najdu si dobrou práci a začnu být oblíbený, jak jsem býval. Začnu se zase se všemi bavit. Zkusím to. Udělám maturu a nechám za sebou všechny ty posměváčky bez matury. Snad.

Všem těm, co se to povede, ale i těm, co se to nepovede přeju něco lepšího, než mají teď. Hlavně proto, že lidé jsou od přírody přirozeně neukojitelní a věčně si na něco stěžují. A já jen doufám, že v tom novým roce, roce 2009, bude důvodů ke stížnostem a ke smutku vůbec, co nejméně.

autor NMMetyn

0 Komentáře:

Přidej komentář

<< Domů