26.Červen 2009

Devětašedesátiletému Mosleymu tentokrát vadí, jak Asociace týmůformule 1 prezentovala jeho možný odchod z postu prezidenta FIA v říjnuletošního roku. "Důležitou součástí naší dohody bylo, že budeme médiímtuto dohodu prezentovat pravdivě a pozitivně," řekl Max Mosley nastránkách planetf1.com. "Byl jsem překvapen, když jsem zjistil, že FOTAinformuje o tom, že kontrolu nad formulí 1 převzal Michel Boeri(prezident senátu FIA - pozn. red.)."

"To není vůbec pravda, žejsem byl donucen k odstoupení z úřadu. A není pravda ani to, že z FIA vříjnu letošního roku definitivně odejdu," durdil se Mosley. "Minimálnědo října jsem prezidentem Mezinárodní automobilové federace. Vzhledem ktomu, jak FOTA záměrně lže novinářům, jsem nucen zvážit svůj postoj."

Mosleyve svém dopise vyzývá Luku di Montezemola, aby se za nepravdivá tvrzeníomluvil. "Pokud chcete, aby naše dohoda byla trvalá, musíte okamžitěopravit svá prohlášení a již další taková nečinit," píše Mosley vdopise. "A na vaší tiskové konferenci musíte tuto opravu zveřejnit aomluvit se." FOTA se však neomluvila...

Vložil: Rohle ¤