14.Červenec 2009

Washington - Softwarový gigant Microsoft odpověděl firmě Google na konkurenční produkt Docs. Trvalo mu to jen několik dní.

Nyní oznámil, že během příštího roku nabídne na serverech Microsoftuk dispozici online kancelářský balík Office. Informoval o tom americkýzpravodajský portál CNN.

Původně se hovořilo o tom, že Microsoft tuto novou službu poskytne vrámci svého portálu pouze platícím zákazníkům. Nyní ale vyrovnávánáskok Google, který před pár dny ohlásil práci na novém, bezplatnémoperačním systému pro notebooky.

"Microsoft byl donucen poskytnout produkt zadarmo jako odpověď naGoogle Docs, uvedla analytička společnost Forrester Research SheriMcLeish. "Na tomto trhu je velká konkurence a Microsoft měl příležitostdostat se o krok napřed před Google tím, že nabídl lepší produkt."

Google Docs umožňuje vytvářet, upravovat a sdílet na internetu textové dokumenty, tabulky i prezentace.

Kancelářské balíky nabízí nejen Google, ale také například FlySuite,ThinkFree nebo Zoho či gOffice. Jaký rozsah funkcí bude balík mít,zatím není zcela jasné, půjde nejspíše o nejzákladnější verzi. Nicméněkonkurence mezi dvěma giganty na trhu - Microsoftem a Googlem - se tímještě vyostřila.

Vložil: Rohle ¤