03.Červenec 2009
KarelJarolím (52) odmítl nabídku Ivana Haška vést fotbalovou reprezentaci.„Rozhodl jsem se plně věnovat práci v klubu. Je to zodpovědnérozhodnutí vůči národnímu týmu i vůči Slavii,“ řekl Jarolím.

Nečekané rozhodnutí znamená, že Hašek musí jednat s dalšími kandidáty.

Nejvýš stojí podle všeho Karel Brückner (69)! Hašek nechcezveřejňovat jména lidí, kteří podle něj nyní přicházejí v úvahu. „Budusituaci řešit a výsledky se dozví výkonný výbor i veřejnost v úterý,“řekl.

Jarolímovo rozhodnutí po všech předběžných dohodách mezi Slavií a Haškem šokovalo, i když je rozumné.

„Jarolím z toho cuknul, takže si to Hašek musí oddřít sám a vybratsi k tomu vhodné spolupracovníky. Je to šance vytáhnout český fotbal z žumpy,“ řekl pro Blesk olomoucký funkcionář Jiří Kubíček.

Jiří Kubíček

„Je jasné, že by si k sobě měl vzít trenéra Brücknera!“ dodává. Jakna tom je doyen, jemuž letos v listopadu bude sedmdesát? „Je jako čilárybička v okysličené vodě!

Věřte mi, právě jsem s ním byl na kafi, je nabitý energií, usmíváse. Karel by určitě rád pro nároďák udělal strategii, když ho slušněosloví, o tom jsem přesvědčen,“ tvrdí Kubíček.

Otázkou zůstává, v jaké roli bude působit Ivan Hašek. Podle mě jenemyslitelné, aby předseda svazu seděl na lavičce. On by měl být přeceúplně někde jinde, to je jiná úroveň!“ myslí si poslední koučreprezentace František Straka.

„Lidi chtěli Ivana za předsedu svazu a on se nechal zvolit, je předním spousta práce na svazu,“ připomíná. Fakt ale je, že většinafanoušků chtěla Františka Straku za trenéra a Hašek s ním přestosmlouvu neprodloužil.

I teď se jistě zařídí po svém…

Vložil: Rohle ¤