21.Červen 2009
Novou posilu představil 21. června na tiskové konferenci v Praze fotbalový klub Slavia Praha. Smlouvu s klubem podepsal Adam Hloušek. (ČTK/Zbyněk Stanislav)
Novou posilu představila Slavia. Smlouvu s klubem podepsal Adam Hloušek

Má být součástí největšího transferu v klubu. Jablonecký záložník AdamHloušek přichází do Edenu za dva hráče - Tomáše Jablonského a JanaKovaříka. Částka, která putuje na sever Čech, se pak může vyšplhat narekordní sumu, jakou Slavia v české lize kdy kterému klubu vyplatila.„Transfer Hlouška se dá přirovnat k příchodu Václava Kolouška,“ řekl vneděli generální ředitel Slavie Petr Doležal.

Příchod jabloneckého středopolaře Hlouška si v Edenu hodně považují.Také za něj na sever Čech poslali nejen dvojici hráčů TomášeJablonského a Jana Kovaříka, ale i sumu podobnou té, za níž v roce 2003přišel do Slavie z Liberce Václav Koloušek (přestupní částka tehdy bylaokolo 25 miliónů korun, pozn. red.). „Ve smlouvě s Jabloncem je navícklauzule, že pokud bude mít Slavia úspěchy, může se přestupní částkavyšplhat daleko výš,“ prozradil na nedělní tiskové konferenci v EdenuDoležal.

„V rámci české ligy byl tento přestup jasněnejnáročnější. Jednání byla velmi dlouhá. Adama jsme sledovali již roka půl a vzhledem k tomu, že měl i nabídky ze zahraničí, jsme rádi, ženakonec zakotvil u nás,“ těšilo generálního ředitele Slavie. „OdchodDušana Šventa má jistě souvislost s příchodem Adama Hlouška,“ přiznalDoležal k nové akvizici, která se sešívanými podepsala smlouvu na čtyřiroky.

Ne bundesliga, ale Slavia

Svou roli v příchodučlena reprezentační jednadvacítky do Slavie sehrál i jeho agent PavelPaska. „S Adamem jsme měli těžké rozhodování. Měl nabídky z Francie i zněmecké bundesligy, ale zvolili jsme cestu sportovního růstu namístoaktuální ekonomické prosperity,“ nechal se slyšet Pavel Paska.

Hloušekby ve Slavii rád oblékal dres s číslem devět a na své nové působení sehodně těší. „Opravdu jsme dlouho zvažovali, jestli půjdu rovnou dozahraničí, nebo zvolím Slavii. Tento krok jsem udělal proto, že chci vnaší lize ještě nabírat zkušenosti. Snad budeme hrát Ligu mistrů aútočit zase na titul,“ přeje si Hloušek. „Konkurence se nebojím, ta jei v zahraničí. Věřím, že se ve Slavii dokážu prosadit,“ dodal.

Vložil: Rohle ¤